Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz ngaba #91085 üzenetére

    "Férj-feleség nyithat?" Gondolom, mivel nem kérdezték, milyen kapcsolatban áll a két tulajdonos. Én "túlélő számlát" regeltem (Tenants with Rights of Survivorship), itt az van, hogy elhalálozás esetén nem kerül be a hagyatékba a számla, ami a mai 1+ éves hagyatéki eljárásoknál sokat segíthet. Egy Mo-i értékpapír számlán lévő pénzhez az eljárás lezárultáig nem juthat hozzá az örökös, itt nincs ilyen gond.
    Még nem nyílt meg a számla, csak regeltem (most ellenőriznek), de úgy látom, hogy egy elsődleges és egy másodlagos tulaj van, és pl. a szelfis ID ellenőrzést 1 telóról (elsődleges tulajdonosé) kellett megcsinálni. Azt hámoztam ki eddig, hogy gyakorlatilag van egy ugyanolyan számlád, mintha egy tulaj lenne, de ha azzal lesz vmi gikszer, akkor a másik tulaj viszi tovább. User/pass egy van, és az ellenőrző kód is ua. telóra jön. Van még 2 féle joint account, ott lehet h más feltételek vannak, de nekem ez felel meg leginkább.

    #91086julius666
    Nem mert itthon nincs meg a jogszabályi környezet hozzá. Nyilván azt is meg lehet oldani 2 perc alatt, de sztem nincs meg hozzá a kritikus tömeg, így nem fognak vele foglalkozni.
    Mikor migráltak, még volt lehetőség, hogy írtál egy lécci,lécci,lécci mailt, és ha jó kedvében találtad az ügyintézőt, akkor nem az IBCE-hez raktak, hanem az írekhez. Ez már megszűnt.

    #91087Vesa

    egész pontosan közös számla. 2 tulajdonos van, és a jogok a számla feletti rendelkezéssel kapcsolatban attól függőek, hogy milyet nyitsz a 3 féléből. Van még "Közös számla" néven futó (ez így, magyarul volt az applikációban) erről lövésem nincs, hogy működik, és van a "Tenancy in Common and Community Property". Az utóbbi abban tér el attól, amit nyitok, hogy nem tartalmazza az öröklési jogot. Link csak ez van:Home | Interactive Brokers LLC
    Itt Account opening, és ha oda érsz, akkor Joint account-ot kell választani.

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák