- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzoli
tag
válasz attiati #22286 üzenetére
Azt nem értik sokan, hogy ezt a játékot egymás ellen játszák a szereplők (meg leginkább maguk ellen.)
A piaci szereplők egy része valóban spekuláns, de ne felejtsük már el, hogy egy jelentős rész még mindig reálgazdasági szereplő. Akik döntéshozásuknál nem feltétlenül fogják figyelembe venni az elemzéseket. Ha egy gyárnak, importőrnek, stb. 3 nap múlva $ kell, akkor $-t fog váltani árfolyamtól, és elemzéstől függetlenül.
https://forexklub.hu /Tőzsde, CFD, Forex kereskedés/
-
attiati
veterán
Reálgazdasági szereplők devizamennyisége viszonylag fixnek tekinthető? 1,20-on is 1 millió dollárt vesz, és 1,30-on is? Akkor ők semmit nem foglalkoznak az áfolyammal? Lefedezik magukat határidős piacon? (Mexikó olajpiaci le nem fedezéséről most tekintsünk el ) Milyen árfolyamnál fedezi le? Nem spekulál? Dráguló importnál nem alkalmazkodik az adott ország? Nem keres új beszerzési forrást, ha tud? (olyan országgal, amelyiknek a devizájával szemben kevesebbet értékelődött le a sajátja)
Abban a vonatkozásban írtam, hogy Apollo tudományosan igazolható módszert / nyereséges stratégiát szeretne. Ez nem egy olyan dolog, hogy tudományosan igazolható módszerekkel táplálkozol és edzel konditeremben, akkor jobb leszel, és akkor az mindenkin segíteni fog a végtelenségig. Attól ezt még egymás ellen játsszák (akár a spekulatív tőke egymás ellen, akár spek. a reálgazdasági szereplővel szemben) és nincs mindenki számára tudományosan eredményes módszer.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
miért dolgoznak treasury munkatársak egy gyártó vállalatnál (akik nem csak a cég likviditási helyzetét kezelik)? miért érdekli a szentgotthárdi opel gyárat az USD/JPY áfolyam?
miért fáj Svájcnak és a svájci vállalatoknak az 1,20 alatti eurchf, a japánoknak pedig a 80 alatti usdjpy és miért figyeli ezeket a szinteket a jegybank?
igaz az írtad, hogy "3 napon belül"
csak a döntés idősíkja más
de például én se órás chartokat nézek[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Anyám kapott a cégétől részvényeket. Milyen szabályok szerint kell ezek után adóznia?
-
törölt tag
válasz attiati #22300 üzenetére
az a november végi szavazás igen nagy horderejű...lehet nagyon csúnya vége is
(#22304) attiati kár a szóért... a ketrecen belülről mindenki 1.4-1.5ért imádkozik. Évente nemtom hány milliárdokban mérhető a környező országokban landoló vásárlóturizmus. A kisker szektor döglődik a legjobban, a diszkontok árat vágnak s megy a ki pusztul meg előbb játék. A hétköznapi ember öngólt lő a bevásárlóturizmussal, de ezt csak kevesen látják át (nem a lokálpatrióta beszél belőlem). Csökkenő forgalom, kevesebb adó, kevesebb alkalmazott, olvadó tőke, csőd...
[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
válasz Apollo17hu #22306 üzenetére
Nem vagyok szakerto, de szerintem jelenleg semmi utan (hiszen attol hogy reszvenyed van jovedelmed meg nem keletkezett), viszont ha azt eladja valamikor akkor a mostani beszerzesi arfolyam es az akkori eladasi arfolyam kulonbseg lesz az adoalap (felteve ha nyereseggel adja el). Ha kozbe fizet osztalekot a reszveny akkor az persze adokoteles.
-
Apollo17hu
őstag
válasz pdw_ph #22308 üzenetére
Belegondolva, igazad lehet, hogy jelenleg nem kell adóznia, de a jövőben nem a teljes eladási árfolyam számítana, mivel ez egy munkáltatói juttatásnak minősül?
Valamikor jövő év első felében lesz osztalékfizetés, ha addig megtartja.
Még az is bonyolítja a helyzetet, hogy a részvényeket már 2010-ben "odaadta" a munkáltató, de csak idén lehet hozzáférni (eladni).
-
törölt tag
válasz Apollo17hu #22309 üzenetére
Szia, én sem vagyok szakértő, de szerintem ez egyéb jövedelemnek számít, ami után SZJA-t kellene fizetni, az osztalék, ha jól rémlik, adómentes, az esetleges árfolyamnyereség után, pedig árf. nyereségadót kell fizetni.
-
törölt tag
-
Petya25
őstag
válasz #24334592 #22311 üzenetére
Jó írás, viszont továbbra sem tudom eldönteni, hogy mibe tegyem a megtakarításomat.
Én laikus vagyok a témában, ezért is nehéz akár egy jónak tűnő alapot kiválasztani, nemhogy megosztani többfelé, hogy valamelyik csak bejön.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
pdw_ph
tag
válasz Apollo17hu #22309 üzenetére
Passz, kerdezz vki okosabbat
Attol hogy valami munkaltatoi juttatas meg nem feltetlenul van erteke adobevallas szempontbol. Adot jellemzoen a jovedelemre kell fizetni, igy pl. teszemazt kapsz "juttataskent" egy ceges kocsit azutan sem fizetsz adot. -
concret_hp
addikt
azért az a budapest bankos sztori is érdekesnek ígérkezik...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
pdw_ph
tag
válasz Mercutio_ #22315 üzenetére
Igaz.
Es a vagyonosodási illetéknek mi lenne az alapja? x. hó y.-án lévő árfolyam? És ha azóta esett akkor a semmire fizetett adót az illető? És mi van ha nem tőzsdei cég részvényéről van szó?
Egyébként amennyit itt osztjuk az észt arról amiről fogalmunk sincs valaki rágogglezhatna
[ Szerkesztve ]
-
pdw_ph
tag
válasz concret_hp #22316 üzenetére
Megyünk vissza '90 előttre
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #22316 üzenetére
Konkrétan milyen sztori?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aAron_
őstag
-
-
Mercutio_
félisten
-
axioma
veterán
válasz Mercutio_ #22322 üzenetére
Fszlat nem nagyon szeretnek ott nyitni helyi lakcimkartya nelkul (mi legalabbis ezt a valaszt kaptuk hatarkozeli osztrak Raiff-bol, hogy hatosagi valami az kell nekik mar nyitaskor, bar nem is nagyon firtattuk tovabb mert kikoltozesi tervhez kerdeztuk). De persze lehet, hogy mashol, mas termekkel stb. meg lehet uszni.
Viszont ott a tarolas jo esellyel dragabb, mint a kamat, arra keszulj fel. Igaz, a forint leertekelodesekor ez siman vissza fog jonni. -
Dr.Zoo
őstag
No, a mai nappal ismét mélypontot döntött az arany unciánkénti árfolyama forintban, februárban egy uncia 295e forint volt, most a correctgold.hu -n 291e.......
Euro ismét 305 forintért kapható, agyalok, hogy vegyek-e most, vagy várjak még?
Jövőre nyaralás, kellene a valuta..."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
concret_hp
addikt
a 2017/C államkötvénynek szerintetek mi értelme van? 3 havi buboron tartani a lóvét (vagy valamit benéztem )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #22328 üzenetére
benéztél, az valójában egy változó kamatozású kötvény, és 3 havonta kamatot fizet, emiatt a referenciahozama az éppen aktuális 3 hónapos bubor
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #22330 üzenetére
kinek van alatta?
intézményi befektetőnek tuti nem -
Cyrin
addikt
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Van valakinek cetelem kártyája, amire MM-ben jár 10% engedmény?
Ha igen munka után egy gyors shoppingra a mammutban ráérne? (Természetesen a vételárat egyből átadom kp-ban)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aAron_
őstag
-
-
törölt tag
Magyar értékpapírszámláról lehet értékpapírt transzferálni külföldre?
-
Hintalow
senior tag
válasz #95561216 #22337 üzenetére
Meg azt is érdemes észben tartani (sorry, ha evidens, de bele szoktak futni) hogy ahová transzferálnál ott tudnak kereskedni az adott instrumentummal? mert eltranszferálni lehet bármit bárhová, de ha a célhelyen még árfolyamjegyzés sincs rá, akkor csak parkoltatni lehet ott.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
törölt tag
válasz Hintalow #22339 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy mivel kormányunk működésének hála egyre biztosabb a külföldre cuccolás egy éven belül. És ha sikerül kint megragadni, akkor a külföldi részvényeimet is kiköltöztetném előbb-utóbb. Hosszú távra karok tartani, és ha el kéne adni őket mondjuk fél év múlva, akkor nem érdemes már vásárolgatni. Magyar részvény maradna itthon, eladásra kerülne.
Ehhez kapcsolóódan, svájci értékpapír szolgáltatókról tudtok valamit mondani?
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
tudnátok tippet adni merre érdemes nézelődni nyugdíj előtakarékossággal kapcsolatban?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
Polllen
nagyúr
Egyelőre nem tervezem.
Bár felmerül a kérdés, hogy nyithatok-e itthonról nyugdíj előtakarékossági számlát EU-n belül?
concret_hp
Nyugdíj előtakarékossághoz kértem tanácsot, tőlem hívhatjuk kismacskának is, ha olyan befektetés, ami fial valamit, van rá garancia, hogy nem tűnik csak úgy el nyugdíjas koromra.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
brd
nagyúr
válasz Polllen #22344 üzenetére
Hello!
Én ismerek egy 2x éve működő ausztriai céget, amely Magyarország ügyfelekkel is foglalkozik, természetesen rendes MNB-s regisztrációval, és éves átlagos 8-10% nettó hozamot termel az ügyfeleknek, EUR-ban. Keress meg kérlek privátban, ha érdekel.
The only real valuable thing is intuition.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest