- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz @ptimus@ #20450 üzenetére
Egyébként, nem tudom ki hogy van vele, de szerintem ennek a beszélgetésnek nem sok értelme van, kábé mindenki azt írja a legjobb márkának amilyenje van, vagy amilyet szeretne.
Ez egy obijektív topik, pl Corsair tápokat azért látsz sok adatlapon mert jó az imidzse(image) a cégnek, és még az épp megfizethető kategória, úgy érzem, hogy a magyar piacon talán ez nevezhető a megfizethető top kategóriának, egy magyar keresettel rendelkezőnek a méregdrága Enermaxok, vagy Seasonic-ok megfizethetetlenek, mint ahogy a Corsair AX szériája is. Persze ezt általánosságban értem, mert azért szép számmal vannak olyanok itt PH-n akiknek ilyen top tápjaik vannak, mégis, a TX,VX,CX, esetleg GS széria a "menő" kis hazánkban, mert ezek a még megfizethetőek. Ugyanez igaz a CM-re is..De ebből kiindulva vétek lenne azt állítani, hogy ezek lennének a legjobb tápok, csak mert sok adatlapon ilyeneket olvasol. Pl ha háromszor ennyit keresnének az emberek, akkor szerintem sokkal több Seasonic Fanless tápot találnál az adatlapokon, mint CM GX-et.. szerintem.
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #20451 üzenetére
CM van gépre veszélyes (Seventeam), meg régi szériás Extreme Power szutykok, de Corsairből a CX430/500/600 (CWT DSAII) széria nem veszélyes gépre. Igaz, hogy messze elmarad a korábbi Corsairek által felállított minőségi elvárásoktól.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Hinnye azta, megint egy meglepetés: Huntkex X7 900W. Egyedülálló megoldásokkal. Korrekt belvilággal. Nem hittem volna, hogy ilyet is látok mostanság.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Traxx
őstag
A táptól nem lesz több az fps, nem konvertál gyorsabban a gép, nem lesz nagyobb a tárkapacitás. "Csak" megbízhatóbb és stabilabb lesz. De sokan ezt nem értékelik, hanem úgy vannak vele, hogy "menjen oszt jóvan". Ezért lenne sláger továbbra is a Codegen és társai, mivel úgy gondolják, hogy elég lesz 5 rugó arra, és még az FSP 10 ezre is sok, 15 egy CM GX450-re pedig pláne. A felsőbb kategóriáról nem is beszélve.
04ahgy és moha21: ilyesmi kellene akkor tőlük feleekkora teljesítménnyel
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
altare
tag
üdv a kérdésem az lenne hogy egy corsair cx500-as táp elbírna-e egy sapphire hd 5770cf-et egy 6 magos amd phenom II X6 1055T procit 10 db ledes ventit 2 db 500-as hitachi hdd-t és 2 odd-t ??
-
KocZkHa
csendes tag
Sziasztok!
Most válogatom a tápokat és anyit szeretnék tudni,hogy mekkora teljesitmenyut kell vennem ahhoz, hogy elbirja látni a rendszerem a táp.
i5 2500k proci
geforce gtx560 vga
gigabyte z68ap-d3 alaplap
2X2gb ram
2X 200 giga hdd
1 dvd iro
1 hangkártya
500W-ba gondolkodtam az elég-e vagy erdemesebb 550-600asat venni ehhez a konfiguraciohoz? -
04ahgy
nagyúr
válasz KocZkHa #20474 üzenetére
CoolerMaster GX450W elég, vagy Corsair VX450W használtan, sőt, egy használt CX400W is. CX430W csíkos lehet, de a CX500W és a CX600W bőven elég, de azok a minőségükhöz képest túlárazottak. Egy FSP Hexa 500W vagy egy Chieftec GTG-500-80PB is megteszi, ezek azért nem vészes árúak újonnan sem.
HGyu
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek. Szeretnék tanácsot kérni táp ügyben. Gépfejlesztés előtt állok a mostani tápom egy Corsair PSU-520HX ami ugye 520 wattos, most egy i5 750 proci és GTX550TI vga van a gépben. De szeretném cserélni HD6870-es vga ra, majd pár hónap múlva még egy ilyen kártyát raknék a gépbe. A procit meg i7 860 ra cserélem. A kérdés hogy a Corsair elvinné-e stabilan a két kártyát vagy cserélnem kell? A tanácsokat előre is köszönöm.
-
balpis
őstag
válasz lajtika #20481 üzenetére
tuning nélkül el kellene, hogy vigye.
6870 CX fogyasztása a tesztek szerint 275W. A CPU TDP-je 95W. Igaz, ez tuninggal erősen túllőető...
Szóval tuning nélkül valahol 400W körüli fogyasztást várnék a teljes gépre, full terhelésen. A tápod 12V-on 40A-t tud leadni. Ez 480W, ami megnyugtató. Probléma max. abból adódhat, ha a 3 ágat nem sikerül viszonylag egyenletesen terhelni. De a 18A-es ágak mellett ennek sem érzem túl nagy kockázatát.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
04ahgy
nagyúr
válasz balpis #20485 üzenetére
El fogja neki vinni, az a táp egyágas, csak három ágasnak van címkézve. Már ebben a topikban is említettük többször. Tuningolva is el fogja bírni a rendszerét.
HGyu
-
lajtika
aktív tag
válasz balpis #20485 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Így már okosabb vagyok.
Egy kevés tuning biztosan lesz. Elég sokat megy a gép mert többen használjuk játékra. És a következő 2-3 évben nem szeretném lecserélni, ezért azon gondolkodom hogy érdemes e egy kicsit nagyobb tápot használni hogy ne menjen folyamatosan 90 százalékos terhelés alatt. -
04ahgy
nagyúr
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, 26-28.000 forintig bezárólag milyen moduláris tápot ajánlanátok, egy a fontos minél halkabb legyen, én ezt néztem ki [link]. Gép az adataimnál. üdv
-
-
04ahgy
nagyúr
A Be Quiet! az FSP beles, de a Corsair TX550M nem Seasonic, hanem CWT: [link]. A linkelt oldal nem osztogatja szutykoknak a Golden Awardot, azért ezt kéretik figyelembe venni.
HGyu
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #20498 üzenetére
Be Quiet tervezés, FSP kivitelezés. Minden BQ tápot saját maguk terveznek, emiatt szokott lenni teljesítmény különbség azonos kategóriában. A BQ-k általában erősebbek, és minden esetben sokkal halkabbak. [link] Ők sem osztogatnak fűnek-fának gold-ot.
Ha a halkság a cél, akkor a Straight Power E8-480 CM jobb vétel a TX550M-nél.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs