Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Mivel tervezek a gépbe +1 videokarit így jobb lenne 1 új táp szerintem a Chieftec CTG-500-80P tápot váltaná.Proci: i5 2500K
Alaplap:Asus P8P67
Memória:4Gb[1600 Mhz]
Videokari:Gigabyte 6950 1gb [2db!!!]
1SSD,1 tera vinyó
5 ház ventiCorsair moduláris tápokat néztem de azért kíváncsi vok ki tud jobbat.
Ami fontos: -->Csendes legyen!!,Megbízható és 50-60° max!Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Lehet, hogy nem pont ide tartozik, aki tud jobb helyet, küldjön tovább.
Keresek egy 12-24V-os, legalább 120W-os külső tápegységet (adaptert), lehetőleg 5k alatt.
Egyelőre az X360-as tápja tűnik a legjobbnak, de barkácsolni kéne.
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Louloudaki
aktív tag
sziasztok
ehhez a confighoz milyen tápot ajánlanátok (márka/típus): 2.2Ghz E4500 Core2 Duo, MSI ATI Radeon RX2600XT 256MB heatpipe passzív, 2x2GB Kingston 1033Mhz, 160GB Samsung SATA, Gigabyte GA-P31-DS3L, 2db DVD-RW
a videókártyát lehet hogy később bővíteném nagyobbra, mondjuk 512MB-re
jelenleg 400W codegen táp van ami a házzal együtt jött, de gyanús, hogy hibás (probléma leírását lásd itt ha érdekel, a vége az lett, hogy megdöglött mindkét ramom, gariban cserélték, a boltos srác szerint lehetséges, hogy a táp a gyilkos), szóval lecserélném. meg amúgy is a codegent nem ajánljátok úgy látom.
árban max 20.000re gondoltam, de ha ez kevés egy megbízható, normális tápért, akkor lehet több is.
ha valakinek van multimétere és vállalná a jelenlegi gyanús codegen méricskélését pesten, az lécci írjon privátot -
vzsryl
nagyúr
Szia!
Corsair AX750, Seasonic X-760, Enermax MODU87+ 700W.
Ezek mind bőven elegendőek és a legjobb minőséget képviselik. Ha választani kéne, akkor balról jobbra haladva egyre jobbak...
(#24904) TESCO-Zsömle: Ilyet max. használtan tudsz szerezni. Panel tápokat nézegesd.
(#24905) Louloudaki: Szia!
Ennyi pénzért a Seasonic S12II 380W nyújtja a lehető legjobb minőséget. A teljesítménye elég még akár egy 2-3X többet fogyasztó VGA-nak is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó tápot az alábbi konfighoz?:
Asrock H61M\U3S3
Intel Pentium G620
8gb Kingmax ddr3 1333mhz
nvidia 9800GT
DVD író
96gb SSD, 2TB hdd
kártyaolvasóÉn FSP350-60APN-re gondoltam de ha tudtok jobbat vagy olcsóbbat akkor kérlek ne tartsátok magatokban! Esetleg ha később újítanék gépet az sem lenne rossz ha még megállná a helyét. Most van egy régebbi FSP ATX-300PAF szolgálatban de nem tudom hogy meddig bírja még szerencsétlen több mint 4 éve nyúzom. Ha szétmegy a táp, teszem azt elmegy benn egy kondi akkor az megsütheti az egész gépet?
Még 1 kérdés: Melyik a jobb? FSP400-60APN vagy FSP HEXA 400W
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
andrade
senior tag
Az FSP Hexa a jobb csak a kábelei kicsit rövidek.Kondenzátor zárlatba éghet megszakadhat a bementi körben és a kimeneti körben is lehet a hiba nem jellemző hogy a lapot is tönkreteszi. A bementi körben a biztosíték old egy zárlatnál a kimeneteken meg a rövidzár és a túláramvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
Louloudaki
aktív tag
válasz vzsryl #24906 üzenetére
köszönöm, utánanéztem, lenne kérdésem:
1. mit jelent az, hogy a hatékonysága 87%?
2. az nem baj, hogy a tetején van a ventilátorja, és ha berakom a házba, akkor csak úgy vízszintesen tudom berakni, és a ventilátor pont a ház teteje felé fog mutatni. a mostaninak a ventilátora a ház hátulja felé van és onnan kap levegőt, tehát a tápnak a hátán függőlegesen van a vencsi. ezt a tetején a hűtés konstrukciót így lehet használni? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Egy ilyen CHIEFTEC CTG-500-80PB táp kábelei elég hosszúak, egy alsó-tápos házba? Például Elite 370?
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24910 üzenetére
Azt jelenti hogy a betáplált energiának a 87%-át visszaadja.
Ha jól értem a csavarhelyek úgy vannak hogy a venti a ház teteje felé néz.Márpedig ez akkor baj hogy ha a tetőlemez a ventillátor közelében van mert nem kap elég friss levegőt.Ott legalább tíz cm szabad térnek kellene lenni. Máskülönben csak átszívásos rendszerű tápot ajánlatos betenni. -
Lacy6
senior tag
válasz vzsryl #24906 üzenetére
Szia!
Én is kb. ezeket néztem és találtam is pár tesztet:
Corsair AX750, OCZ Z 850,Enermax Modu87+ 700W
Szerintem a tesztek alapján a Corsair AX750 amelyiket a legjobbnak találom.
Még annyi hogy mit jelent ez:magas MSRP?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Louloudaki
aktív tag
válasz andrade #24912 üzenetére
köszi a 87% az elég magas hatásfok akkor, ugye? nem vagyok elektroguru, nem igazán tudom, mik a jó értékek (nyilván a 100 de az kb lehetetlen)
még az jutott eszembe, hogy ha a rácsatlakozó eszközök nem veszik fel mind a 380Wattot, a táp akkor is felvesz ennyit, vagy csak amennyi szükséges?akkor visszatértünk a kiinduló kérdéshez: #24905 ebbe milyen tápot aminek nem tetőlemez felé néző ventilátora van, hanem hátsó fal felé ahol a csatlakozók kivezetése van
ezt a tetőfelé néző vencsit milyen házba lehet amúgy berakni? aminek a tetején van szellőzőrács vagy hogy?[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz Louloudaki #24915 üzenetére
Milyen házad van? A tápot meg lehet fordítani, az atx szabvány szerint alapvetően csak úgy lehet beszerelni, hogy felsőtápos ház esetén lefelé nézzen a ventilátor. Alsótáposoknál általában lehet választani, de ott is célszerű a lefelé néző.
-
nyega
tag
szia!
Szerintem teljesen jó az a táp,szabvány. A venti a tápon keresztül fújja ki a levegőt hátul!
Ha alulra teszed,felfelé néz,ha felülre,akkor lefelé de mindenképpen a ház hátulján távozik a meleg levegő.megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Louloudaki
aktív tag
válasz jookomak #24916 üzenetére
álló ház, valami codegen midi, táp fent mint a gépek nagy többségében, kb 15x15x10cm hely van neki közvetlenül a tetőlemez alatt. tápvencsi hátrafelé a csatlakozók kivezetése felé néz. ha veszek ilyen felsőhűtésest és megfordítom, hogy lefelé álljon, akkor pont alatta pörög rá merőlegesen olyan 5cm-n belül a procihűtő, az nem baj?
-
apollo12
veterán
heló szerintetek jó táp ez ?
-
andrade
senior tag
A te házadnál felül a csavarok helyei fordítva vannak azért kerül a ventillátor felülre.A 95%-nál úgy van hogy a ventillátor a processzor felé néz.Nyilván ha a ventillátor fölött nincs légtér akkor rossz lesz a levegőszívás.Nekem is a processzor felől szív ilyenkor be lehet egy házventit tenni.
A 80% fölötti hatásfok már jó
Amúgy te a ventit nem tudod megfordítani mert a csavarok nem szimmetrikusan vannak.[ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
válasz Louloudaki #24918 üzenetére
Hát ha ilyen nyomorék a ház, akkor kénytelen lesz olyat keresni, amiben hátul van a ventillátor. Chieftecnek meg FSP-nek talán még van 1-2 helyen ilyen régebbi tápja.
Vagy ha már szántál rá 20k-t, akkor abból kijön egy új gépház meg egy táp. Esetleg Asus ház, annak a beszerelt tápjai elfogadható minőségűek, illetve talán még Chieftec is belefér a 20-ba. -
Louloudaki
aktív tag
válasz andrade #24921 üzenetére
most akkor mégse lehet fordítva? asszem az lesz, hogy bemegyek boltba, és megkérdezem, hogy visszaveszik-e ha nem tudom behegeszteni a nyomorék házamba. (vagy ráfogatom gumipókkal a tetejére és a régi táp helyén vezetem be a kábeleket )
Cobra. ha nem muszáj nem vennék még házat is, nehéz elpasszolni a használt pc cumót, ne álljon itt fölösben még egy ház. -
BlackPriest
őstag
válasz Louloudaki #24923 üzenetére
vagy fúrsz megfelelő helyre lyukakat
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24923 üzenetére
Ezek a házak az átmenő levegőszállítású ventillátorokhoz voltak. A mostani keresztszállításúaknál ha megnézed a csavarok helyét a ház tetejénél a két csavar nem egyforma magasan van, A lejebb levők egyforma magasan vannak és szélesebben is mint a felsők. A te házadnál a felső két csavar van egyforma magasan az alul levők ferdén kissé és közelebb vannak egymáshoz.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Következő a konfigom.
Asrock 970 extreme 3 lap
2*2 GB ddr 3 1600 Mhz ram (ennyi tuning van 1,65 v-on járatja a lap ,hogy menjen 1600-on)
Radeon hd 6850 vga
Sb x-fi extreme audio hangkártya.
egy ssd egy sata II-es vinyó plusz egy dvd iró és egy dvd olvasó.
Ehhez elég az fsp blue storm II 400 w-os táp?Tiszta hülye aki nem normális
-
Krissz5435
aktív tag
-
LaciMc82
aktív tag
-
MMIX
addikt
Olcsó számítógépházak tartozék tápegységgel teszt.
6 Gehäuse mit Netzteilen im Test
www.planet3dnow.de- Codegen Q3335-A2 (P-Case 460W)
- MS-TECH CA-0160 (SP-4300)
- Ultron UG-30-2 ( Ultron UG-30-2)
- Rasurbo BC 07 (ATX64BIT 460WP) tényleg ez a típusneve a tápnak
- LC-Power 604B (LC-Power LC420H-8)
- Cooler Master Elite 310 -
petata
őstag
Sziasztok!
Ha beújítanék egy GTX580-at, azt a CM GX550W tápom ugye már nem bírná el? Az nV honlapján min. 600 wattot írnak...
Előre is köszi, ha vki tud segíteni.. (remélem jó topikba írtam)
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
buca84
őstag
Egy NAS-hoz milyen/mekkora tápot javasolnátok?
alaplap, processzor, memória, max. 8db hdd, odd, 4 vagy 5 ventillátor, 1 PCI kártyavan idehaza egy 350W-os FSP tápom, illetve 160W-os picoPSU-m 200Wos adapterrel. ezek kevesek lennének?
[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
válasz buca84 #24932 üzenetére
Számolgattam kicsit, és ha 0,8-as szorzóval számolunk, a GX550 akkor is 440W-ot bír leadni, a teljes rendszerem fogyasztása meg maximális terhelésen nem lenne több ~350-380W-nál...
..de kérdés még mindig áll: egy Cooler Master GX550w ki tudja szolgálni az adatlapomon lévő konfigot egy GTX580-nal megspékelve?
szerk: a saját hsz-emre akartam válaszolni.
(#24933) Alpachino: látom közben válaszoltál akkor nincs miért aggódnom, ha lecserélem az 560-at.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz petata #24934 üzenetére
Nézz meg mondjuk egy PH-s processzor- vagy VGA-tesztet...lesz benne olyan oldal, hogy fogyasztás, és ott a teljes konfig fogyasztását írják, vagyis azt mérik, amennyit a gép a konnektorból vesz fel. Na ezt az értéket kell megszorozni a 0,8-cal, vagy szerintem nyugodtan lehet ma már 0,8-0,85 körüli szorzót alkalmazni. És ezzel kapod meg azt az értéket, amit a táp ténylegesen lead az alkatrészek felé, ami nyilván kevesebb lesz, mint a konnektorból felvett érték. Összességében: no para A táp (ha minőségiről van szó), azt adja le, ami a címkén rajta van, padlógázon pedig a konnektorból ettől többet ránt ki.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
vzsryl
nagyúr
válasz petata #24934 üzenetére
A hatásfok nem ezt jelenti. Idézem az első hsz-t:
"Beszéljünk kicsit a hatásfokról. A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteségEsetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!"
Tehát a GX550 legalább 550W-ot kell leadjon stabilan. Egyébként melyik típusod van?
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3(#24937) buca84: Valószínűleg mindkettő elég, de az FSP biztosan.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
petata
őstag
Ez most tápcserét jelent akkor? Inkább az, minthogy elszálljon a 300k-s rendszer (GTX580-nal meg már 400k-s..)
-
04ahgy
nagyúr
válasz buca84 #24932 üzenetére
A 8db HDD lehet szűk keresztmetszet. Nálam egy GPS-550AB-A táp, ami még régi technológiákat vonultat fel, emiatt épp 5V-on erősebb, igen csak köhögött, mikor egy korrekt SandyBridge gép volt rákötve és 6db HDD-t kellett volna bekapcsoláskor egyszerre indítania. Egyenként rádugdosva a HDD-ket nem volt semmi baja.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
buca84
őstag
válasz 04ahgy #24944 üzenetére
A proci az egy sempron140-es, az alaplap pedig egy ASUS M4A78LT-M LE.
Ehhez jön a max 8hdd, 4venti, memória, odd, 1 pci kártya.[ Szerkesztve ]
-
petata
őstag
Érdemes lenne lecserélni mondjuk egy CM Silent Pro Gold 600W-ra (talán 15k ráfizetéssel megúsznám..)
-
-
DeadBullet
tag
Szevasztok. Egy kerdesem lenne. Egy hasznalt Enermax Liberty ELT500AWT meger 10ezer forintot? Mar nincs rajta gari a tulaj elmondasa szerint.
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- TÁPEGYSÉG felvásárlás 80+ Bronz minősítéstől!!!
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest