- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dendytv
senior tag
válasz Dendytv #93700 üzenetére
Hát akkor marad amit DR|FTK|NG-ajánlott Ha ezt még lehet rendelni !
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Dendytv
senior tag
Hát ha lehet rendelni ! akkor ez lesz !
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
Dendytv
senior tag
És mivel jobb mint ez ?
[link]Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
MMIX
addikt
LC-Power új félmoduláris EU 80+Gold sorozat: GP4 series 460/560/650W
Valószínűleg Greatwall gyártmány.[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Dendytv #93704 üzenetére
A belső, ami a lényeg. Amit te linkeltél az gyenge minőségű asszem CWT, amit meg mi mondtunk az jó minőségű Sirtec belsőre épül és olcsónak is mondanám.
Egyszóval, egyik ha pukkan lehet viszi a géped is (amit neked ajánlottak), a másik nem visz semmit és szinte biztos, h pukkani se fog Nem veszélyes a gépedre, és még szebb is. Gondolim az árkülönbség sem eget rengető De ezek ugye csak tanácsok, mindenki azt vesz amit akar Én ha ütnének se venném meg a boltod által ajánlottat"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyikkel járnék jobban?
EVGA SuperNova GS550
EVGA SuperNova G2 550?
Árban minimális az eltérés.Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
dandyn
csendes tag
Sziasztok!
Ez év végén szeretném lecserélni számítógépemet, de a tápegység vásárlására mostanában kerülne sor. Jó ideig nem tervezek a számítógépre költeni, az év végén aktuális Intel i7 CPU, DDR4 memória, és GTX970 körüli teljesítményű VGA kerül előreláthatólag beszerzése.
20-30k HUF a rászánt keretem, lehetőleg moduláris, félmoduláris kivitelben.
Egy VGA-s rendszer.
Brand-hez nem ragaszkodom, de jó lenne valamilyen silver, vagy afölötti, hatásfok.
Modern belső, mely támogatja az új alaplapok és processzorok energiatakarékossági szabványait.
5 év fölötti időtartamra tervezem használni.Jelenlegi hardware:
Chieftec CTG-500-80P
Asrock 890FX Deluxe5
Phenom2 X4 955 BE
AMD HD5770 1GB GDDR5
8GB DDR3 1600 MHz
SSD
Xonar DGX hangkártya
6 ventillátor, 1 vízpumpaA hangkártya, ventillátorok, vízhűtés költözik a másik eszközbe.
E sorok írása közben rátaláltam egy FSP AURUM 92+ 550 (PT-550M) tápegységre, 26k HUF áron, az ajánlott listában is megtaláltam. Ez jó választás a fentieknek megfelően, vagy van egyéb javaslat?
-
Dendytv
senior tag
Én ezt értem És köszi szépen a segítséget csak azért kérdeztem hogy meg tudjam magyarázni az eladónak Mert nagyon beszélte volna rám felé azt amit ő ajánl
-
CoroStar86
aktív tag
válasz dandyn #93711 üzenetére
Bár még a saját kérdésemre nem kaptam választ, de találtam magamnak egy remek darabot, szerintem Neked is megfelelne: EVGA SuperNOVA 650 GQ 210-GQ-0650-V2. Félmoduláris, fanless-módban is tud működni (bizonyos ideig), 650W, 80+ Gold és azt hiszem, FSP-belső. Elég friss a termék, csak néhány teszt van róla, de nagyon jókat írnak róla. Harmincegykétezer forint. Ha jó pár évre előre tervezel (ahogyan én is), ennél jobbat szvsz nem találsz, én is ilyet fogok venni. De azért kíváncsi vagyok a többi szaki véleményére...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ombre85 #93689 üzenetére
Szia.
Megfelelnek.
takacsbotond(#93708)
Szia.G2 kicsit jobb, plusz arra 7 év garancia van(gyárilag).
dandyn(#93711)
Szia.EVGA Supernova GS 550, vagy EVGA Supernova GQ 650
Az FSP 92+ 550W is megfelel, de nem találtam 32k alatt, és nem félpasszív.
CoroStar86(#ö3695)
Szia.EVGA Supernova GS 550, vagy EVGA Supernova GQ 650 ide is.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
válasz takacsbotond #93708 üzenetére
Találtál is valahol elérhető darabokat?
-
HUNited
őstag
-
ló úr
őstag
válasz HUNited #93718 üzenetére
Ez jó kis táp Megfelelő a gépedhez ha tényleg nem lesz VGA. (Bár egy közepes vgaval elbír) Ha lesz vmi durvább VGA is akkor ennek az 500-as verziója pl. De vga nélkül tökéletes neked, sőt a 350-es verziója is elég.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
HUNited
őstag
Nincs szükségem ennél erősebb VGA-ra, elvileg ebben egy R270 radeon van. A legnagyobb VGA-t érintő tudás hogy lehessen PhotoShopot használni (kizárólag alap funkciók), és meghajtson FHD-ben két monitort.
A Laptopomban GTX850-es VGA van, ha játszani akarok... De nem tervezem.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
HUNited
őstag
válasz DR|FTK|NG #93722 üzenetére
Köszi, ha jól értem 5% a különbség a silver és a gold között. Feltételezem 13.000 Ft környékén nem kapok 350-400 W-os Gold minősítésű tápot, ami más szempontoknak is megfelel (a belsőre szoktatok hivatkozni, bármit is jelentsen ez) az árkülönbözetet meg feltételezem soha nem hozná vissza.
-
Keller16
aktív tag
Sziasztok!
Moduláris tápot keresek Fractal Design Define S házhoz. A keret 25k, nagyon maximum 30. Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is!
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
i5-4460 + 1 SSD + 750Ti OC, nem játék, munkára lesz. FSP 350 APN táp nem lesz ide kevés? Mondjuk ritkán lesz full load, VGA+CPU full load meg 99% tutira nem lesz, de ugye ziher ami biztos...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Grave_444 #93731 üzenetére
gyanúsan nem fog erre sor kerülni, de megnyugodtam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Az FSP Aurum 92+ 550 megint elég jó áron van ma ez egyik népszerű webshopban... Én nagy nehezen lebeszéltem magamat róla, de fájdalmas a szakítás.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Ezüstpenge
csendes újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Most tervezek egy részleges config újítást(a kicsit korosodó Core2Duo E6550-es cpumat és a hozzá tartozó Asus P5G41T-M LX alaplapomat szeretném cserélni) és emellé tápcserét is szeretnék eszközölni, mert a mostani 9 éves Chieftec 450W-os tápomban már nem bízok, mivel csinált pár érdekességet az elmúlt időszakban. Mit ajánlanátok 10-20k-s árkategóriában? Szempontoknál az első és a legfontosabb a megbízhatóság, a második pedig az élettartam(védelemmel együtt, mivel olyan helyen lakok ahol nem ritkák az energiaingadozások és az energiakimaradások). Zajszint nem számít, mivel én szinte mindig zenét hallgatok számítógépezés közben, meg egyébként sem szokott zavarni, ha van egy kis hangja a tápnak.
Végül a konfig, amihez szeretnék vásárolni(már az új alaplappal és cpu-val):- MB : P8H67-M Pro
- CPU: Core i5-2500K 3.3GHz LGA1155
- VGA: Gigabyte Geforce GTX 750 Ti (2GB DDR5)
- HDD: Seagate Barracuda 500GB 16MB 7200rpm SATA3
- RAM: 4*4 GB DDR 1333 MHz
- Ház: XDL Happy 31BVálaszaitokat előre is köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ezüstpenge #93735 üzenetére
Válogass kedvedre, egy 350-es táp lazán elég lesz
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Ezüstpenge
csendes újonc
válasz Graphics #93736 üzenetére
Köszi szépen! De, ha egy 350-es is elég lenne, akkor mi lehetett a probléma, hogy a 450-es Chieftecemmel lekellett szednem az extra ventiket+ kikellett vennem a másik satás vinyót, mert különben a gép el se indult? Pedig addig semmi baj nem volt a táppal, míg bele nem került a GTX 750 Titán. Pedig ez a kártya meg elvileg "fogyasztásbarát". 2014 Decemberében vettem a kártyát. Vagy akkor ezek szerint a táppal már akkor sem lehetett minden rendben? Mostanában meg szokott olyat csinálni, hogy gondol egyet és megfagy az egész rendszer. Néztem a hőmérsékleteket, nem ment irreálisan magasra egyik érték se(vga 50 alatt, proci is 50 alatt, lap 40 alatt, és a hdd is 40 alatt volt terhelés közben). Én egy 500-asban gondolkodtam, h a későbbiekben esetleg, ha megint újítok, akkor ne kelljen tápot is cserélni, de 500-asok között is nagyon nagy a szórás. :S
Én ezt a tápot:
Corsair 500W CX500M CP-9020059-EU
nézegettem, de ez meg 21k. Van ilyen, vagy ettől jobb minőségben ilyen tudással rendelkező olcsóbb modell?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ezüstpenge #93737 üzenetére
Talan oreg mar? Igen, 9 éves tápod van , elöregednek az alkatrészek, alacsony hatásfoka miatt nagyobb hőtermelés kiszárítja a kondenzátorokat.
CX nem annyirs jo. A linkeltekbol valassz
FSP Hyper 500 és 500M / lehet a 600-as még olcsóbb is, akkor veheted azt is, de kihasználva nem lesz
Be Quiet S7 450
Cooler Master G550M[ Szerkesztve ]
-
Ezüstpenge
csendes újonc
válasz Graphics #93738 üzenetére
Köszi! Most nézegetem a különböző boltokat és a 500-as Hyper M és az 550-es Raider S között nincs 1k árkülönbség sem. Mennyivel jobb a Raider S, mint a Hyper M 500? A silver plecsni miatt elvileg akkor ez energiatakarékosabb egy hangyányival, mint a Hyper M 500? Esetleg a későbbi config fejlesztések miatt érdemesebb lenne ez, vagy az M 500 is tökéletesen kiszolgálna, mondjuk egy erősebb i7-es configot is? Nem gondolkodok SLI-ben, sem Raid toronyban a későbbiekben sem. 1 vga, 1 ssd ,1 hdd ,1 optikai meghajtó. Mit gondolsz?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ezüstpenge #93740 üzenetére
a Hyper hatásfoka is kb Bronze körül van ,csak a minősítés plsuz pénzbe kerülne a gyártóknak, ezért nem minden terméket küldenek el plecsnizésre.
Tökéletes mindkettő, vagy ott a Cooelr Master G550M is.
5 év gari van rá, ha gond van akkor is 5 évre védve vagy, ,minőségielg pedig mindhárom jó / a Raider hangjára panaszkodnak
-
Ombre85
tag
válasz DR|FTK|NG #93716 üzenetére
Köszönöm!
Már csak az a kérdés, hogy jobban járok-e a GS650-essel. Néztem az adatait, elvileg 25% terhelés fölött kapcsolja be a ventilátort. Megmértem a mostani fogyasztást, nyers adatokat látok csak: a bemenő teljesítményem üresjáratban 90W, netezéskor 120-140W, filmnézéskor sem megy 120 alá. Tulajdonképpen lehet, hogy egyedül idle üzemmódban menne passzívan?
-
Mr Manson
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz keresek hosszútávon megbízható tápegységet. A gép 24/7-ben működne.
ASROCK X99 Extreme4
HyperX 64GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
INTEL Core i7-5820K 3.30GHz 2011-3 BOX
4 DB WD SE 4TB 7200rpm 64MB SATA3
ASUS GT720-SL-2GD3-BRK GT720 2GB DDR3 PCIE
A segítséget előre is köszönöm!
This world rejects me - this world threw me away -this world never gave me a chance - this world gonna have to pay!!!
-
Graphics
Jómunkásember
-
Mr Manson
tag
válasz Graphics #93744 üzenetére
Integrált vga hiányában kell valami szerver gép lenne.
Rendben cserélve kisebbre spóroltam egy kicsit... ASUS GT610-SL-1GD3-L GT610 1GB DDR3 PCIE
[ Szerkesztve ]
This world rejects me - this world threw me away -this world never gave me a chance - this world gonna have to pay!!!
-
MMIX
addikt
Egy kis lazulás:
Koreai (vagy ázsiai), pihent agyú marketingesek, termék névválasztásai.Hybrid Multimedia 6000 Platinum [link]
-----------------------
Udea Tank 600 [link]
----------------------
BigFoot (óriásláb ez az USA-ban az erdei jeti) H500-G High Class [link]
-------------------------
BigBeam True500 (igaz500) [link]
------------------------
Alpha Nobel [link]
-----------------------
First Cube 500GS Light (könnyű) - 200W +12V 10A (első kocka) [link]
First Cube Max 500W (Nem ennyit tud, ez a neve, hogy Max) [link]
First Cube 6000 Premium [link]
-----------------------
Light Solid 550Se, Black Label (fekete címke) [link]
-----------------------
Tron [link]
----------------------
GreatSun (HatalmasNap) Powerfull (erőteljes, címkén van írva) 600KC, 250W, +12V 14A [link]
---------------------
Eroopark Paratop-600 [link]
--------------------
NCPowertech Natural Wind (természetes szél) [link]
-------------------
prod.danawa.com oldalon (Korea) találhatóak, ha a linkek nem működnének. Le kell görgetni az oldalakat egy kicsit, utána láthatóak a képek a tápokról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest