- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustangjones
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök bővítésre
proci: i5 2500K
lap: p8z68-v/gen3
8gb ram, 5 hdd
jelenleg egy ati4830-as, de a közeljövőben valami új középkategóriás videókártya is lesz (a 30-40k körüli ársávból)Mindezt elbírja a mostani tápom, ha tuning is lesz a procin?
A táp: Corsair HX520, 4 éves, gyakorlatilag az első szériábólElőre is köszi
-
Manus01
aktív tag
válasz Mustangjones #20101 üzenetére
Igen el!
Ami kocka azt guritják ami kerek azt ellopják. Üdv kicsiny hazánkban :)
-
Fitzgerald
veterán
Sziasztok.
X2 7550@2850Mhz, MSI 4850 512Mb, 3 giga DDR2-800, 500Gb WD sata-2. Ezt mérte az Everest:
Feszültség értékek
CPU mag 1.04 V
+3.3 V 3.63 V
+5 V 5.04 V
+12 V 9.82 V
+5 V készenléti 4.80 VEl is veszti néha a jelet a monitor, ilyenkor vagy vertikális csíkozódás, vagy fagyás (kép/hang), vagy kék képernyő következik. Egyértelműen a táp hibája, ugye? Mármint az a 9.82 a 12V-os ágon eléggé kevésnek tűnik...
-
Manus01
aktív tag
válasz Fitzgerald #20103 üzenetére
Szoftveres mérés egyenlő a semmivel.
-
Guszti
aktív tag
Üdv a szakiknak!
Ismerosnek dobok ossze egy gepet:
cpu: i5-2500k
ram: 2*4 giga ram (esetleg 4*4)
vga: 6950@6970
valami ssd, es 1-2 hdd.Namost van nekem elfekvoben egy S12II-es 380-as seasonic tapom.
2db 12v-os ag, agankent 17A, es a ket 12V-os agon osszesen 324W-ot ir (27A).
Ha csak 6950-es lenne a VGA, akkor nyugodtan rabiznam a dolgot, de igy hogy 6970-es bios van a kartyan, es 4 giga kornyeken szeretnem jaratni a procit, raadasul lehet, h asus lap lesz, ami meg altalaban egy kicsit tobbet eszik, mint a tobbi marka, mar elegge bizonytalan vagyok. Mennyire hatareset ez, vagy felejtsem el, es nezzek valamit, ami min. 400W korul le bir adni 12V-on?Elore is koszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Guszti #20105 üzenetére
Nem is az összteljesítmény lesz jobban csíkos (persze az is), de az ágankénti 17A, azaz 204W terhelhetőség. Ennek értékét százalékosan egy HD6970-nel jobban túlléped, mint az összterhelhetőség 324W-ját.
A legtöbb HD6970 referencia BIOS-ban ugyanis rendszerint magasabb a GPU feszültség, mint ugyanezen márka HD6950-esében.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Manus01 #20093 üzenetére
Mivel az FSP PNF széria hatásfoka nem éri el a 80%-ot, kissé alatta marad, habár tényleg csak hajszálon múlik a dolog, így azt kell mondanom: a kínai hipro volt ilyen rossz hatásfokkal megáldva.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Locutus
veterán
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Guszti
aktív tag
válasz 04ahgy #20106 üzenetére
Szomoru vagyok, de koszi szepen a valaszt!
Akkor lehet nezek egy ilyesmit a gephez. Valakinek esetleg ellenvetes, mas javaslat? Ha jol tevedek, akkor ebben is seasonic s12II-es beles van ugye? (Neztem a 450-est is, de 2300 forint van a ketto kozott, azon mar akkor nem fog mulni, es lehet, hogy lesz nalam 2db ilyen 6950, akkor megsasolom mit tudnak cf-be ha lesz idom ) -
mr_ricsi
veterán
-
04ahgy
nagyúr
válasz mr_ricsi #20117 üzenetére
Ő írta, hogy kínai, én feltételeztem, hogy a valóságot olvasom, azért vettem át a hipro jelzőjeként a kínait.
HGyu
-
Fitzgerald
veterán
válasz Manus01 #20104 üzenetére
Az azért nyilván nem hülyeség (ha szoftveres, ha nem), hogy terhelés alatt egyre kevesebbet ad le a 12v-s ág, majdnem 9-ig lemegy...írtam a fagyásokat és a csíkozódást is, ennek fényében nem az a kérdés hogy mennyire pontos, hanem hogy azonnal cseréljem-e, vagy ki fogja bírni a következő hetet.
[ Szerkesztve ]
-
Manus01
aktív tag
válasz Fitzgerald #20121 üzenetére
Milyen táp?
[ Szerkesztve ]
-
petroczy
csendes tag
Sziasztok! Olvasgattam-olvasgattam, de nem nagyon vágom még ezt a 12V témát, tudnátok segíteni?
A mostani konfigom:
ASUS Sabertooth P67
INTEL Core i7-2600K
ADATA 8GB DDR3 1600MHz KIT
SAPPHIRE Radeon HD 4870
CHIEFTEC CFT-750-14CS (750W)A Radeon-t szeretném lecserélni erre a kártyára majd:
EVGA GeForce GTX 560 Ti 2Win (2GPU)A hivatalos oldalukon viszont írják, hogy:
Requirements:
Minimum of a 700 Watt power supply.
(Minimum recommended power supply with +12 Volt current rating of 50 Amps.)És ez a része nem tiszta, mivel nekem 4 ágra van osztva a 12v, 18A-ekre. Kezdjek el aggódni azon, hogy nem fogja bírni a mostani Chieftech tápom? Ha ezzel nem fog működni a konfig huzamosabb ideig megbízhatóan, tudnátok ajánlani egy olyan típust, ami elvinné ezt a konfigot?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
3.Aragorn
addikt
válasz petroczy #20123 üzenetére
Egy 750-es Chieftec ne bírná? Ne nevettess.
Egy 5-600-as tápnak is simán vinnie kéne a konfigod. Amit a honlapon írnak, az mesébe illő. Csak arra kell, h rád sózhassák a nagy és drága tápokat.A jelenlegi tápod kiváló és soha nem fogod kihasználni a teljesítményét.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Manus01 #20128 üzenetére
én is ilyesmit akartam írni először, de atán rájöttem, hogy itt mintha egy 2GPU-s kártyáról lenne szó.
Persze, két GTX560-at is simán elvisz az a táp....(#20129) 3.Aragorn: ezt én se találtammeg, de egy GTX560
Ti TDP-je 170W. Azaz ha simán kettővel számolunk, az 340. Meg a CPU. Megy egy kis tuning, s máris ott van az 500W 12V-on. (ami már 550-60W-os táp.
De 600W@12V már rendesebb tuninggal is elegendő kell, hogy legyen. Annyit meg kell, hogy tudjon a CFT750.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Manus01
aktív tag
Hopp benéztem. Azhittem a "2" szám a ventire vonatkozik. Bekötésnél vigyáznia kell makd mert eléggé darabolt a 12V-ég ennek ellenéri vinni fogja.
-
petroczy
csendes tag
válasz Manus01 #20131 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, a kinézett kártya 2 gpu-s igen, akkor megnyugodtam a mostani tápommal kapcsolatban.
Bekötésnél arra vigyázzak, hogy mivel a CPU elviszi a 12v1 és 12v2 ágat, a 12v3-ra dugjam a videókártya egyik 8 pines csatlakozóját, a 12v4-re meg a másik 8 pinest? (Elvileg a 12v4-es osztozkodik az optikai illetve egyéb többi eszközzel). Így két 18A ág maradna ennek a kártyának, azért féltem, hogy írják az 50A minimumot hogy kevés lesz neki ez a táp, mivel szét van osztva a 12V ága Ezért tartok tőle, hogy kell-e majd tápcsere vagy nem :SÍgy néz ki a táp felosztása:
[link]A videokártya két 8 pines csatiját, akkor ajánlatos külön ágra tenni, hogy elbírja a táp?
-
Klemens
őstag
Vettem ma egy FSP Hexa 400W-ot. Valami borzasztó rövidek a kábelei. Alsó tápos házam van és konkréten fejjel lefelé kellett a tápot betenni, hogy a 4 pines alaplapi csati elérjen a helyére.
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz 3.Aragorn #20136 üzenetére
Máskülönben nem éri el a helyét a 4 pines csati...
Jövő hónapban rá kell feküdnöm, hogy legyen hozzá egy toldó amivel már az alaplap tálca mögött elvíve is eléri a helyét.
Amúgy meg igazából szerintem teljesen mind1, mert alulról sincs porvédő, így onnan is ugyan úgy összeszedi a port.[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Mondjuk, jobban jártál mint az enyémmel, de ilyen hosszabbítót buherálni?! :S az 2-300 Ft..
-
Klemens
őstag
Miért buherálás?
Krimpelő fogóval teljesen szakszerűen és biztosan rá lehet nyomni az érintkezőket a kábelek végeire. Arra kell csak figyelni, hogy mindent a megfelelő helyre dugjak különben kijön a működtető füst szerintem.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Manus01 #20120 üzenetére
"Hát ennek fekete a festése és külön van a venti rács. Szeritem ez már nem hipro."
Igen, ez már kínai beles.
Típusszámot tudsz? A rácsokon benézve látszik valami PFC tekercs?"Annak ellenére tökéletes"
A kínai barbi-varrógép is szokott működni egy fél órát.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Klemens
őstag
válasz 3.Aragorn #20146 üzenetére
Ráadásul akkor már gyorsba harisnyázom is a vezetékeket, így később már annyival kevesebb lesz.
Amúgy idővel minden csatihoz akarok hosszabbítót csinálni, hogy minden elmehessen az alaplaptálca mögött, ami pedig látszik az harisnyázva legyen."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Automata kávégépek
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest