- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
A GPA gyengébb belsőt kapott, a GPC az jól bevált Sirtec belsős.
A kártyád áramigénye miatt én modern belsős típust vennék, ez a legolcsóbb opció.
https://howbad.info/
-
Helmoras
őstag
Sziasztok!
Kicsit szeretném gatyába rázni a jelenlegi gépet, ami annyit jelent kapna egy új házat új ventikkel és egy moduláris tápot.(jelenleg egy chieftec ctg 500 van benne, de már naaagyon régi)
Borzalmas kupi van bent jelenleg, szűkös is és a hűtés nem megfelelő.
A fogyasztók:
asrock matx alaplap
i5-4690, egy deepcool proci hűtővel
2x4 giga ram
palit jetstream 980 ti
2 db ssd, 1 db vinyóA legköltséghatékonyabb megoldás érdekelnem sajnos nem tudom milyen áron mozognak ezek a tápok, így nem tudok érdemi összeghatárt megadni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Cs1csó
félisten
válasz Helmoras #132403 üzenetére
30k-tól pl.: Seasonic FOCUS GX-550W Gold Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650)
Félmoduláris: Seasonic FOCUS PLUS 650W Gold Modular (SSR-650FM)Super Flower Leadex: [link] tápok 27-32k között
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és tápnál kicsit elakadtam.
Ide lenne szükségem egy tápra: MSI B450 Tomahawk Max lap, Ryzen 3600, MSI Aero 1050TI (ez később majd cserélődik valami középkategóriás VGA-ra).Melyik lenne a legoptimálisabb? Árban nem volna baj, ha egy 20-asba beférne.
Köszönöm
The Truth Is Out There --->
-
syberia
veterán
Belépő szinten ajánlom, de a kártyádhoz én fejlettebb tápegységet párosítanék. A modern tápok az összteljesítményüket 12V-on le tudják adni, ami a számítógép nagy fogyasztói (cpu, gpu) miatt kardinális kérdés. A hagyományos felépítésnél (ilyen a GPC-500) limitálva van az ágakon leadható teljesítmény, a feszültségtartásban is jelentős a lemaradás, főleg aszimmetrikusan terhelésen.
-
mzso
veterán
Oké. Akkor az imént linkelt SilentiumPC vállalható?
-
syberia
veterán
Jobban jársz vele, mint egy régebbi felépítésű tápegységgel.
be quiet! System Power 9 400W kapható egy árban vele, ami rendszeresen ajánlott típus, de kevesebb tartalék maradna. De ez is elvinné a masinát.
-
MMIX
addikt
válasz #54630400 #132402 üzenetére
Hátha van benne jó tipp
Coil whine: Seasonic tippek angol
Google viszonylag érthető "kapcs ford"
Ellenőrizze a firmware-t:
Frissítse MB MB-ját. (BIOS akar lenni)
BIOS-ban az összes energiatakarékos mód engedélyezése, S4 / S5, készenléti üzemmód stb.
A BIOS-ban tiltsa le az Audio Mindig bekapcsolt lehetőséget, ha elérhető.
A grafikus kártya beállításában tiltsa le a VSync alkalmazást.
Az AMD APU (Accelerated Processing Unit) használatakor állítsa a "függőben lévő áramot" állandó áramra "1,2 V-n".
Ellenőrizze a kapcsolatot:
A tápkábel megfelelően van-e csatlakoztatva a PSU-hoz és a fali aljzathoz?
Minden kábel megfelelően van-e csatlakoztatva a PSU-hoz az alkatrészekhez?
Próbáljon meg másik hálózati aljzatot használni a PSU táplálásához.
A PSU közvetlenül csatlakozik a fali aljzathoz? Távolítsa el a közöttük lévő vezetékeket.
Lehet, hogy a grafikus kártya dinamikus betöltése nem felel meg az Intel követelményeinek. A dinamikus terhelés a grafikus kártya 12 V-os felhasználásának felvétele és csökkenése. Ha ez a változás sebessége meghaladja az Intel előírásait, a PSU negatív reakciókat válthat ki, beleértve a tekercselést is. Ferritmagok hozzáadása a PCIe-kábelekhez feloldhatja a problémát.
A tekercselést a hibás MB is okozhatja. További információkért forduljon MB gyártójához.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Épített NAS-ba keresek 24/7-es működésre tápot. Eddigi pár év alatt 2 tápot cseréltem, igaz ez is csak azért, mert úgygondoltam 2-3-4 év után foylamatos működés után ajánlott:
Jelenleg a HDD-m-en jelent meg 6 hibás szektor (2,é év elteltével), melyek oka lehet ez is, illetve lehet a használatba vétel is.(WD Purple 6TB)
Előtte ez volt:Seasonic SS-350ET (3-4 évig)
Most ezt használom: FSP300-60GHN (~2 éve ez van)Épített NAS-om paraméterei
- Asrock J4105-ITX
- 2x4GB DDR4 2400-as Crucial ramok
- 1 SSD + 2 HDD
- Fractal Node 304
Aminek meg kell, hogy felejlen:
- 3, de inkább 4 SATA port(Későbbi bővítés miatt)
- Megbízható működés
- min:2-3 év gari vagy mégtöbb
- ATX-es tárpegység
- nagyon halk legyen
- max 20-25k
- új vásárlásAmiket néztem: ( topicot átolvasva + 1hsz-t figyelembe véve)
1.BE QUIET! Pure Power 11 300W - 18-20k (vagy 350W 20k körül)
2.FSP FSP350-60APN - 14k
3.Seasonic SS-350ET
4.CORSAIR VS Series VS350 350WNéztem FSP HEXA+-ot is de szerintem túlárazott, mert akkor már inkább egy 1. helyen jelölt be quiet-öt veszek.
Ti mit ajánltok?
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Docci
senior tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és nézegetem az új generációs alaplapokat. Figyelmes lettem, hogy a szokásos 24+8 ATX power mellett van még egy 4 pines is, sőt akár még egy 8 pines csatlakozó is. Amit kinéztem tápon azon 24+8 van csak. Hogy lehet ezt megoldani?
Nem hiszem hogy csak dísznek van ott az a 4 pin-es csati.Erőt s erényt!
-
tpeter77
addikt
Sziasztok
Vásároltam 3 éve egy Corsair RM550x tápot, ami meghibásodott. Letelt a 30 nap. Választhatok:
1. pénz vissza
2. ugyanezt újra megrendelhetemMelyikkel járok jobban? Olyan moduláris vagy félmoduláris tápot keresek, ami teljesen némán üzemel bizonyos teljesítményszintig, ezért is javasoltátok ezt a típust.
Segítsetek, hogy maradjak ennél vagy vegyek mást, de a csendhez és a hosszú gariidőkhöz ragaszkodok.Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat.
-
palfitom
félisten
válasz #54630400 #132420 üzenetére
Mindig ugyanazzal a játékkal csinálja, vagy próbáltad más játékokkal is?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #132418 üzenetére
sziasztok,
Kérem, hogy valaki válaszoljon nekem is.
Maradjak ennél a típusnál, vagy vegyek másikat?ui. Ilyen drága tápot még nem vettem soha, 2010 körül vettem 20k-ért egy SeaSonicot, az 8 évig hibátlanul ment, csak azért cseréltem le, mert a 8 éves lett. Ekkor itt kértem tanácsot, és mondtátok hogy léteznek olyan tápok, amik félpasszívak ezért feltornásztam a rászánt összeget 30k-ra.
A 90-es évek közepe óta használok PC-t, sosem a legolcsóbb Vargánya tápokat vettem, de még egy tápegység sem ment tönkre, és meglep, hogy pont a legdrágább, márkás táp szállt el. -
finest
addikt
Sziasztok! Van ajánlott Chifi 25-30k között? Melyik a jobb belsővel szerelt szerintetek?
BBS-700S
CTG-750C
750W PROTON[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
-
Paxker315
addikt
aki jót akar jobb áron:
huszonháromká alatt Focus 450w, új, dobozos, öt év bóti, hét év gyártói warry.[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz syberia #132429 üzenetére
Ryzen 1700x, 2*8GB 3000Mhz Ram, Nv 1060 6GB, 6 vinyó. Most egy kb. 10 éves félmoduláris Chifi van benne, az a80-as elődje gondolom, időnként nehezen indítja el a konfigot, többszöri ki-be kapcsolás kell, hogy ha "melegen" leállítom a gépet és újraindítom, különben csak a ventik pörögnek, de se kép a VGA-ról nincs, se a BIOS nem tölt be. Gyanítom, h a táp, mert, ha ha lehúzok egy-két vinyót, akkor elindul és az indulás után stabil, aztán, ha összeszedi magát, a vinyókkal együtt is elindul.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
syberia
veterán
válasz finest #132431 üzenetére
Határozottan jelzi,, hogy már pihenni szeretne, elfáradt az évek alatt.
A BBS-600S 6 db SATA csatlakozóval rendelkezik, ennek is bőven elég a teljesítménye.
Super Flower Leadex Silver 550W teljesen moduláris kábelezésű, a felesleges kábeleket a dobozában hagyhatod. Kapcsolható félpasszív móddal is rendelkezik, az idő nagy részében teljesen néma marad, de járatva tartott ventilátorral is alig hallható típus.https://howbad.info/
-
d@minator
addikt
Sziasztok! be quiet! Pure Power 10 500W Silver-hez képest érdemi előrelépés Super Flower valamelyike és ha igen akkor melyik?
Leadex Silver 550W
Leadex Silver 650W
Leadex Platinum 550W
Leadex II Gold 650WAmi NEM szempont: moduláris felépítés; hatásfok
Ami szempont: halk; alacsony brumm
(Ryzen3600 + 2060Super) később Ryzen 4700X. -
syberia
veterán
válasz finest #132435 üzenetére
3 évig szolgált nálam ez a Super Flower, szerintem roppant megbízható.
(#132436): SF Leadex 550W Platinum piszok jó áron van, viszont a Leadex Silver 550W +3 év bolti garanciával rendelkezik. Előbbi mellett szól a magasabb hatásfok, és minőségibb alkatrészek. Felszereltség és védelmek tekintetében egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
forguet
senior tag
Spc supremo gold sorozat ajánlott? Moduláris és olcsóbb mint a seasonic focus. 550-esre gondoltam (R5 3600, b450 tomahawk max, 5600xt és meshify c a terv)
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
syberia
veterán
válasz forguet #132439 üzenetére
Szerintem nem rossz darab, viszont hasonló árban kiforrottabb tápegységet vásárolhatsz. Ami tudja a kapcsolható félpasszív módot is.
-
Paxker315
addikt
Kis kérdésféle. Emagon vannak ezek a "Segotep" csodák. A LTT-s listában egész korrekt helyeken vannak a Gold-Pt-Ti egységek: [link]
Segotep Gold; Gold Modular; Titanium v olcsóbb Platinum; Platinum 2A tier A kritériumai:
Tier A is required to have OPP, SCP, OTP, UVP, OVP, inrush current limiting, independent regulation, be Half-/Full bridge LLC, ripple below 50mV, <3% 12v voltage regulation, no sleeve bearing fan and meet c6/c7 crossloads. Kicsit bővebben minden, a felhasznált források, tesztek: [link]Ezek így vaj' mennyire használhatóak? Teszteredmények-ár alapján még akár létjogosultságuk is lehet mostani ínséges időkben. V rosszul látom? 19 ezerért az a Gold egész barátságos, de a 22 ezer körüli platinum sem nevezhető hulladék ár:érték arányúnak.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
A minap vacilláltam a seasonic focus gold (nem plusz, nem GX verzió) valamint a Corsair RM650x 2018 között. Ajánlással az utóbbi lett. Fantasztikus darab, köszönöm a segítséget . Ennyire halk és masszív tápom még sosem volt.
-
D4v3
őstag
Hello!
Tippeket szeretnék kérni a leendő tápomhoz. Most egy XFX 450-em van, ami már gyanúsan régóta működik gond nélkül, úgyhogy gondolom lassan aktuális lesz a csere Rx 570, AMD 2600, 3 ssd és 1 vinyó van a gépben, ami egy kisebb házban van (Fractal Mini C), ezért mindenképpen moduláris/félmoduláris lenne a következő. Keret max. 25k és az se baj, ha csendesebb
Köszi! -
Paxker315
addikt
-
MMIX
addikt
Supremo L2 Gold
Sama Forza (EXT-500-1) www.expreview.comSilentiumPC Elementum E2, www.pcrevue.sk
Mint egy CWT GPM másolat, nem tudom hogy SAMA-e. same with licence
550W 13 990 Ft[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
- Garanciális be quiet! Pure Power 11 750w Gold
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest