- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz Ace Ventura #94151 üzenetére
Inkább a Hexa 400+, később jól jöhet az a +48W.
-
bcful
újonc
válasz DR|FTK|NG #94150 üzenetére
- Max. 21 ezer Ft a keret
- FX-6300 CPU, 750 Ti GPU, 970A-DS3P alaplap, 8GB 1866MHz RAM, 1TB HDD. Ezeket kellene elbírnia
- A bolt nincs meg pontosan, ahol épp kapható a termék
- Legalább olyan hosszúak, hogy kényelmesen elrendezhetők legyenek a kábelek egy mid-es házban -
DR|FTK|NG
veterán
Be Quiet! Straight Power 10 400W
Be Quiet! System Power S7 450W/500W
Cooler Master G550M
FSP Raider (S) 550 > Ha a hang nem számít
Seasonic S12II-430W/S12II-520
SI-W(#94154)
Igaza van, mert mindkét tápnak egy tőből fakad a 12V-ja, és ez van többfelé osztva.
Egyébként mind a két táp két ágról is ad áramot a VGA-nak. -
Melanor
tag
Sziasztok!
Van egy kb 6 éves Chieftec GPS-450AA-101A tápom és erősen gondolkozom a lecserélésén.
A konfig:
Alaplap: ASrock Z68 Pro3-M
Proci: I5-2500
Ram: 2x4gb hynix
hdd: 2db wd green 2x1Tb+256Gb SSD
2 noctura ház venti +TX3 procihűtő
GPU: HD7770OC (hamarosan csere egy erősebbre, mert bejön a wicher 3)Az nem fontos szempont, hogy moduláris legyen, mert a házon a táp fölött van 3 cm hely, remekül meglapulnak a fölösleges vezetékek. Ja, a házban felül van a táp.
Fontos viszont, hogy halk legyen és a hatásfoka sem közömbös, mert néha megy jó pár napot egyhuzamban, de nem kell gold (soha nem hozná be a felárat.Tuningolni semmit nem szoktam.
Amin gondolkoztam az egy FSP Raider 550 80+ (max 1 év után cserélem a ventit, feltéve ha csatlakozós)
Esetleg Be quiet 630W BQT
Árban 20 környékén szeretnék maradni, de inkább alatta. FSP-t szerintem 15-ből megoldanám, amíg a be quilet 22-23 lenne.
Viszont más lehetőséget is szívesen fogadnék.
Jelige viszont a megbízhatóság.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
-
Redplee
senior tag
Hello,
segítségetekre van szükségem táp ügyben. Régen, "tini" koromban naprakész voltam a számítógép ügyekben de most már inkább felhasználó vagyok
Felső tápos a ház. A gép asus p7p55d-e-lx, i5 760 @2.8, 8gb ram, ssd, geforce gtx660. Van egy ezzel a géppel egyidős Chieftec 500W tápom (kb 5 éves a gép, kb..) s a napokban arra lettem figyelmes, hogy a ventije néha ciripelő hangot ad ki. mintha nyikorogna. de csak néha. remélem a táp venti, mert eléggé behatárolhatatlan... na de mindegy.
20k -t szánnék rá kb. Néztem már néhány darabot, de nem tudok dönteni mivel nem vagyok ezekkel a dolgokkal naprakész. Fontos lenne, hogy halk legyen, meg az, hogy megbízható. Főleg, hogy a gép elég sokat megy... Napi 10h biztosan.
Ezeket néztem egyelőre, ezek közül mi lenne jó nekem, illetve, ajánlanátok-e ezeknél faszábbat?
FSP Raider 550
BE QUIET! System Power 7 500W
THERMALTAKE Smart SE 530W
CORSAIR CS Series Modular (na jó ez 30k de beleraktam mert érdekes, moduláris. ez 5 éve nem is volt..)
FSP Hyper M 500Hálás köszi előre is!
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Erről vélemény?
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Redplee #94160 üzenetére
Szia.
300w lazán elég ehhez.
Be Quiet! Pure Power L8 400W
Be Quiet! System Power S7 400W, 450W, 500W
Cooler Master G550M
FSP Hyper (S) 500W
FSP Hyper M 500W
FSP Raider (S) 550W
Seasonic S12II 430, S12II 520A három FSP kicsit hangosabb.
A Corsair CS bár Great Wall(Nagy Fal - Kínában) gyártmányú belsővel rendelkezik, számomra egész szimpatikus.
30k körül/alatt ezek is megfontolhatóak: EVGA GQ 650W, EVGA GS 550W, vagy a 80+ Platinum plecsnis Antec EarthWatts Platinum 550W(de ez nem moduláris, és nem is félpasszív).
Hannibhál(#94161)
Jó táp, sok watt, de koros. Mihez kéne, és mennyiért?[ Szerkesztve ]
-
válasz DR|FTK|NG #94162 üzenetére
Igazából későbbre lenne mert majd egyszer szeretnék vagy crossfire-t vagy sli-t ameik lesz(hd7970/7950 v gtx 680/770 stb) meg egy jó kis i5-ös vagy i7es procit s akarok tuningolni keményen, és nem akarom h a táp legyen a visszafogó tényező
am 20ba kerülGépelés nem az erősségemasdsdk
-
Melanor
tag
válasz DR|FTK|NG #94159 üzenetére
Köszönöm, megnézegettem őket.
elsőre talán a Seasonic S12 II 520 W tetszik, de a Be Quiet System Power 500W S7 BN144 is jó. Melyik et ajánlanád?
Teljesítményben sem igazán szeretnék 500w alatt maradni és a 6+6+2 pin is alap tartozék legyen, mert még nem tudom milyen gpu leszSoha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
thomeef
őstag
Az ajánlásban lévő Seasonic S12II 350 nem 350w-os véletlenül? Csak mert 300w-ot írtatok
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
-
jonyibandi
csendes tag
Sziasztok!
Ismét szeretnék kérni egy kis segítséget. Adott egy Fujitsu P510-es gép egy elég speciális táppal, ugyanis, csak 12V-os kimenete van ill. egy 11V-os "external" kimenet, amit bevallom férfiasan még sehol sem láttam eddig. Szeretnék beletenni egy videokártyát, alapból a 750ti-n gondolkodtam, viszont eljátszottam a gondolattal, hogy talán egy 950-est tennék bele. Úgy tudom nem "illik" olyan táptól elvárni a külső VGA tápolást, ami alapból nem rendelkezik ilyen kimenettel, szóval erre a molex-to-6pin átalakítóra gondolok, viszont ha egy új tápot tennék bele vajon ezzel a 11V-os external kimenettel vajon mi lenne? Persze egyedi bekötést kellene készíteni, de gond lehet abból, hogy ez a 11V nem áll rendelkezésre az új tápegység esetén? A gyártói honlapon is "12V-only" PSU-t említ.
Vagy a jelenlegi táp (12V1 és 12V2 2x17A) is elbírná a 950-est ezzel a 6pines átalakítóval? Egyelőre semmit nem szeretnék vásárolni, kérdéseim csupán ismereteim bővítésére fogalmazódtak meg bennem. Köszönöm a segítségeteket előre is! -
Laraxior
titán
Noname valami táp van a gépben, adatlapon latni h mit hajt.
Kérdés: eddig fejhallgatoval hasznaltam, most rakotottem egy logitech z906-ot es jatek alatt random ujraindul.
Elofordulhat h a hangfal nagyobb terhelest jelent a tapra nezve?
Épülőfelben van a gép, most fog jönni a tapvasarlas, csak kicsit meglepett a dolog."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Ez a táp a kerülendők között van? Ez lenne a veszélyes listán levő L&C technologies terméke?
-
Potzee
addikt
válasz Laraxior #94169 üzenetére
Nem.
A hangfal szett nem a táptól kapja az áramot, hanem az otthoni hálózatról.
Én inkább valami driver problémát sejtek...ha fejhallgatóval nem jött elő, de a Z906-tal viszont igen, akkor talán valami az 5.1-es driverrel lehet.Láttam az adatlapodat...kár, azokat a cuccokat kitenni olyan veszélynek, amit egy hitvány táp okozhat...az SSD-k még 100%-osak?
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Laraxior
titán
válasz Potzee #94171 üzenetére
Igen, 100%, az egyik teljesen új. Hétvégére megkapja az új tápot, csak ennyit kell kibirniuk.
Köszi."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Ace Ventura
addikt
válasz DR|FTK|NG #94150 üzenetére
Rendeltem egy ilyet a Hexa+ 400 helyett, csak 1500 Ft-al volt több. Ennyit megér nekem a csend
Köszönöm a tanácsot!Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
thomeef
őstag
válasz Ace Ventura #94174 üzenetére
Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, abban a Be Quietben is ugyanolyan Yate Loon venti van, mint az fsp-kben
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
MODERÁTOR
válasz Ace Ventura #94176 üzenetére
Szerintem hangosnak nem hangos.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
thomeef
őstag
válasz Ace Ventura #94176 üzenetére
Itt vannak a gyári adatok: [link]. Az SM változat nem olyan vészes hangilag, viszont nagyon nagy %-ban gyapágyas lesz 1-2 éven belül. Ugyanez van az Fsp Raider 550-ben is pl.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz thomeef #94178 üzenetére
Sikít itt mindenki a Raider 550 hangja miatt de hallani még 90%-otok nem hallotta. Egy Zalman zm z1 (zörgős, alsó kategóriás ház) házban volt olyanom és azért egyáltalán nem volt durva. Ok egy csendbuzi már sírt volna de teljesen átlagosnak mondanám, nem hangosnak. A túl sok túl hosszú kábelei miatt vâlltam meg tőle egyedül.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
thomeef
őstag
Csak 2 évet használtam, elnézésedet kérem Senki nem írta hogy hangos (mondjuk elég rendesen leszabályozza magát, így értelemszerű hogy nem hallani idle állapotban), viszont a silány minőség idővel megmutatkozik, kinek később, kinek hamarabb, de az ócska élletartamú csapágy előbb utóbb életre kel. Természetesen akinek alapból hangos a rendszere, és ne adj isten még a ház is rezonál, annak tényleg lehet hogy édes mindegy. De nagy általánosságban ez nem így van. Főleg 2016-ban, amikor minden a kis fogyasztás és a minél halkabb üzemről szól.
Jah és a szóban forgó 20k Ft-os táptól szerinten senki sem azt várja hogy 1-2 év után zörögjön mint egy traktor.Ezért van ez a fórum hogy a leendő váráslóknak erre felhívjuk a figyelmét.
[ Szerkesztve ]
-
-
thomeef
őstag
Akkor mégegyszer. Senki sem mondta hogy hangos. A venti élettartama az ami egyenlő a 0-val. Jah és mellesleg az FSP 350 PNR-ben hajszálra ugyanaz a venti van mint a Raider 550-ben. Ezek szerint akkor te már megtapasztaltad milyen amikor szétmegy a csapágya. És vettél egy másik tápot ugyanazzal a ventivel
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Hannibhál #94163 üzenetére
CF/SLI helyett inkább egy erős VGA legyen.
Én ilyen öreg tápba ennyiért nem nagyon fektetnék be.
A mostanid elbírna kettő GTX 650 Ti Boost-ot.
Redplee(#94166)
Igen.
A GTX 660 se fogyaszt sokat.Mivel a hatásfok terheléstől függően változik, ezért ezt kicsit nehéz megmondani, de nem lehetetlen.
BQT! L8 300-350-400W megfelel, vagy drágábban a kevésbé prémium, (lassan) kifutó, de (kicsit) jobb elektronikával rendelkező Be Quiet! System Power S7 450W/500W(80+ Silver).
jonyibandi(#94168)
Szia.A VGA az extra csatlakozón keresztül csak 12V-ot kér, szóval ilyen téren megoldható, bár ez a módszer nem a szívem csücske.
Az egyedi átalakítózásnak/kábelkiosztásnak sem vagyok a híve. :/
A 11V megy-e valahova? A nevéből adódóan kívülre megy - azaz kevés rá az esély, hogy nincsen használatban -, de sok furcsaságot láttam brand gépeknél, főleg Fujitsu-knál. -
Alien4
tag
válasz Bertiee #94183 üzenetére
Sziasztok és szép jó napot mindenkinek!
Kérdezni szeretnék mielőtt puszta kézzel dezintegrálom a tápegységem a gépem belsejéből.
Néha random, máskor meg indulás után venti hangja lesz. Első pillanattól fogva ratyiskodik.
(Céges, cafeteriára vásárolható fix config volt, szóval ne vakarjátok a fejeteket emiatt)
i4771 proci-gyári hűtővel, gtx650 1 giga-gyári hűtővel, cooler master ház (ne kérdezd a pontosat, mert nincs beleütve. h87 pro alaplap. egy ház-venti van bent. semmi extra, nem vagyok fény fan, csendes gépet szeretnék, a power gomb led-e is le van kötve.
tudtok esetleg ajánlani valami megbízható tápot? köszönöm! -
jonyibandi
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #94184 üzenetére
Végigkutattam a netet ezután a 11V-os aux kimenet után, 1A terhelhetőségű, én arra gondoltam, hogy esetleg a ventilátoroknak kell ez a fesz, bár ez is kicsit morbid gondolat. Nem voltam teljesen korrekt, mert nem írtam le a processzor típusát, egy i5-3570 van benne, ill. egy ssd bár ez nem éppen nagy fogyasztó. A GTX 950 hivatalos fogyasztása 90W láttam egy részletes tesztet ahol 112W pill. fogyasztást bírtak belőle kisajtolni.
Szóval, ha a 77W-os CPU és a 950-es worst case esetét nézzük, kerekítve: 80W + 115W ami még egyet kerekítve 200W. Ha a fórum bevezetőjében lévő képlettel számolok (200W + 40W) x 1,2 = 288W. A tápon 2 db 12V-os ág jön ki, ami egyenként 15A-t tud. Szóval ha ezzel számolok a tápigény kijön, de attól tartok ez a 2szer 15A nem számolható egy 12V/30A-es kimenetnek.Szerinted használhatok sata-to-6pin vagy molex-to-6pin-es átalakítót ezek ismeretében? Optimista szemmel nézve 75W jön az alaplapból, az a 30-35W pedig talán nem olyan durva igény 12V-on.
-
Alien4
tag
válasz DR|FTK|NG #94186 üzenetére
hát oda tippeltem én is. zaj szint nem mániákusan, de legyen optimális, meg hát ugye egy stabil táp mindig fontos. ingadozásokat jól kezelje meg a többi... nem jó ha elfüstöli a rendszert miközben meghal... stb. holnap kirúgjam a gép oldalát táp paramétereket nézni esetleg? meg h egyáltalán mi van benne
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz jonyibandi #94187 üzenetére
Az inkább közelebb van a 200-hoz, mint a 280-hoz.
Elég lesz, bár ez az átalakítózás (néha) elég lutri.
Alien4(#94188)
Nem kell, hagyd.Be Quiet! Pure Power L8 300W, 350W, 400W
Be Quiet! System Power S7 300W, 350W, 400W
Cooler Master G550M
Seasonic Eco 430W
Seasonic S12II-350, S12II-430, S12II-520Amúgy most milyen tápod van?
[ Szerkesztve ]
-
NJoco
csendes tag
Sziasztok, szép napot!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Az adatlapon lévő 2. konfighoz (régebbi gépem, dobozban pihen már egy pár éve) keresek egy megbízható tápegységet, keret amit erre szánnék max 15000Ft. PCX-en venném, Ki is néztem két régebbi típust, igaz ezek nincsenek az ajánlottak között: [link] vagy [link] vélemények, esetleg valami jobb alternatíva?
Előre is kösz a válaszokat...
-
ló úr
őstag
Ezek nem igazán jók. Ennyi pénzből ezt vedd. Minőségi Sirtec beles. Tesztek alapján halk is. [chieftec]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
NJoco
csendes tag
válasz Grave_444 #94191 üzenetére
Kösz a gyors választ.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egy régebbi felső tápos házba lesz, lehet hülye kérdés de ennek a HEXA-nak ez nem gond?
Amúgy eredetileg a Be Quiet S7 400W-al szemezgettem, de sajna eltűnt a kínálatból.(#94192) ló úr: Neked is kösz! ezt is meglesem.
Az az igazság, hogy már két napja tápot vadászok, kicsit kezdek belekeveredni itten a dolgokba
Amúgy kíváncsiságból az általam linkelt kér corsair milyen belsővel rendelkeznek?
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Antec HCG-520 20k, ingyen házhoz szerintem elég jó deal most
(#94198) NJoco: Hexa+ -ban 40dB-s venti van, csak akkor vedd ha nem szereted a csendet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest