Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atkaHC
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 350W FSP tápom elbírna-e egy MSI GTX 650Ti OC kártyát?
Processzorom: AMD A8-5500k, van 1 sata HDD, DVD-RW és 2db DDR3 ram a gépemben+egér. billentyűzet, fejhallgató, néha usb-re 1-2 eszköz csatlakoztatva. A táp kb. 5 éves ha jól emlékszem, lehet kicsit régebbi.
-
ggaborx
csendes tag
Sziasztok, gyors kérdés: történik éppen valami az EVGA tápok beszerezhetősége körül? Mert mire eldöntöttem, hogy SuperNOVA 550 GS lesz, hirtelen seholse lehet kapni
-
Runner_fxr
Ármester
Evga supernova 550-es tapot szerettem volna venni, de nem igazan kapni. Tudnatok ajanlani valami hasonlot?
-
Grave_444
nagyúr
válasz Runner_fxr #92356 üzenetére
Cooler Master V550 / XFX XTR 550W
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Runner_fxr #92356 üzenetére
Szerintem az, hogy sokat ajanlottuk. Es sokan is vettek.
Tavaly a Super flowerek fogytak igy el
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
kurta9999
tag
Üdv,
Két táp közül szeretnék választani, de nemtudom melyiket vegyem:
Enermax Platimax 1350W Platinum
Corsair AX860Az ár amit nagyon rászánnák, az MAXIMUM 300€ - 95k ft, egy forintal se több.
Gépbe egy 100w-os i7-es lenne, 4db HDD, egy VGA-ra tervezek, viszont megtörténhet, hogy idővel kerül bele mégegy és úgy lenne a jó, hogy ezt hosszútávra megvenni, tehát sehogy se legyen az, hogy pár év múlva új táp kell mert nembírja a két VGA-t.
Ha netán tudtok jobbat, akkor írjatok. Köszönöm
-
Graphics
Jómunkásember
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Új gépet kell összeraknom. 4. generációs intel i3 proci lesz benne (pl. i3-4160). Olyan tápot keresek, ami teljesen mértékben kompatibilis vele, nem kell állítgatni semmit hogy működjön, beszerelem és pöcc-röff jól fog működni.
Szempontok:
- nagyon megbízható legyen
- halk legyen
- lehetőleg 80+ vagy jobb
- normál méret (nem kell SFX, nem kell TFX)
- legyen elegendő kábele mindenből, és elég hosszúak hogy alsó és felső tápos házban is elérjen mindenhova (ház még nem dőlt el melyik lesz, sem az hogy ATX vagy M-ATX lesz)
- nem kell moduláris
- minél több garancia
- max. 15-20e Ft, esetleg kicsivel több. Ha van a célra megfelelő olcsóbban, az még jobb.A konfig az alábbi lesz:
- Gigabyte GA-B85M-HD3 (ez még változhat)
- Intel i3-4160 (ez még változhat de 4. gen. i3 lesz)
- 2 x 4 GB Kingston HyperX Fury Black DDR3 1600Mhz
- Samsung 850 EVO SSD 120GB rendszernek
- WD RED 3TB sata3 adatoknak
- Asus Geforce GT 730 2GB DDR3 (ez még változhat, de nem lesz benne gamer kártya)
- esetleg későbbiekben második HDD
- házhűtésre 2-3 venti
- optikai meghajtóMire lesz használva?
Net, zene, email, office, letöltés, filmezés. Szóval általános multimédiás gép.
Ami nem lesz: játék, modellezés, konvertálás, renderelés.[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Zolee89
újonc
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet de nem működik jól és már nem tudok mire gyanakodni, mint a tápra, hogy esetleg
nem elég, nem viszi rendesen!
Config:
Asus m5-a97 evo r2.0 alaplap
Amd fx-8350 4.0 GHz processzor
Kingston Hyper-X 16Gb Ram (2X8)
Hitachi 500 Gb + Samsung 1 TB winchester
Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X GHz EditionMindezekhez van egy HKC márkájú 550 W-os tápom!
Elég ez neki vagy okozhat ez gondot?
Várom válaszaitokat, előre is köszönöm a segítséget, ötleteket! -
Graphics
Jómunkásember
válasz s3toraph #92368 üzenetére
Super Flower FX Bronze 350 - 5 év gari
Be Quiet System Power S7 350 - 3 év gariSeasonicokból én se nagyon találok most
-
s3toraph
senior tag
válasz Graphics #92369 üzenetére
350W elég ehhez a konfighoz?
Super-flower, erröl még nem is hallottam. Ez tényleg ennyire megbízható?
Ha oda van írva hogy OEM, akkor az doboz nélküli verzió?
Ezek amiket ajánlottál, mindenben megfelelnek annak amit kértem? Kábelhossz, halk, stb.?
Ja és jut eszembe, melyiken van főkapcsoló?
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz s3toraph #92371 üzenetére
Még sok is, VGA-t tényleg ne vegyetek bele, ha csak azokra lesz használva, mert még az Intel HD is bőven sok neki.
Mi itthon egy G620-as 1155-ös gépet használunk ezekre SSD-vel, és untig elég, gondolhatod, hogy egy újabb és erősebb cuccnál mennyire bőven jó.
Tápból egy 300-as is sok lenne
Super Flower-nek elvileg elég a kábele, sajnos kis teljesítményű tápokból nincs kábelkánaán
Kapcsoló van mindkettőn
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz Graphics #92372 üzenetére
Köszönöm!
Eddig a seasonic a nyerő, csak találjak.
Akkor ez a 3 amit ajánlottál haswell konfighoz kompatibilis ugye, nem kell semmit állítgatni a BIOS-ban hogy működjön?Kábelek darabszámát, típusát, hosszát hol lehet megnézni? Seasonic oldalán pl. nem látom a terméknél pl. a hosszt.
Ja és 3 db sata van rajta. Sata tápelosztóval meg lehet oldani ha több kellene? Ez biztonságos megoldás? Most pont elég lenne a 3 de ha érkezik még egy HDD akkor gond lesz.
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
Hello, megéri az evga supernova 750 g2-t megvenni, ha egy árban van a 650 g2-vel? nem fogom kihasználni az tudom.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
s3toraph
senior tag
válasz Graphics #92374 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
Közben még is megtaláltam a kábelhosszt, csak elsőre a seasonicusa.com-ot dobta a google és ott nincs fent, de a seasonic.com-on írják. Ahogy nézem az S12ii 350W-nek elégnek kell lennie a kábeleinek hosszra egy ATX házhoz is, legalábbis alsó táposhoz.
[ Szerkesztve ]
-
gydani20
tag
Üdv az lenne a kérdésem hogy e hez a konfighoz 10-20 ezer között milyen tápot tudnátok ajánlani : fx 4300 3.8 ghz 95 watt tdp egy minimâlis tuning lenne olyan 4-4.2 ghz, 4x2gb ddr3 kingmax ram,egy gigabyte r9 380 2gb oc edition ,500 gigászi wd vinyó, 1 dvd író, mostani tápom már elég öreg de még megy csak brutál hangos lessz pár perc játék után ez egy chieftech gps 500ab-a típusú táp.10-20 ezer közötti tápok érdekelnének
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy "olcsó", de megbízható félmoduláris tápegységet.
Amit én találtam, az a Gigabyte Pulse 450W GZ-EFS45A-C3.
Mi erről a tápról a véleményetek, milyen belsővel szerelt ez a Giga táp?
Esetleg mit tudnátok ajánlani hasonló áron (15k körül), ami jobb, megbízhatóbb, stb.?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
davidsone
addikt
Az az elmélet igaz h minnél nagyobb a táp teljesítménye kevésbé melegszik?
pl.(azonos márkájú) 550w gold és 750w gold ~350w terhelés alatt?
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
aranyb3ka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy FSP Hyper 600-as és egy Cooler Master B600 v2-m tápom.
Szerintetek melyiket tartsam meg? Egy árkategória a kettő(talán a cm egy picivel drágább).[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz aranyb3ka #92383 üzenetére
FSP
@davidsone: 350W idle? mert ha nem akkor kar ilyenekre alapozni. Ahova 350 terhelt fogyasztas esik, oda 550-es tap elrg, felesleges 750-es...
Meg mindig tul sokat agyalsz a tapvasarlason, de mar mondtam.
Az adatlapodon levo gep meg nem fog 350W enni... Fullon se..
[ Szerkesztve ]
-
davidsone
addikt
oké köszi urak
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Van egy Thermaltake Hamburg 530W (Sirtec) tápom. Jelenleg egy felső tápos gépházban van, amit le szeretnék cserélni egy alsó táposra. (NZXT Phantom 240)
Hirtelen nem találok adatokat, kiszedni most nem akarom még. Milyen hosszú a 24 pines éa a CPU tápkábel? Elég lehet úgy, hogy az alaplap mögött el tudjam vezetni, vagy kezdjek hosszabbítót keresni?
-
CsyGaBiKa
csendes tag
Végül seggére vertem egy kis pénznek és az EVGA 550 GS büszke tulajdonosa lettem.
Egy Chieftec GPS-400AA-101A-t váltott. Ez volt a leghangosabb a gépbe, a többi hardware ahhoz képest semmi.Most már senki nem állíthat meg egy fél passzív számítógép felé.
Egy kis hatásfok vizsgálatot végeztem: Chieftec Vs EVGA fogyasztás (wattban, kisebb érték a jobb)
Ch./EV.
67/54
74/61
78/64
135/114 Prime95
Nyilván minél jobban leterheled a géped, annál több energiát takarítasz meg, talán ezzel meggyőzhetik magukat az emberek, hogy egy kicsit minőségibb cuccot vegyenek, mert ez befektetés.Köszönöm mindenkinek, aki segített eligazodni táp ügyben.
Már nem bírtam várni ilyen paraméterekkel lévő csak kisebb, mondjuk 300/350-es tápra, de nem bántam meg. -
MrChris
nagyúr
Egy inno3d-gts250 kártya kerülne a gépembe, mellette 4hdd, ssd, xeon e5430 proci. Van egy Chieftec 400aa tápom meg egy M-tech 600Wattos, melyiket használjam hozzá?
Chieftecen nincs 6pólusú videókari tápcsatlakozó, azt hogyan lehetne rákötni? -
MrChris
nagyúr
válasz Bocizozz83 #92391 üzenetére
Értem. Bakker pont találtam egy ilyet az előtúrt alaplap dobozában!
Nem vagyok otthon a tápok terén, ez a M-tech ennyire gagyi?
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a Super Flower Leadex 550W SF-550F14MP tápról, az összefoglalóban nagyon hasonlót láttam, ahogy olvasgattam, Tomshardwer-en, ebben az EVGA SuperNOVA G2 belseje van, növelt hatásfokkal. Ugyanis a GS 550-es nincs már PCX-nél, és ha esetleg nem is lesz, mire berendelem, akkor a fenti SF-t választanám. Annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek megéri egy picivel többet adni érte akkor is, ha a GS 550 lesz amiatt, hogy ez 80+Platinum, vagy ha lesz a GS, akkor bőven jó az is (kb. 5000 ft árkülönbség van a kettő között)?
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz MrChris #92396 üzenetére
Új:
-FSP 280-50EPA
-FSP 350PNR
-FSP 350-60APN
Használt:
-FSP 350-60APN, FSP 400-60APN
-FSP Hexa 400
-Seasonic SS-350ET~4-10k-ba kerülnek ezek.
chester91(#92397)
Szia."...Super Flower Leadex 550W SF-550F14MP...ebben az EVGA SuperNOVA G2 belseje van, növelt hatásfokkal."
Nem pontosan így van. Az SF az OEM gyártó.
SF Leadex Gold 550, ilyen van az EVGA G2-ben. A P2-ben az SF Leadex Platinum van, az, amelyiket kinézted.Jó választás.
-
chester91
senior tag
ÁÁÁ igen, így már helyén van köszönöm a segítséget
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
panses
aktív tag
Sziasztok!
Tápot kéne vennem. A max rá szánt összeg (maxmax) az 20e.
A házam alsótápos, gépem az adatlapon + van benne 5 sata eszköz.
A kiszemelt áldozatok a következők:
[Zalman]
[FSP]
[EVGA]
[Thermaltake]
[Cooler Master]
[Chieftec]Extra igényem nincs! A Chieftec kevébé szimpatikus a kevés Sata csatija miatt.
Melyiket felejtsem el gyorsan?"Az élet nem habostorta elvtársak"
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Garanciális Corsair SF 750W Platinum ( SFX )
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest