Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz avl #85528 üzenetére

    Nekem nem is azzal van bajom, hogy a 18%-os o/n betétből ki akarják szorítani a nem célközönséget, hanem azzal, hogy meghatározzák a bankoknak, hogy mennyi betéti kamatot adhatnak. Ez ugyanaz a komcsi gondolkodás, amiből az ár stopok, hitelkamat stopok jönnek.
    Ha egy piaci szereplőnek beleugatunk minden szinten a működésébe, akkor az már nem piac. A bankoknak most meg van mondva, mennyit kérhetnek a hitelért (megjegyzem utólag) és mennyit adhatnak a betétért. Ennyi erővel minek a bankszektor, ha kis túlzással nem hozhatnak a bankok önálló üzleti döntéseket, mert azt utólag vmi nagymártonok felülírják.
    Ez kb. olyan, mint amikor egy gyógyszerrel beavatkozol a szervezet működésébe, amivel kijavítasz egy problémát, de generálsz 2 újat, amire felírsz 2 gyógyszert, amivel megszűnik a 2 újonnan generált probléma, de lesz helyette 3 másik, amire felírsz gyógyszert....majd végül összeomlik a szervezet. :)

    A gazdasági rendszer bonyolultságáról meg annyit, hogy olvastam vhol. egy - már nem emlékszem pontosan, hogy szakdolgozat volt, v doktori - dolgozatot, ahol a tőzsdei árakra próbált a delikvens ráhúzni vmi függvényt. (jóslás ugye ) Vmi ötödfokú akármiig jutott, aminek az illeszkedése távolról mutatott némi egyezést az ár grafikonjával, de annyira nem, hogy valódi pénzt lehetne tenni rá.

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák