- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Ilyen tápot néztem ki magamnak.Sirtec/ CHIEFTEC HPC-560-A12C.
Megér 12k-t?Hosszú távra tervezek és nem szeretném,ha meglepetés érne.
Esetleg CTG-450-es jobb vétel lenne? -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Az létezi, hogy nem bír el egy Corsair CX400 egy i7-860-at alap órajelen, meg egy Gigabyte GTX460-at (gyári OC-s változat)? Furmark kb 10 perc után kiakasztotta a gépet, nem újraindult, vagy kikapcsolt, csak lefagyott.
-
volvoguy
addikt
Nekem a tapnal fontos szempont hogy a kabelek kotegeltek legyenek..viszont a kituzott 12k kornyeken ilyen tap nincs...15k kornyeken vannak a Corsair es BS II tapok...vmi megoldas? kabelharisbyat lehet venni??
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
sonique
őstag
válasz lama_lamm #20704 üzenetére
hogy nem birja el, elég sok esélye van rá
ugye vadonat uj tap esetén cirka pont elég a 400watt 12v~360watt
ha ugynézzük hogy a tapod gondolom nem tegnap vetted
ott van a kondenzátorok fáradása és ha itt csak 1 évet is nézünk
akkor már böven nem elégatlag hasznalatnal természetesen elégnek kell lennie
de ugy jaték és ezek alatt keletkezö teljesitmény csucsok már megakaszthatjákajanlom neked ennek a programnak a futtatasat PSU tesz modban és egyböl ki fog derülni
birja e vagy sem[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Lecserélem a 400W-os Hexámat.
Elsősorban nem vagyok biztos, hogy elég-e a gépbe?
(i5-2500, GTX560, 2 sata HDD, 1 hangkártya, 2 ház venti, DVD író, )
illetve nem elég halk nekemMit vegyek helyette?
Elkezdtem gondolkozni az Aurumon és a Be Quieten.
Szerintetek?UI: Mondjuk az is lehet hogy a házamnak van ilyen rohadék nagy zaja. Sharkoon Vaya Value
[ Szerkesztve ]
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
04ahgy
nagyúr
Ha lefagyott, az inkább VGA hiba. Unigine Heaven DX11 Demo-t is küldj rá. A CX400 lazán elbír egy olyan konfiggal, tuningolva is.
(#20703) Zadia: Az elvileg egy High Power táp. Jó minőségűek, és amennyiben erről a verzióról van szó, amelyik teljesítménymérővel is felszerelt, akkor 12k-t simán megér. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy régebbi típus, és nem 80+ minősítésű.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz sonique #20706 üzenetére
A CX400W Seasonic belsős, és pár tranzisztor tekintetében gyengébb, mint a VX450W, lazán elviszi azt az alapórajeles konfigot. Ellenben (#20707) Elar esetén egy kb. egyező, vagy csekély mértékben nagyobb fogyasztású gépet egy +12V-on gyengébb táp lát el. Még az is elég. A magas terhelés miatt azonban lehet, hogy erősen pörgeti a ventilátorát. Ez esetben a 400W-os Aurum sem lesz halkabb. Be Quiet! javasolt, vagy egy nagyobb Aurum, hogy ne kapcsoljon hamar fel a venti.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz lama_lamm #20709 üzenetére
Elméleti síkon a fagyás (legalábbis esetedben, a jó minőségű belsővel ellátott, Seasonic paneles CX400-zal) biztosan nem táp probléma, hanem bármi más: lap, CPU, RAM, VGA.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabo0905
aktív tag
Sziasztok!
mi a véleményetek a northq 4775-500s tápról? én azt olvastam, hogy koppintás a zalmanról!
de azt is olvastam, hogy jó... azt is hogy rossz?! -
Jim-Y
veterán
Szia Aurumot még nem hallottam, Be Quiet-et már igen, egy hete vettem én is, nagyon halk azt kell mondanom, de hozzá tartozik a történethez, hogy hiába veszel halk tápot ha a házad gagyi hozzá, illetve a vga túlharsogja. Halk konfigot csak halk alkatrészekkel lehet csinálni, pl
- a házban lévő ventik ne legyenek 10db-nél hangosabbak
- a cput egy nagy=nehéz nagy lamellázású cooler hűtse, passzívan, vagy félpasszívan(rajta egy 6-800 rpm-es venti)
- a vga-n ne a gyári hűtő legyen, hanem diszkrét ami passzívan, vagy félpasszívan viszi.
- a ház lehetőleg ne legyen agyon lyuggatott
- a táp is legyen minél halkabb
- a vinyó külső dobozban legyen, a gépben csak egy ssd legyenha ezek megvannak, akkor van értelme szerintem. üdv
-
Elar
senior tag
a ház ez az: Sharkoon Vaya
Egész egyszerűen nem jövök rá mi adja ezt a szép mély hangot.
Ma ráveszem magam és lehúzogatom a ventiket egyenként.A VGA-n lévő gyári hütőröl jókat írnak....
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
MMIX
addikt
válasz Gabo0905 #20715 üzenetére
"én azt olvastam, hogy koppintás a zalmanról!"
- Azt rosszul olvastad. Semmi köze a Zalmanokhoz, ez egy gagyi Huntkey táp. Az LC-Power Silent Giant-hez van köze. A processzor hűtőivel kapcsolatban emlegetik a Zalmant.Sweclockers
Keress másik tápot![ Szerkesztve ]
-
Kantorpe
tag
válasz Gabo0905 #20722 üzenetére
Inkabb ugy mondanam, hogy nem bizonyitott, hogy minosegi egyseg lenne.
A bevalt dolgok kozul kell valsztani, ha nem vagy kiserletezo kedvu, hozzaerto.
A hetkoznapi viszontlatasra, a fa szereles utan a fejszet tegyetek el
[ Szerkesztve ]
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
JSHammer
tag
hellosztok
nagyon fontos lenne a gyors help!
gépem ment rendesen i72600k, asus o8z68 v gen3 asus gtx 560 top, egyszer csak megállt azóta semmit nem csinál, amikor be akarom kapcsolni egy picit mozdul a venti és se kép se hang!!!!
azontúl ha a felső 8 pines 12v nem volt rajta még be indult, mert véletlen elfelejtettem rkötni, ha rakötöm akkor ugyanúgy semmi!táp 570 gigabyte tiszta új 80+os
pls segítsetek, nagyon fontos lenneMINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
04ahgy
nagyúr
válasz JSHammer #20725 üzenetére
Az alaplapi VRM zárlatos.
(#20726) Joe fiú: FSP 350W, Chieftec 350W. Még ezek is bőven erősek.
A Chicony Hipro már nem ajánlott, kínai belsővel érkezik újabban (pár hónapja).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #20728 üzenetére
Írta, hogy az ATX/EPS 12V nem csatlakoztatott állapotában indult a gépe. Arról a csatlakozóról meg csak a VRM táplálkozk a lapján.
HGyu
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne, rendelkezek egy enermax 500w-os moduláris táppal, szeretnék egy nagyobb teljesítményűt vásárolni pl. maxrevo-t vagy revolution, esetleg egy másik márkától egy moduláris tápot, akkor ezeknek a kábelei passzolnak-e ? elég ha a tápot kicserélem és a meglévő kábelekkel csatlakoztatom, mert nem szeretném kicserélgetni az összes szépen elrendezett kábelt, akkor ezek kompatibilisek ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Taposo #20730 üzenetére
Legtöbb esetben a márkán belüli váltás is problémás, ha nem azonos szériára történik.
Pl.: Corsair ---> Más a csatlakozó moduláris részének kialakítása a HX520/620 és az AX széria esetén.
Chieftec CFT-XXX-14C(S) - ebből a régebbi széria csatlakozói az újabbal nem kompatibilisek, a CFT-XXXG-DF szériával meg végképp nem.Alaposan utána kell ezért nézni a kompatibilitásnak.
(#20735) JSHammer: Valamelyik FET paraméterei rosszabbak voltak a többinél, jobban melegedett, nőtt az ellenállása így még jobban melegedett, pozitív visszacsatolás és pukk.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
van még1 5let
a gtx460nak sajnos van egy kis problémája
amennyiben win7 64bitet hasznalsz
sajnos ebben a felállásban win7 x64 +gtx460 = fagyás
és nem lehet vele mit csinalni
csak a vga kartya eladása jelent megoldast
mas gépben lehet hiba mentes de sajnos nalam is ezért kelett lecserélni a gtx460-t
560al minen gond nélkül müködik azota is -
lama_lamm
aktív tag
válasz sonique #20738 üzenetére
LOOL
1 napos windows install, szal nem fog megszakadni a szívem, ha újra kell raknom
Csak akartam majd 8 giga memóriát venni, azért raktam most 64bitest, de akkor maradok a 4nél meg a 32 bitnél...De mondjuk simán win alatt nem fagy, csak játékban. De az is lehet, hogy azért mert nem volt rendesen bepattintva a slotba, csak még nem tudtam azóta kipróbálni
[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
válasz lama_lamm #20740 üzenetére
reméljük hogy csak az volt a hiba hogy nem volt berakva a slotba rendesen
nalad lehet hogy minden faszan menni fog
de azért keress utanna mert a fagyas nem ugyan ugy jelentkezik mindenkinél
de a win7 64bit és a gtx 460 állandoén is ramot meg tápot meg minden szart cseréltem de nem segittett
aztan atraktam egy masik gépbe win7 32bit és abban ment szépt vagyis a kartyanak igy semmi baja nem volt ...sajna ez van a gtx 460 al
föleg ezért is rendeltem egy SeaSonic X660 as tápot is mert azt hittem az enermax al volt valami
de semmi baja nem volt .. igy legalabb lett egy sokkal jobb tápom
ha valakinek tényleg kell egy eg495ax-ve szoljon olcson megszámitom
már igy már csak porosodik szegény[ Szerkesztve ]
-
hamaramadara
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tápvásárlás előtt...
Ehhez a konfighoz:
- MB: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
- RAM: 4x4 GB CORSAIR DDR3 1600 Mhz
- CPU: i7 2600 k
- VGA (vétel alatt): v. HD 5970 vagy HD 6990 (CF nem kizárt, de egyenlőre nem tervezem...)
- SSD: (vétel alatt): RAID 0-ban 2x120 GB
- HDD: 3 db
- hűtés: egyenlőre gyári, később változhat (vízhűtésre is)1000 W Nexus vagy
850 W-os Corsair? (És ha ez, ebből melyik széria?)És miért?
Előre is köszönöm a válaszokat
MB: ASUS P8Z68-V PRO/GEN 3, CPU: i7 2600 k, RAM: 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz (quad kit), TÁP Corsair HX 850 W, Monitor: Samsung Syncmaster 24" SA450 + Diamond Pro 2070 SB, VGA: folyamatban
-
razRR
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem,amikor egy tápon nincs PCIE csati(6-os) akkor ha az átalakítóval (2molex-6pin)hajtok egy VGA-t az nembaj?? (úgy értem,hogy a gyártó azért nem tett rá 6pines csatit, mert nem ajánlott olyan VGA-t hajtani vele aminek kell tápcsati?)?
"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél"
-
zoleeno1
veterán
na látod, saját magad tudod a választ hogy aktuális legyek, én arra nemhogy VGA-t, de még karácsonyfa izzót se kötnék Ha rá tudsz szánni 8-10k-t, akkor szerintem mindenképpen vegyél valami normálisabbat. Ahhoz a konfighoz szerintem 1 jó fajta 350-400-as is bőven elég, olvasd át az 1. hsz-t és szemezgess. Szerintem pl 1 Chieftec CTG-400-80P tökéletes lenne.
Honor Magic5 Pro
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! adott a szerény kis konfigom: intel pentium d945 (2x3,4GHz), 2x1 gb kingmax, gigabyte 9800 gt 1 gb oc.
a gépben volt egy colorsit 450 w táp (nemsok jót hallottam róla), néha lekapcsolt a gép játék alatt miután beszereltem a 9800gt-t. karácsonyra anyumék beújítottak nekem egy 550w M-Tech tápot(szintén nem hallottam róla sok jót, de hát ez van, ajándék lónak ne nézd a fogát ugyebár) ezt a konfigot rá lehet bízni? szerettem volna a procin húzni, mert kevéske a videókártya alá(4 ghz-re képes). tényleg ennyire rossz ez a táp? :/ mi a véleményetek?
ez a proci és videókártya mennyit fogyaszthat?
köszönöm előre is! -
hamaramadara
csendes tag
A 20742-re tudna válaszolni valaki? Előre is köszi.
MB: ASUS P8Z68-V PRO/GEN 3, CPU: i7 2600 k, RAM: 4x4 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz (quad kit), TÁP Corsair HX 850 W, Monitor: Samsung Syncmaster 24" SA450 + Diamond Pro 2070 SB, VGA: folyamatban
-
Hunork
veterán
válasz hamaramadara #20742 üzenetére
Üdv!
6990: 375W
5970: 300W
Proci: 95W
Egyebek: 50-60W
Jó lenne tudnod, hogy a CF csak terv, és álom, vagy meg is valósul. Mert, ha nem lesz, akkor egy 650-es is bőven elég, és van tartalékod. (6990) Ha meg lesz CF, akkor meg kell az erő, és mehet az 1000W-os. Corsair jó. Én ezt ismerem tőlük: Corsair CMPSU-800GEU 800W Gamer. De ez a CF-hez kevés. És ezt: Corsair CMPSU-650TXV2EU 650W TX. Ez nagyon jó, ha nincs CF.
A nagyobb tápok ügyében meg várd meg a szakik jelentkezését!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz dobobazsy #20747 üzenetére
Szia!
Proci: 95W
VGA: 105W
A táp mérete jó, bőven, csak hát valóban, nem a legmegbízhatóbb. Ehhez a konfighoz bőven jó lenne egy Chieftec CTG400-80P. Tudom, kétszer annyiba kerül, mint az M-Tech, de hát valamit valamiért. Persze lehet, hogy semmi gondod nem lesz vele, mert gyakorlatilag 260-270W-nál többet nem eszik a rendszered, minden szerencse kérdése (is), nekem volt Codegen és Szabóné és Tsa táp is, és nem vágták haza a cuccomat... Visszavinni úgysem tudod, gondolom, vagy, ha igen, akkor egy ráfizetéses cserére talán rábeszélheted az eladót, így biztonságban leszel a jövőre nézve."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Router gondok
- Autós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest