-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbi85g
csendes tag
IBKR TBSZ bejelentes.
Mar tobbszor lett ez emlitve:
"Do I have to notify NAV about the account opening?
Yes. IBKR will provide you with a certification upon the first funding of the TBSZ account. This certificate you will need to submit to NAV within 30 days from the first funding in order to enjoy the tax protection of the TBSZ account"Tehat elvileg secure message centerbe kene kapni egy certification-t, amit ugyfelkapun bekuldunk a NAV-hoz.
2-3 hete varok erre de egyenlore semmi uzenet nem jott nekem. Van otlet, hogy miert? Illetve mit kellene csinalnom, hogy vegre megerkezzen a certification?
-
Ixion77
addikt
Intézett már valaki Erste-IBKR TBSZ transzfert teljesen online, vagy mindenki ment személyesen egy Erste fiókba?
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
stingy2
senior tag
válasz Paxker315 #110947 üzenetére
Szerintem felesleges az IB-t a KBC/Erste párossal hasonlítani, mert nagyrészt más "célközönséget" fednek le. Az pedig erős túlzás, hogy pl. az IB "béta" lenne: egy olyan bróker, amin keresztül a nap 24 órájában kereskedhetsz a világ n+1 tőzsdéjén sokezer termékkel az egyszerű részvénytől az összetett opciós stratégiákon át a határidős birkatrágyáig nem összemérhető egy KBC-vel, ahol még egy mezei ETF-et is telefonos mancikával tudsz felvetetni az elérhető termékek körébe.
A többek által is említett devizaváltás a 2$-os díjával meg tényleg non plus ultra: két gombnyomással el lehet intézni, majdnem középárfolyamon vált, de van 800Ft díja. Azt miért nem írja senki (na jó rajtam kívül .) hogy ha veszek IB-n 1000 AAPL-t, akkor 5$ (1725Ft) a díj, míg mondjuk Ersténél ugyanez 298.000 Ft. Ha el is adom, akkor 3450 Ft jutalék áll szemben 596.000 FT-tal. Emellett a havi max.7500Ft "állományi díj" már csak lepkefing, IB-nél meg rég megszüntették(a piaci verseny csodákra képes).
Az IB inkább a nagy(obb) tőkével rendelkező önálló B&H befektetőkre és kereskedőkre fókuszál. Az Erste/KBC páros meg a magyar kisbefektetőkre. Más célcsoport, más költség, más feltételek.#110951sbi85g
"Tehat elvileg secure message centerbe kene kapni egy certification-t" -igen
"semmi uzenet nem jott nekem. Van otlet, hogy miert?" - mert ha nem a főszámlára kapsz értesítést, az nem mindig jön meg. (a TBSZ "csak" egy alszámla)
"mit kellene csinalnom, hogy vegre megerkezzen a certification?"- nyitni egy ticketet, hogy nem jött meg
A 4 hétre figyelj, addig le kell jelenteni.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
aAron_
őstag
válasz jagermester #110932 üzenetére
Hát, most sem sokkal jobb a helyzet... Fél órája várok egy SMS-re, bejelentkezéshez szükséges viszont azonnal megérkezett.
What is your ikigai?
-
Ixion77
addikt
válasz stingy2 #110953 üzenetére
"Az IB inkább a nagy(obb) tőkével rendelkező önálló B&H befektetőkre és kereskedőkre fókuszál. Az Erste/KBC páros meg a magyar kisbefektetőkre. Más célcsoport, más költség, más feltételek."
Ezt tökéletesen leírtad. Elméletileg az Erste is alkalmas lehetne nagyobb összegek és gyakorlottabb kereskedők kiszolgálására, de gyakorlatilag ott már nagyon nem éri meg. Kis megtakarítás és alacsony pénzügyi tudás esetén lenne talán valami értelme az Erste-t választani, az olyan ügyfeleket viszont - mint minden más bank is - beleviszik a susnyásba a lehető legelőnytelenebb termékek ajánlásával.
-
Ixion77
addikt
válasz aAron_ #110955 üzenetére
Csak a manapság szokásos "soha sehol semmi sem működik tökéletesen". A honlapjukra legalább kiírtak ennyit, értékeljük:
"Technikai okok miatt az SMS küldéshez anyavállalatunk SMS szervereit használjuk, melyek Cseh országkóddal a +420 736 329 990 hívószámról küldik a megerősítő SMS-t. Amennyiben az aktiválást megkezdted, de nem érkezett meg az SMS, kérjük, indítsd újra a folyamatot. Megértésedet köszönjük!"
