Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aske

    aktív tag

    válasz Barthezz2 #35930 üzenetére

    A képek mérete akár 6 MB is lehet legjobb minőségben 4:3-ban, ez attól függ, mi szerepel rajta. Egy perc video kb. 200MB.

    Simán hozzá lehet kötni PC-hez, de nem úgy működik ilyenkor mint egy memóriakártya! Csak a jpg-ket látod, mást fájlokat nem.

    Ennek akkor van értelme, ha CHDK-t használsz majd hozzá, ami jelentősen kibővíti a gép használhatóságát. Ott egyáltalán a program indításához, a szkriptek felmásolásához, az elkészült RAW képek lementéséhez (kivétel, ha helyesen van beállítva), kártyaolvasó kell. Amúgy a videózással kapcsolatban is van számtalan hasznos funkciója a CHDK-nak. Pl. minőség százalékosan állítható, fennmaradó idő kiírása. Az akku pár óra alatt feltöltődik, érdemes venni pár pótakut (egyet mindenképpen).

    Ugyanis nem is igazán a fényképezés, de a menüben való molyolás, próbálgatás, az élőkép az nagyon le tudja meríteni. Sőt, ha csak simán rádugod a gépre, hogy a képeket leszedd róla, ne hagyd rajt, mert egykét óra és totál lemerül. Úgy, hogy látszólag be sincs kapcsolva.

Új hozzászólás Aktív témák