Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
3060Ti, és egy 10600K alá keresek megbízható halk tápot.
Félpasszív műkődés, és moduláris kábelezés fontos.
Árban 35K környékén megállnék. Ha olcsóbb, nem baj.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Cs1csó
félisten
válasz Ace Ventura #142702 üzenetére
Szia! Seasonic Focus Gold GX 550 32k
-
Ace Ventura
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek. A félmoduláris elég nekem. Inkább a 650-est választom.Nem baj, ha vna egy kis tartalék.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
amol
addikt
Sziasztok! A Corsair RM850 (sima, nem i vagy x) minőségben eléri a Seasonic Focus GX-850 (SSR-850FX) szintjét? Mekkora köztük a különbség?
köszi -
voaps
csendes tag
Sziasztok! 16-20000 Ft-ig melyik tápegység tud a legtöbb áramot (ampert) leadni 12V-on és azért már elfogadható kategória?
Kb. 700W-osban gondolkoztam.
(Csak a CPU 150W-os, VGA-ból most 150W-os van szintén, de ha úgy adja bírjon el egy 200-250W-ost is és 3-5 HDD-t.) -
voaps
csendes tag
válasz Graphics #142709 üzenetére
Evga 600W 80+ Br.-om volt, de az kevésnek bizonyult egy idő után - nem teljesítményre, inkább melegedett - sokat megy a gép, sokszor éjjel is.
CPU - Intel Xeon X5482 (Core 2 Extreme QX9775) - húzva 3,4-3,6 GHz-re
VGA - GTX 960, de ha pl. egy "retro" GTX 480-at belerakok, azt is bírja.Néztem a Bitfenixet, de árukeresőn csak 3,5-es értékelése van és már kicsit túl van a kereten.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
voaps
csendes tag
Még egy kérdés - az (akár alap) EVGA tápok papíron gyanúsan több A-t tudnak 12V-on, mint egy akár több wattos komolyabb FSP, vagy Seasonic. Mennyi ennek a valóságalapja? Mennyire lehet komolyan venni a leírást?
-
djxp01
senior tag
Üdv!
1.:
20.000 forint alatt (főleg új érdekelne, de használt (minimum 1.5-2 év garis) is jó lehet, ha a táp új áron nem jönne ki 20k alatt).
2.:
Nem játékra lenne a konfig: MSI Z590-A PRO + 11900KF + 750 Ti + 2x16 GB 3200 + 1db M.2 + 5 venti.
+1:
Az i9-es proci a lehető legmagasabb órajelre lenne "húzva".
Illetve, csak nagyobb terhelésnél kapcsoljon be a táp hűtése, a csend, és persze a megbízhatóság lenne a két legfontosabb szempont. A (fél)moduláris megoldás jó lenne, de nem elvárás, tudom, főleg ilyen árkerettel...(Illetve még annyi hozzáfűzés, hogy nem biztos, de ha egyszer, esetleg egy ~2060-as szintű VGA kerülne bele, elég lenne-e a fenti konfig mellé egy 550W körüli táp a stabil működéshez?)
Kinézett tápok:
Seasonic M12II-520 EVO 520W Bronze (Használtan épp van egy 15-ért hardveraprón.)
FSP Hydro PRO 600W (Új)
EVGA 500 BQ 500W Bronze (110-BQ-0500-K2) (Új - erről nem tudom pontosan, hogy csak terhelésnél kapcsol be a ventilátora, vagy folyamatosan megy.)Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Illetve mit ajánlanátok a fentiek helyett?
Köszi előre is!
regisztrált: 2005-07-05
-
-
Cs1csó
félisten
válasz djxp01 #142715 üzenetére
Szia.
20k alatt FSP Hydro 500 vagy 600. A használt piac hektikus: vagy van jó éppen vagy nincs jó, vagy jó áron vagy nem jó áron teljesen random ezt neked kell figyelni. Esetleg ha találsz pár jó áras használt tápot ide leírhatod a főbb adataival és akkor lehet kapsz tanácsot pl.mennyi idős a tápegység, van e még rá garancia ha igen mennyi, és persze a pontos típusát, és árát.
"nem játékra" de aztán írod, hogy húzod a procit az egekbe aztán meg azzal jössz, hogy TALÁN mégis lesz majd egy RTX 2060?
Az még hab a tortán, hogy csendes legyen és esetleg félmoduláris (kevés félmoduláris tápegység van és olyan áron, hogy akár már modulárist is lehet venni)Sajnos a Bitfenix Formula 550 már kifogyott 20k alatt.
Szerintem a legjobb - továbbra is - a Seasonic Focus GX 550 lenne 32k-ért 10 év garival, ugyanis moduláris, és félpasszív tehát alacsony terhelésnél a ventilátor nem is kapcsol be ennél halkabb meg ugye nincs, és elbír egy 300W alatti fogyasztású VGA-val. (a 2060-as bőven 200W alatti fogyasztású közelebb a 150W-hoz)
-
djxp01
senior tag
válasz Cs1csó #142717 üzenetére
A 20-as kerethez a 32k már kicsit sok lenne. Nem véletlenül írtam a 20.000-es határt.
,,nem játékra" de aztán írod, hogy húzod a procit az egekbe" Ez egy kitétel, hogy csak a játékosok "húzhatják" a processzorokat? A 2060 VGA egy távoli feltételezés lenne, pár GPU-t támogató Adobe program mellé - ezért is tettem zárójelbe.
A hab a tortán részhez, hogy fél/moduláris táp is jó lehetne, direkt odaírtam: ,,hogy jó lenne, de nem elvárás, tudom, főleg ilyen árkerettel..."
Igen, a Hydro 500 vagy 600 eléggé szimpatikusnak tűnik. Köszi!
regisztrált: 2005-07-05
-
SzuperBandee
csendes tag
Hello
GeForce RTX 3060 TI vagy 3070 grafikus kártyához elég a 685W táp?
Dell Precision 5800 gépbe szeretnék ilyet venni, de tápot cserélni nem szeretnék.. mert elég húzós beszerezni ebbe egy másikat..De ettől függetlenül sincs tervbe. -
fain89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségetek!
1.:
25.000 forint környékén, csak új érdekel.
2.:
Napi 1 óra játék, jó story esetén több is
A konfig: Asus P8H77 V-LE + i 3770K 3,9 => (4,5 lesz hamarosan) + GTX 1060 3gb+ 2x8GB 2000mhz + 2db SataSSD + 2db 7200rpm 2-2TB Sata +BluRay + Fan controller+ 5 venti.
+1: A gépház : https://www.chieftec.eu/products-detail/403/BA-01B-B-B-OP
Kinézett tápok:
https://www.alza.hu/seasonic-b12-bc-650-bronze-d6455540.htm
https://www.pcx.hu/chieftec-650w-tapegyseg-ctg-650c--00103691Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Illetve mit ajánlanátok a fentiek helyett?
Köszi előre is! -
kromatika
veterán
válasz Graphics #142723 üzenetére
Köszi éppen tápot keresek. Mondjuk az én PC-hez / I5 11500, 2TB HDD,1 TB SSD, integrált grafika/ 500W is elég lenne,de a 18 as keretbe nem találtam gold tápot.Szóval a keretbe is bele fér.CHIEFTEC CORE BBS-600S 600W 80PLUS GOLD. Itt van róla teszt ,amiben elégé jól teljesít ahogy értelmezem. [link] De a CWT platformon nem gáz?
[ Szerkesztve ]
-
-
kromatika
veterán
válasz KAMELOT #142729 üzenetére
Köszi akkor el engedem. Úgy is elég bőven az 500 vagy 550W. Seasonic B12 BC-550 Bronze 18 000 ért 5 év gari, vagy FSP Hydro PRO 500W (PPA5008100) 15 ért. 5 év gari.? Mind kettő boltból újan. Akkor ezek szerintetek jobbak,megbizhatóbbak mint a Chieftec CORE BBS? Ha igen akkor megéri a Seasonic a 3000Ft os felárat vagy van olyan jó az FSP is?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kromatika #142733 üzenetére
Én sokkal inkább ezeket venném. Az FSP is jó, és most nagyon jó áron van.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dudika10
veterán
válasz 4264adam #142732 üzenetére
Pedig a 2. es az 5. ev kozott eleg aprocska az esely arra, hogy egy tapnak baja legyen.
A 2-rol 5 evre valo ugras garanciaban kb semmit nem er. 5-rol 10-12 evre ugrasnak van ertelme.
#142729KAMELOT : birom ahogy masok zsebeben turkalsz.
A +15k ebben az esetben pont megegyszer annyi penz, mint amennyit el szeretne kolteni az illeto erre.
Mi a feneert kellene egy ~200W-ot fogyaszto gep melle egy 33k-s 650W-os tap?
Ne vegyen egybol legalabb 1000W-os, titanium tapot? Elvegre 100 000 forint sem olyan nagy kulonbseg.
Latom, te elkoltottel annyi penzt egy alaplapert, amennyibol en teljes gepet epitettem. Nem mindenkinek ez a hobbija.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz KAMELOT #142729 üzenetére
Felmerül bennem a kérdés, hogy egy integrált grafikas gepbe minek a 650-es táp?
Túlajánlod a tápokat... Ez nem így működik, félrevezeti a kérdezőket az ilyen ajánlás!
Próbáljunk már a konfig mellé értelmes ajánlásokat tenni, és ne úgy, hogy felesleges penzkoltést csinálunk, más számlájára ..
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Chaser
legenda
750/850w kategóriában mi most az ajánlott 50e ft-ig?
3080 mellé
kicsit kiestem a témábólszerk:
minél több garral
jöhet modu/non-modu verzió is
néztem a fractal 860-ast, de iszonyat elszállt az ára - a 760-asnak is -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zozo01234
újonc
Sziasztok!
Nagyjából 20-30k-t költenék tápegységre.
A gép amit hajtania kellene egy i5-2500k, illetve egy gigabyte gtx 970 g1 gaming kártya. 2 satás ssd illetve egy 2tb-os hdd-t hajtana. (ATX méret)
Az hogy moduláris, vagy sem nem számotvető.Zoli
-
Chaser
legenda
válasz KAMELOT #142749 üzenetére
nem nekem kell
egyik tag épített egy gépet valami csoda gb táppal, hátha visszadobja és vesz valami értelmesebbet
de mostani felhozatallal nem vagyok képben, rákérdeztem van-e valami titkos favorit 3080-hoz 50e alatt_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PlayStation 5
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Motoros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
- Garanciális Corsair SF 750W Platinum ( SFX )
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest