Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    Üdvözletem! / Sziasztok!

    Mostanság nagyon elkapott az az érzés, hogy fényképezni szeretnék. Sajnos eddig csak óvodásoknak való bóvli gépekhez volt szerencsém, meg pár kompakthoz (futólag). Amilyen képeket ezekkel készíteni lehet, azok nekem abszolút nem tetszenek.

    Kicsit komolyabban szeretnék hozzáálni a témához, tehát úgymond most kezdeném megtanulni a dolgokat.
    Ehhez lenne szükségem egy tanuló DSLR gépre. A Fuji S5800-assal szemeztem sokáig, de láttam azt nem igazán (azaz semennyire) ajánlottátok. Aztán az elődöket is szemügyre vettem... S5000, S5500, S5600, S5700. Használtan szinte mindegyiket megtaláltam 30k alatt. Ez lenne rá a keret.:B Nem sok, de nem a 60m magas fán ülő madár szellentését akarom lekapni vele...
    Nézegettem teszteket is a gépekről, legjobban valamiért az S5700 jött be, de sajnos erről sem írtatok túl jókat. Viszont nekem tetszettek a tesztképei és a beállítási lehetőségei is.

    Kérdéseim:
    - Mire kell odafigyelni egy használt gép vásárlásakor?
    - A Fuji mellett milyen hasonló árú használt gépeket ajánlanátok? Kodak-nak volt még pár gépe, de azokat sem ismerem. Kodak DX7590 meg valami "Z600akárhány"

    Amire kellene:
    Egy kezdő "kisfotósnak:)", aki tájakat fotóz, természetben járkál néha, otthon vagy a szabadban kicsit makrózni is szeretne (nem makroökonómia;]).

    Harrrr!!!!

Új hozzászólás Aktív témák