[ Szerkesztve ]
-
-
nort_on
senior tag
válasz Ixion77 #110952 üzenetére
Én teljesen online intéztem a transzfert, nem volt semmi gond.
Többiek, IBKR nagyon nem béta, max a TBSZ transzfer (Hungarikum...) nem annyira egyszerű, de egyértelmű, pont emiatt írtam le lépésről lépésre, még kitöltött formokat is tettem fel. Nem kell parázni.
Én már a 2024-es TBSZ-t is megnyitottam.
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz Ixion77 #110915 üzenetére
Tegnap 21:30 körül jött az aktiválós e-mail, durván 20 percre rá már kész voltam mindennel (aláírásokkal együtt). Minden SMS és e-mail 10 másodpercen belül megjött. A felület tényleg első pillantásra visszalépésnek tűnik a KBC-shez képest, de én itt B&H jellegű dolgokat tartok inkább, szóval kibírom.
some men just wanna watch the world burn...
-
Ixion77
addikt
válasz Handball94 #110961 üzenetére
A "Ceding TBSZ Account ID" mezőbe mit adtatok meg? Azt hogy "TBSZ 2022", vagy rá kellene jönnöm valahonnan hogy mi ennek a számlának a száma?
(Próbáltam már rájönni, de eddig nem sikerült, mert úgy tűnik hogy amikor egyesítették az Erste és RC számláimat, minden, az egyesítés előtti dokumentum eltűnt a rendszerből, vagy legalábbis számomra elérhetetlenné vált, így nem tudom a TBSZ szerződést letölteni.)
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
erste-nél zárnék egy-két kísérletezős pozit, pl. az említett IQQH-t -30%-ban normál értékpapír számlán van ez. van rá lehetőség, hogy az eladásból származó EUR-t közvetlen az osztrák bankszámlámra utaljam ki? köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
aAron_
őstag
válasz Ixion77 #110957 üzenetére
Köszi az infót. Rajtam viszont ez sem segít.
Sz.ig. kib. dátuma nem jött át, adatmódosításhoz GIRinfO hozzájárulást próbálom engedélyezni. Előső 15 perces várakozást meguntam, újra kezdtem a módosítást. 10 perccel később jött a kód, persze még az első hozzájáruláshoz, újhoz már érvénytelen volt.
Újra bejelentkeztem, belépéshez jön egyből a kód. GIRinfO-hoz viszont továbbra sem... Ráadásul 20 percenként kidob, ha nem frissítem az oldalt egy másik tabon.
What is your ikigai?
-
AMD Power
titán
BMÁP-ot vett valaki mostanában?
-
Ixion77
addikt
válasz nort_on #110959 üzenetére
"Én teljesen online intéztem a transzfert, nem volt semmi gond."
Hogyan?
Odáig eljutottam, hogy a IBKR-nél megnyitottam a TBSZ 2022 számlát, és a felületükön jeleztem hogy TBSZ 2022 transzfer fog érkezni. Azt hittem, erre adnak majd valami doksit amit be kell küldenem az Erste-hez, de csak ennyi lett az eredmény:
"Thank You
Your TBSZ Transfer In request has been submitted.Reference Number 123456789
Please initiate the transfer out from your current TBSZ provider. Once confirmation is received your transfer in will be processed."Mi a következő lépés? Mit, hová küldetek az Erstenek?
-
werszomjas
addikt
KBC-sek közül van valakinek
VanEck Bitcoin ETN A (VBTC-DE:XETRA) és
VanEck Ethereum ETN A (VETH-DE:XETRA)Ezeket nekem rossz árfolyamon hozza az új felület.
Záróár 2023. 07. 14.Vajon a darabszámok és a beker árak jók? Amatőr voltam, menteni kellett volna még a KBC idejéből ezeket.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Küzdök még az Erste transzferrel.
A 2021 és 2022 TBSZ--emen van EUR és HUF is, amit ha jól sejtem, külön utalásként fognak teljesíteni, és ez pénzbe kerül. A gond ott van, hogy 40-50 Euroról van szó, viszont minimum 2710 Ft-os díja van. Megpróbáltam átváltani HUFra legalább, de nem engedi, mert nem volt az elmúlt 30 napban befektetve (???). Mi a legjobb megoldás? Le kell nyeljem mindkét évre a HUF, Deviza és Értékpapír díjat is? Óriási lehúzás. -
j0k3r!
senior tag
válasz werszomjas #110971 üzenetére
Régi KBC felületre még be tudsz lépni egy ideig (régi WebBroker) és meg tudod nézni az utolsó számlakivonatot (Ügyintézés/Kivonatok letöltése)
some men just wanna watch the world burn...
-
aujjobba
addikt
válasz werszomjas #110971 üzenetére
Egy darabig be tudsz lepni továbbra is a KBC webbroker-be.
Mashol nem vezettel nyilvantartast, Portfolioperformance, justetf, barmi?Nalam 2 ETF nem kereskedheto, de a darabszám es az átlagárak stimmelnek.
-
-Skylake-
addikt
tudtok ajanlani valami komolyabb terjedelmu anyagot (nem kotelezoen hosszut keresek, de kifejtem) ami elmagyarazza az ETF-eket mint termekeket ? elkezdenenk mi is kicsit az allampapiron tulmutatoan befektetni, de nincs tudasunk ezekrol a termekekrol es ahogy nezegetem, millio+1 fajta van, rengeteg olyan adattal amit nem tudunk ertelmezni.
akar konyv is lehet, igazabol ha mar elindulok akkor nem lesz baj, csak egy ilyen step0 kellene, hogy nagyjabol atlassam hogy mirol van szo. szoval nem ilyen 2 oldalas leirast keresek, hogy "mi az etf" , hanem valami atfogobbat, ami alapjan el tudnek kezdeni erdemben ismerkedni ezzel a termekkel.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Gothmog
senior tag
-
nort_on
senior tag
-
Kukipapa_rr
tag
Segítenétek megérteni, hogy mi az újdonság abban, hogy a SEC engedélyezheti januárban a BTC ETF-eket, emiatt még több befektető ugorhat rá?
Az első SEC engedélyezett ETF 2021-ben nyílt, ma is számos ilyen van. Így nem világos, miért vízválasztó ez, és minden cikk csak a fentit ismételgeti, magyarázat nélkül.
-
Ixion77
addikt
válasz Kukipapa_rr #110984 üzenetére
USA-ban is vehető
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Kukipapa_rr #110984 üzenetére
Nincs még SEC engedélyezett ETF. Amerikai intézmények emiatt nem tudnak kriptóba fektetni. Nyugdíjpénztárak és hasonlók felől az új ETF-ek révén konstans új demand fog keletkezni.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
3800+
őstag
válasz Oppenheimer #110988 üzenetére
Január 9 vagy 16 rémlik nekem, akkor lesz erről döntés a SEC részéről.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Kukipapa_rr
tag
Ah, én ezt olvastam:
On 8 June 2022, the first Bitcoin ETF was listed on the Italian stock exchange. While the first one ever, made by ProShares, was approved in 2021 by the SEC in the US. The launch in the US was quite successful for both retail and institutional investors.
https://youngplatform.com/en/blog/news/bitcoin-etf-etp-what-are-they-how-are-they-different/
Ez akkor ezek szerint pontatlan?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
12.30-i hír:
BlackRock, VanEck among asset managers that submitted updated filings for spot bitcoin ETFEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
válasz Kukipapa_rr #110990 üzenetére
Én totál nem értek ehhez, de különbségnek az tűnik elsőre, hogy az amit említesz egy futures ETF, amire meg várnak, az egy spot ETF. Ne kérdezd a különbséget, mert nekem ugyan gőzöm nincs.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
360xbox360
tag
válasz sbi85g #110951 üzenetére
En karacsony elott nyitottam (IBIE), es nem kaptam meg semmit amit eltudnek kuldeni a NAVnak. Bar en azokat az uzeneteket sem latom message centerben, amiket mar elolvastam, archived alatt sem.
IBKR appban (iOS) egyaltalan van message center? Csak a webes portalon talaltam meg.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
-
-v-
addikt
válasz Kukipapa_rr #110990 üzenetére
Olvasd tovább, az nem spot ETF:
"At the moment, all Bitcoin Exchange Traded Funds are based on futures, i.e. forward contracts that allocate a certain amount of the underlying asset, based on a predetermined delivery price and maturity, to the two parties that subscribe to them
Are there any spot Bitcoin ETFs?
Spot Bitcoin ETFs are traded for immediate delivery: the order to buy or sell is immediately followed by the actual exchange of the asset for cash (as fiat currency). This kind of fund has not yet been put on the market"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
- GAMER PC - GTX 1050 Ti 4GB - Ryzen 2400G - 16GB DDR4 - 120GB SSD - 500GB HDD
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- KERESEK: Synology DS224 v DS223
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest