Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csakb

    őstag

    válasz atandi #22579 üzenetére

    Szia!

    Az FZ100 a Pana szuperzoomok zászlóshajója. Paramétereit tekintve mindenben jobb egy kicst, mint az FZ38 (nagyobb zoom, kihajtható, forgatható LCD, vakupapucs külső vakuhoz, vagy mikrofonhoz, mikrofon-csatlakozó, full HD videó, vezetékes távkioldó és egyéb finomságok). A szenzora már CMOS, de fizikailag kisebb, mint az elődöké, és természetesen több a megapixel, teljesen értelmetlenül. Emiatt sokkal agresszívabb a zajszűrés a korábbi Panákéhoz képest, a finom részleteket elmossa a képeken még ISO 100-on is. Amúgy meg vagy 40000 Ft-tal drágább, mint az FZ38. A sorozat-sebessége viszont nagy, és ez neked valamiért nagyon fontos.

    Az FZ45 az FZ100 kicsit lebutított változata, egy kategória az FZ38-cal. Az optikája azonos az FZ100-éval (25-600 mm ekv.; FZ38: 27-486 mm ekv.) Ugyanúgy CCD-s, mint a 38, csak 14 megapixellel, vagyis zajosabb a szenzor, agresszívebb a szűrés. Amúgy szinte mindenben ugyanaz, mint az FZ38.

    A Nikon P100-nak valóban szép nagy a sorozatsebessége, full HD videót tud, és van benne néhány kellemes extra (dönthető, de amúgy kis betekintési szögű LCD, programozható időzítő), de szerintem kicsit mosottabbak a képei az FZ38-hoz képest.
    Ja, és nem lehet rá szűrőket tenni pl.

    "hogy a vaku nem győzi követni a lövéssebességet vagy mifene."

    Ez így van, vakuval nem lehet gyors sorozatokat csinálni. Amúgy ha a vadludaid akarod szétlőni sorozattal, akkor úgysincs értelme vakuzni.
    Amikor meg vakuzni kell a nagymamát a szobában, akkor meg minek a gyors sorozat?

    "Segítenétek légyszi még egy kicsit, míg az embör is nyugpontra jut?"

    Nekem úgy tűnik, hogy nem lesz nyugpont. Több pénzért mindig lehet jobbat venni. A 140-hez már nem kell csak újabb 40-50-et hozzátenni, hogy egy elég jó DSLR kitet vegyetek és így tovább.
    De valahol meg kellene húzni a határt, nem?

Új hozzászólás Aktív témák