Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjDanee87
addikt
válasz drahotab #25350 üzenetére
Nem, és gondold át, hogy mennyit is szánnál a tápra. Veszel pár ezer forintért egy Codegen tápot, aztán tönkreteszi az egész géped és veheted meg az egészet újra. Melyik éri meg? A megfelelő védelmekkel ellátott minőségi táp kicsivel drágábban, vagy a kockázat, hogy bármikor tönkreteheti az egész géped egy gagyi táp ?
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. HTPC-mbe keresek egy megbízható, stabil mATX tápot. 7db HDD.-t és 1 DVD írót kellene az alaplap és processzoron kívül ( i3, sandy bridge ) kiszolgálnia, időnként egy-egy USB.-re kötött külső HDD.-t. Úgy gondolom 300-350W körüli teljesítmény elég lenne, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre, pontos típusmegjelöléssel, és hogy hol lehet kapni itthon?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
válasz andrade #25355 üzenetére
Köszönöm a válaszod! A csatlakozókat megoldom, eddig is chieftec matx táp volt a házban, 2 SATA, 6 Molex csatlakozóval. Sajnos ez a táp beadta a kulcsot ( szétverve a gépet, alaplap, proci és egy vinyó bánta ) De kellene valami helyette, ami beférne a Chieftec mATX HTPC házba...
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
ludla
őstag
Esetleg ez nem lenne jó? FSP SFX (kis méretű)
Igaz a csakit száma ezen se sok.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
DeadBullet
tag
válasz andrade #25353 üzenetére
Igen. Az utobbi idoben vannak bennuk a felsorolt vedelmek, de megkerdeznelek teged mennyire szeretik a szamitogep alkatreszek, hogy ha 5volt helyett mondjuk 9voltot adnak le. 12volt helyett 20-at. Plusz az is ott van, hogy a nevleges teljesitmenyuk felet jo ha letudjak adni anelkul hogy a feszek virtus tancba kezdjenek. Ha annyira kiallsz a codegen tapokert akkor kerlek egy codegen hajtsal meg egy tuningos q6600 aramzabalot meg egy eros videokartyat es azutan kivancsi vagyok mi marad meg a gepedben.
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
-
andrade
senior tag
válasz DeadBullet #25361 üzenetére
Én nem állok ki a Codegen mellett csak az igazat írom le.Ahogy védelem van benne úgy stabilizálás is nem olyan könnyen ad az le 9V-ot.Semilyen adat nincs arra hogy tömegével mennének a Codegenek tönkre és vinnék a lapokat is.Aki meg áramfaló gépet videokártyát használ ami drágább is az vegyen drágább tápot is.Én 260W-al tudtam terhelni a 400-ast 100 óra üzemidőben és nagyon stabil feszültségekkel.Ahhoz hogy megszaladjon a táp rossz alkatrésznek kell benne lenni ami márkásnál is előfordulhat.Pld az FSP Hexa 3A árammegrántást nem bírt el Mostanában kicsit sok lett a meghibásodás a ventillátoroknál az FSP márkánál
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Hello!
Egy 750-es Chifi (nitro) táp elvisz két gtx480-at sli-ben? Valószínű hogy kisebb tuning is lesz.
Play Hard!!!
-
JokerStars
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek az alábbi két konfigba milyen tápokat vegyek? Tudnátok segíteni?
#1:
Alaplap: MSI P67A-GD55 (B3)
Processzor: Core i5-2400K
VGA: Radeon HD6950 1GB
Memória: 8GB Kingston
HDD: 3db 500GB, 1,5TB, 2TB SATA
#2:
Alaplap: MSI H61M-P22 (B3)
Processzor: Core i3-2130
VGA: Radeon HD6670 1GB
Memória: 4GB Kingston
HDD: 500GB SATA
Optikai meghajtó: 1db SATA -
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Tápokat nézegetek és felfigyeltem a CORSAIR CX430W v2-re. Bőven elég lenne nekem, de olvastam pár helyen, h ki lehet fogni durván sípolósat is közülük. Ez gáz....
Valaki meg tudná cáfolni/erősíteni ezt az állításom.
Illetve ilyen "hibával" le lehet gariztatni? Kicserélik, vagy elintézik egy "ez ilyen" szöveggel (ipon)? -
Julot
aktív tag
Hát már hogy ne lenne választásom?! Nem muszáj itthon vásárolnom! Van ebay, és tsai, de értelem szerűen elsősorban az itthoni vásárlást preferálnám én is, de nem mindenáron! Ezért kérdeztem, hogy a be quiet! tápok mennyire megbízhatóak, pontosabban a lentebb említett típus?
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Aucor
senior tag
Nem vagyok egy szaki, de a be quiet! általában FSP és más minőségi belsőkkel dolgozik, de nem tudom, hogy ez is olyan-e.. Majd a szakik megmondják. De tessék egy teszt. Végülis harisnyázott kábelek, 420w nagyonmaximum le tud adni, 75%-ig kb hangtalan, afölött pedig elég hangos...
-
aquarius962
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem.
Egy Delta 300 W-os táp elég-e az alábbi konfighoz:
Alaplap: Asrock ALiveNF6G-VSTA
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM: 3 GB DDR2 800 MHz
HDD: 2 db Samsung
ODD: 2 db DVD író
hűtés: 3 db 8 cm-es ventilátorA gyors üzlet a jó üzlet! Mindent csak annyiért lehet eladni, amennyiért meg is veszik.
-
Joco175
tag
Sziasztok !!
Egy kis segítséget szeretnék kérni táp kiválasztás terén ! A pár kiszemelt táp közül melyiket lenne érdemes megvenni és miért ? Vagy ha esetleg más típust ajánlotok azt is szívesen meghallgatom !!
Chieftec CTG-500-80P
Corsair CX CMPSU-500CXV2EU 500W
COOLER MASTER GX 450 W
Enermax NAXN 450WAmit hajtana : AsRock 990FX EXTREME 3
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Kignston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
Cooler Master Hyper TX3
Samsung 320GB 16MB
Gigabyte GTS250 1GB DDR3 GVN250ZL1GIA segítséget előre is köszönöm !!!
[ Szerkesztve ]
Istenem adj türelmet a hülye emberekhez,mert ha erőt adsz megölöm őket !!!! (skizofrének kiméljenek !!) BF3 /KeSeS-4Mec
-
Krissz5435
aktív tag
válasz aquarius962 #25368 üzenetére
Ha nincs vga,( vagyis integrált) akkor szerintem elbírja.
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
aquarius962
tag
válasz Krissz5435 #25370 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre nincs esetleg később egy GT 210-es 1GB kreülne rá (integrált van a lapon)
[ Szerkesztve ]
A gyors üzlet a jó üzlet! Mindent csak annyiért lehet eladni, amennyiért meg is veszik.
-
DeadBullet
tag
válasz andrade #25362 üzenetére
Orulj, hogy neked sikerult egy olyan Codegen talalnod ami kibirta azt. Nekem nem reg doglott meg egy 550wattos NoName tapocska 250wattos terhelestol kb. Egy ideig birta de nagyon melegedett. Orulok, hogy mar egy rendes tap tulaja vagyok ami jeghideg mindig.
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
-
Alister71
nagyúr
Olyan táphiba van, hogy ha bekapcsolom a gépet, felpörögnek a ventik, látszólag elindul minden. viszont a vga nem kapcsol be. A venti a vga-n is pörög, viszont képet nem ad. Próbáltam egy régi pci vga-val, mert másik agp-s kártyám nincs, azzal se kapcsol be.
Ma kicseréltem a gép belsejét, alaplapot, procit, a hibajelenség ugyan ez maradt. Se az agp-s vga, se a pci vga nem ad képet.Alister from Hell
-
Joco175
tag
válasz jookomak #25382 üzenetére
Szia !
Hát akkor most már tényleg nem tudom mit válasszak a chiftecről jókat írnak csak nekem valami (szines) kellene ! De hát ha nem lesz más akkor marad a ChieftecCTG-500-80P
Meg még lenne egy FSP BlueStorm II. 500W igaz használt de decemberig garis ! Csak attól egy kicsit tartok mivel mégis csak egy használtról van szó !Istenem adj türelmet a hülye emberekhez,mert ha erőt adsz megölöm őket !!!! (skizofrének kiméljenek !!) BF3 /KeSeS-4Mec
-
J3LLyF!sH
tag
Sziasztok! Ehhez a konfighoz elég egy AcBel 330w-os táp:
Intel Dual Core e5500
GeForce 9600gt
2gb ddr2 ram
1 HDD
1 ODD
Meg az is kérdés,hogy egyáltalán megbízható-e? Mert olvastam már róla, van ahol azt írjak, hogy rossz, van ahol azt, hogy teljesen jó. Akkor most melyik igaz?Összeadás ergo sum | Ah, teenagers. Known for dealing with shit in a stoic manner.
-
Joco175
tag
válasz Krissz5435 #25385 üzenetére
Hát végül is mindegy csak ne a sima mezei ezüst !
Istenem adj türelmet a hülye emberekhez,mert ha erőt adsz megölöm őket !!!! (skizofrének kiméljenek !!) BF3 /KeSeS-4Mec
-
rába d12
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Ez a kiválasztott gép konfigom.
-Asrock 880GMH/u3s3
-AMD AM3 athlon II x2 270
-Kingston DDR3 Hypex 4096MB 1600Mhz 4GB
-Revoltec 3r k400 (g0531)
-WD blue 7200rpm 1tb 32MB sata
-chieftec 450W iarena 12cm atx (ctgpa450s)
-régi ata pioneer dvd-rw dvr115d1. kérdésem: a tápegység amit kinéztem szerintetek jó lesz-e a konfig ellátásához ezalatt értem a csatlakozókat?
2. Néztem az alaplap oldalát de volt aki azt mondta hogy az 1600mhz-s memóriát nem tudja kezelni, én viszont arról a listáról néztem ki amin a támogatottak vannak. léci nézzétek meg ti is bisztosra akarok menni?!
3. a ház méreteivel vennek ellentmondások 2 ugyanolyan ház mégis mások a méretek. valaki tudna megbízható méreteket írni?köszi előre is!!!
-
agymenő
tag
Sziasztok a kérdésem az lenne ha jelenlegi konfighoz vennék egy fx8120 8 magos cpu-t akkor elég lenne még-e a táp?
Gép: Asus M4N68MT-LE-V2 nem támogatja az fx szériát
Sapphire 4850 512mb
2x2gb 1333mhz kingmax ddr3
athlon x2 235e+hyper tx3
chieftec ctg450
1-hdd 1 oddAMD Ryzen R5 3600/LC Power 120/ MSI B450-A Pro Max/2x 8Gb Kingston Hyper X 3000MHz/Palit RTX 3060Ti 8Gb Dual/240 SSD Kingstone/1Tb Toshiba HDD/FSP Hyper K Pro 700W/ Rampage CARISMA MESH ATX/24" 1080p freesync LG
-
andrade
senior tag
válasz rába d12 #25388 üzenetére
Ilyen nincs hogy egy azonos típusú ház mm-re egyforma!Két microATX ház egyes méretei is több cm-el eltérnek egymástól csak azalaplaptartónak kell egyformának lennie és a kártyanyílások helyének.Midi háznál is van három 5,25-ös hely de van négyes is.
Van micro ATX ház amelyiknek egy mérete se éri el a 400mm-t, van amelyiknek 430-nál is több.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
350-420W Roundup - 4 olcsó tápegység tesztje. Planet3Dnow.de
be quiet! System Power 350 W (FSP APN)
Kiss Quiet KS 420 W (MAX POWER INTERNATIONAL(H K) CO LTD - E210743) 50%-ig terhelhető gagyi. Hamisítvány passzív PFC. (MAX POWER gyártmány, vagy az UL szám is hamis, MAX POWER-nek mindenképp kínos)
Jou Jye JJ-A350APU 350 W (CWT GPA)
LC Power LC8400P Metatron Assembler 400 W (Great Wall) 80%-ig bírta a tesztet.[ Szerkesztve ]
-
-
MontyCrew
senior tag
Értem, köszönöm, én még szebbnek is találom teljesítményre mi lehet, én úgy látom hogy a Corsair egy picit jobb hatásfokon üzemel.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom hova forduljak azért írok ide. Vettem egy 2 hónapos raptoxx RT-600 P tápot. Akitől vettem hibátlanul ment. Utaltam és megjött a táp. Be szereltem és nem ad áramot a lapnak mert még az alaplapi led sem világít! Corsair tx 650 táppal megy a gép rendesen. Mi lehet a gond a Raptoxx-al? Kábelek át mozgattam tápot le kapcsoltam de semmi még a ventik sem mozdulnak. Gari papír itt van nálam szóval akkor intézzem a garanciát? Mást nem tudok. köszönöm előre is
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eredeti játékok OFF topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései
- Túra és kirándulás topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest