- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
ma volt farsangi buli az óvodában, háromféle képek készültek:
1. bemozdulós
2. homályos
3. videofelvétel vibrál - gondolom a neonvilágítás miatt?kezdem feladni, de nem baj, holnap jön az s95...
-
tybsen
addikt
válasz joysefke #32048 üzenetére
Fenykepezogepet mar kb 10 eve nem vettem, de mobiltelefonokra peldaul mindenhol 2 ev garancia van, ebbol indultam ki, fel sem merult bennem, hogy csak 1 ev? Sorry ha felreinformaltalak. A jotallas 2 ev, de ez nem csak Ausztriaban van igy, hanem minden EU orszagban, tehat Magyarorszagon is. De nem kerdeztem utana, tehat abbol indulok ki csak, amit most Te megkerdeztel.
-
joysefke
veterán
Itt van a magyar jogszabály:
http://www.fome.hu/kotelezo_jotallas/
és az én olvasatomban nem tudnak arról, hogy 2 év a kötelező jótállás fényképészeti cikkekre.Mellesleg az osztrák helyzet sem tiszta nekem:
Az osztrák MM állította, hogy 2 év garancia van a termékeikre, a gyártón keresztül, úgy mondták "amennyit a gyártó ad".Ehhez képest amikor megkérdeztem az osztrák Canont, azok azt mondták, hogy egy évet adnak.
Lassan tele lesz a tököm ezzel az egésszel...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz tybsen #32063 üzenetére
hát én sem tudom mi a különbség, én úgy értelmezem, ha M.o,-n vásárlás után másfél évvel megy tönkre a fényképezőgép, akkor csak a gyártó jóindulatára vagyok utalva, míg, ha Ausztriában veszem a gépet, akkor másfél év után is törvényi kötelességük javítani a gépet.
Te is így értelmezed?
Gondolom tudnod kell ezeket a részleteket, hiszen a keleti birodalomban fogod megvenni..J.
-
sznb
csendes tag
Sziasztok!
Fényképezőgépet vennék, és a segítségeteket kérném abban, hogy a kiválasztott 2 gép közül melyiket vásároljam meg: Panasonic TZ20, Canon PowerShot SX220?
Egyébként teljesen családi használatra venném, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy a manuális beállítások számomra mennyire fontosak, de jó képeket szeretnék készíteni.
Előre is köszi a válaszokat. -
tybsen
addikt
válasz joysefke #32064 üzenetére
Én mindenképpen Ausztriában fogom megvenni, egyrészt nekem drágább az átváltás miatt Magyaroszág, másrészt a garanciális ügyintézés a tapasztalataim szerint rugalmasabb, gyorsabb és problémamentesebb, mint Magyarországon.Persze nyilván nem akarok általánosítani de ez az én személyes tapasztalatom.
-
szg88
őstag
"Nálunk" az sx220 a favorit, de én 90%-ban manuálban használom. Az autó-t csak akkor használom ha nem érdekel különösebben "művészi" képet (meg az asszony használja ). Előfordul, hogy jobban feltologatja az iso-t a gép automatán, mint amennyire szeretném. A másik meg az, hogy szükséged van e ilyen gépre? Mennyire akarsz "komolyabban" fényképezgetni? Ha csak nyaraláskor, meg alkalmakkor stb. akkor egy ixus vonabeli gép is lehet bőven elég lenne?!
-
Cyrin
addikt
megjött az S95, még épp csak beüzemeltem, már a pótakku-t töltöm
Van gyári garanciapapír 1 évről szól, plusz egy bolti 2 évről.
Egyelőre el vagyok tőle ájulva, nagyon jó kis gép, a motoros vaku kicsit parasztvakítós, de nem rossz egyébként, és lefelé is magától megy.
kicsit kevésnek tűnik az állítási lehetőség az oly után, pl képarányt nem találtam.
nagyon minőségi érzetű kis darab.
lőttem egy-két képet auto módban, persze egyből vakut használta, és jó élesnek tűnt, egyelőre csak az lcd-n visszanézve. lehet az a gond, hogy az oly-n rohadtul erőltettem a vaku nélküli módot, és mindent azzal teszteltem. persze hogy rossz lett.
egyelőre rendelek egy microSD kártyát az oly-ba, és ha mégis postázom , akkor jó lesz a telefonba
mindenesetre asszonynak ez a gép tökéletesnek néz ki, és ajánlom mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Hát nem is tudom, a múltkor ezt beszéltük itt mással is. Lehet, hogy lemegy, de pl. az egyik Nikonnál mikor kijött az újabb tipus akkor még is felfelé ment az ára.
Lehet az is benne van, hogy a sikeresnek számító gépek árát nem viszik le annyira. De próbáld ki, már kapható az új sx240/260, várj egy kicsit, hogy lemegy e az ára.(#32070) Cyrin: sztem csak egy képarány lehetőség van
Oké, kártyám van nem gond...[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz scarabaeus #32071 üzenetére
közben megvan, letöltöttem a használatit, mert magyar nincs hozzá, és rákerestem, a menüben nincs benne, ezért nem találtam...
-
Cyrin
addikt
mondom megvan
remélem sokáig fogja bírni, mint az elődje az IXUS 500-as, amit Bécsben vettem, mert itthon még nem volt kapható, és ami több mint 6 éven keresztül szolgált, iszonyat mennyiségű képet készített. És még ma is lepipál sok új gépet. Persze a 4,5 éves fiam rögtön lecsapott rá, azóta azzal fényképezgetna, megjött az új avatarom kb ilyen képet vágok, amikor az oly képeit nézegetem
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Ja baxki nem took olvasni
Mosmá nem lesz oly Majd tolj fel pár képet.(#32073) sznb: Azt nem mondtam, nekem bejött a canon. Az olyról azt mondta tisztelt Nagya kolléga, hogy jó képeket csinál. Tesztben nem annyira értékelték jónak. Itt tudsz teszteket nézni. Itt meg képeket összehasonlítani (a tz20-ast zs10-ként keresd). Jobban el tudod dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
sznb
csendes tag
Köszi, megnéztem a képek összevetését, sztem a Pana kisebb ISO-n jobb képeket produkált, de magasabb ISO-n egyértelműen a Canon teljesített jobban.
Nagyon úgy tűnik, h a Canon SX220 lesz a befutó.
Abban segítenél még, h milyen tartozékokat vegyek/ ne vegyek hozzá:
milyen osztályú memóriakártyát rendeljek (méretre egyébként a 4GB-ost akarom, az elég-e?), tokot vegyek-e, ill. pótaksit, LCD védő fóliát javasolsz-e)? -
szg88
őstag
Én ilyen samsungot vettem (szürke) sztem a 4GB kevés, de függ attól is mennyit akarsz egyszerre fényképezni. Vagy videózni is akarsz e? 8GB-ra vagy fél óra megy fhd-ba. Az akksi is ettől függ, ha rendesen nekiállsz lövöldözni akkor 2 pót akksi se sok. Ezt a tokot vettem, picit nagyobb a gépnél. Fóliát meg vágósat.
(#32080) tybsen: linkelj valahonnan párat
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
A Soligornak van egy nagyon jó tokja, amelyiket mintha ráöntötték volna.
Én 2 db nagy kapacitású pótakksit vettem az ebay-en kb 2000 Ft-ért. Az említett Soligor tokban van pótakku és memóriakártya tartó rekesz is.
LCD védő fóliát pedig szerintem ne vegyél, ha tényleg fényképezni szeretnél és nem a gépet babusgatni.
[ Szerkesztve ]
-
sznb
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, akkor inkább a 8GB-st választom, mivel a videó is lényeges szempont.
(#32081) Nagya21 - hát, abból a szempontból, h nem vagyok biztos a manuális beállítások használatában, ez (Oly sz-20) egy jó alternatívának tekinthető, de még alszom rá egyet-kettőt.
A Canon sx220-ról néztem teszt videókat is és nagyon tetszett pl. a szuper lassú funkció, ill. a zoom is elég ütős, egyértelműen a videót tekintve is jobb, mint az oly sz-20 (igaz drágább is).
Tehát várok még egy kicsit, hátha megy le az sx220 ára pár ezer Ft-ot (csak ki ne vonják addig a forgalomból). -
sznb
csendes tag
válasz BiriBum #32083 üzenetére
Én ezt a tokot találtam megfelelőnek:
http://www.220volt.hu/Canon+DCC-1500+SX210+SX220+SX230
Viszont érdekes, hogy máshol a tok méretének a 106x59x32 van feltüntetve, itt meg azt írja, h az SX 220-hoz is megfelelő, de annak a mérete: 105,7 × 59,3 × 33,2.
Vagy az nem gond, ha egy kicsit szűkös a fényképezőnek a tok? -
$p@rr0w
őstag
Üdv, egy gyors választ legyen szíves valaki: Fuji Finepix S2000HD jó állapotban 26k-ért megéri?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
SkyLaci
őstag
-
szg88
őstag
válasz $p@rr0w #32090 üzenetére
Hát ez jó kérdés. Újba csak elég kezdő gépeket kapsz. Az mindenesetre pozitív, hogy csak 10 megás. Nem igazán van tapasztalatom a fujikkal. Eléggé megoszlanak a vélemények a képminőségéről is negatív meg pozitív irányban. + én elég canon párti is vagyok, de mondjuk összehasonlításképpen pl. 23e-ért kapsz egy canon a2200-ast. Ami egy alap canon, de jó kis gép, hasonló tulajdonságai vannak, mint a fujinak, viszont nincs rajta manuális üzemmód, mint a fuji-n. Ami már felérne technikai tudással az a sx130, de az 40e. Viszont összehasonlítottam a képét egy a2000-nek meg ennek a fujinak, és sztem jobb a canon képe, pedig az a a2200-as elődje (igaz kisebb a felbontása is). Mindenesetre nézd meg te is.
[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
(#32091) SkyLaci, (#32092) szg88: Köszönöm a válaszaitokat, egy kicsit azt hiszem félre értettetek, vagy rosszul tettem fel a kérdést részben, mert nem a gépről, vagy a tudásáról érdeklődök hanem hogy mennyit ér, mert nem tudom belőni hogy milyen árat érdemes megadni érte, vagy hogy kaphatok-e ezen az áron jobbat? Hasznosak voltak persze amiket írtatok, köszönöm.
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Cyrin
addikt
kicsit fényképezgettünk kint a szabadban a gyerekeket az s95-tel auto módban, nagyon jó gép ez, minden éles, könnyen kezelhető, manuális módban sokkal könnyebben kezelhető mint az oly, mert ugye van két tárcsa, az egyik a rekeszt a másik a záridőt állítja, esküszöm jobban értem az egész manuális módott, és ugye zoom nélkül az f2 fényerő is jobb, mint a 3.5.
egyetlen problémát látok, mégpedig, hogy a gyereken és az asszonyon is kb ugyanolyan sötétlila színű kabát volt, és ez következetesen sötétkék színű a képeken, ez nem tudom mitől lehet... -
Cyrin
addikt
Kicsit utánaolvasva létezik a probléma.
" Purple, especially royal purple, is very hard for many compact digicams to replicate - most tend to shift toward blue, but a few shift toward red - so shooting purple subjects provides a very good way to test hue accuracy."
Márpedig ez pont ilyen royal purple színű kabát...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest