- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz syberia #131050 üzenetére
Ha az Alzás ártól eltekintünk, akkor reális, hogy a Corsair ennyivel drágább?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Graphics #131052 üzenetére
Igen, 10-15%, ami nem kevés.
(Az RM750x-et jól ismerem, az egyik gépemben ilyen dolgozik!)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok!
400W-os tápegység vásárlását tervezem, lehetőleg legyen neves, megbízható márka.
Modularitás előny de nem feltétel. Egyébként a PC otthoni munkagép lesz, drónos 4k videószerkesztésre, vágásra.
Keret: 20k
Ház: Deepcool Matrex 50
Lap: ASUS H97 PLUS socket 1150
CPU: Intel I5-4460
RAM: 16Gb DDR3
SSD: Kingston 240Gb
HDD 1: 1TB WD green
HDD 2: 500Gb Seagate
LG DVD olvasó/író
későbbi perifériák:
mobil rack, vagy külső HDD SSD olvasó adapter
Kingston 128 GB Nvme M2lehet ledes is, a házam elvileg támogatja a LED-es világítás szinkronizálását.
Előre is köszi! Legyen virusmentes a napotok!
" Az életed kapod, a jövődet írod, a sors pedig rendez".
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
Danecay
addikt
válasz syberia #131049 üzenetére
Csak e miatt kérdeztem #130824 pedig tulajdonképpen az előzményekben szintén tápvásárlásról volt szó, ezért kezdtem el a nem közvetlenül a vásárláshoz tartozó kérdéseimet a másik topikban feltenni.
Na szóval, arra lennék kíváncsi, hogy a tápegység, esetemben Seasonic FOCUS 450W Gold hőmérsékletét lehet e monitorozni valahol? Azért lenne rá szükség mert a tápegységet úgy szereltem be a házba, hogy a ház belsejéből szívja a levegőt nem pedig kívülről. Azért választottam ezt a megoldást mert a tápegységgel együtt házat is cseréltem (SilentiumPC Signum SG1 TG) amiben elől 3 120mm-es venti tolja be a levegőt, valamint a ház tetejébe is van szerelve szintén egy jelen pillanatban csatlakoztatási lehetőség híján üzemen kívüli venti befúvó üzemmódban, hogy plusz levegőt juttasson a proci hűtőhöz (ami kényszerűségből úgy van felszerelve, hogy felülről lefelé szívja a levegőt nem pedig elölről hátrafelé) + hűtse a VRM-eket. A ház hátuljába szerelte 1db. 120mm-es ventilátor nyilván nem tudná kidolgozni a 3-4 venti által befújt levegőt, ezért került a táp is a házból elszívó üzemmódba. Ez elméletben logikusan hangzik, de nem lenne jó ha nem megfelelő hőmérsékletű, esetleg már eleve meleg levegővel próbálnám hűteni a tápot. Első körben nem aggódom mert azért egy elég jól szellőző házról van szó, bő levegő ellátással de a számok mondanák meg az igazságot. Lényegében amire kíváncsi vagyok az az, hogy maradhat e a táp ebben a elhelyezésben vagy esetleg meg kellene fordítanom úgy, hogy házon kívülről szívja a levegőt miközben nem csak a táp számára optimális megoldást tartom szem előtt mert akkor kapásból fordítva szereltem volna be. A házat így kell elképzelni: -
-
Zozzant
addikt
válasz mikemyers133 #131057 üzenetére
Én [System Power 9 400W] -ot vettem.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
stnorcy
aktív tag
Üdv.
Kérdésem lenne.
Fujitsu Celsius M720 gépem van Intel Xeon E5-2690 CPU gyári 500W 80+ os.
(van külön 8 és 6 pines csati is a tápon)
Elég lenne ennek a kártyának?
GigaByte GTX 1660 SUPER Gaming OC 6GB GDDR6 GV-N166SGAMING OC-6GD videokártya
Gyári oldalon 450W az ajánlott táp.
[link]Iphone 13 Pro - Apple Watch SE (LTE)
-
syberia
veterán
válasz Danecay #131061 üzenetére
Maradhat felfelé néző ventivel a tápegység. A melegedés miatt ne aggódj, az aktív hűtés gondoskodik róla, ráadásul van benne hővédelem is. Tehát teljesen felesleges lenne külön figyelni az elektronika hőmérsékletét, a tápegység az üzembiztos működéshez szükséges hűtési teljesítményt folyamatosan szabályozza.
https://howbad.info/
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Tervezem egy R5 1600AF + RX580 8GB gép összerakását, amiket később cserélek R5 3600 + 5700XT-re.
Használt gépes kérdésemnél ugye ajánlottátok(katt) Seasonic Focus Plus 450 Gold(katt)-ot visszaolvasva volt hasonló gépre ajánlva a Bitfenix Formula Gold 650W(katt) vagy az 550W kiadása. Nekem a W különbség, ami szembe tűnő, a Focus, félmoduláris, a Formula meg fix kábeles. BQ calc az R5 3600+ 5700XT-re, azt mondja jó lesz 450W Gold táp(62% load). Visszaolvasva találtam a Seasonic Core GM 500W Gold(katt) vagy csak ennyire félek 450W? GM mellett szól a FP-hez képest, a +2 év garancia, +50W.Esetleg miből lehet válogatni még 25k-ig?
-
syberia
veterán
válasz grizlisandor #131067 üzenetére
Kérdés melyik 5700XT lesza kiszemelted, a NITRO+ változathoz szvsz indokolt a gyártó által ajánlott 650 wattos teljesítmény. Amúgy a Seasonic Core GC 500 a legtöbb esetben elegendő lenne az konfigurációdhoz.
És ott van még ezeknél a kártyáknál az alulfeszelés lehetősége, amivel jelentős fogyasztáscsökkenés érhető el.https://howbad.info/
-
Paxker315
addikt
válasz syberia #131068 üzenetére
Viszont, amit mindenképp' kiemelek. ALULFESZELÉS. Tapasztalatok szerint ~1.0V-ig tök hatékonyak a NAVI-k, a fogyasztás 1v core fesz után kezd el vastagon elszállni. Én Nvidia kártyáknál is mindenkit UV-re buzdítok, mert, számomra csak előnye van, és jól is tűrik.
Pl egy GTX1080 MSI Gaming X: alapból 250w-fölé is be tud nézni, alulfeszelve ~ 180w körül-alatt tartható
Előtte [kép]
Utána [kép]
1080-al. Igen, pontosan 11 celsius és több, mint 50 watt egy Pascal kártyánál. A NAVI-t is be tudja lőni az ember ~180w körülre, anélkül, hogy teljesítményt vesztene. Ami veszteség: kisebb venti-fordulatszám, kisebb fogyasztás, kisebb hőtermelés-hőterhelés.A gyári VBIOS-ok nagyon nagylelkűek, főleg a gyári OC-s kártyáknál. Hiába hatékony a "founder's edition" 5700xt, néhány aftermarket példány (Asus strix, Asrock Taichi..) bőven benyel akár 300w fölött is.
Szerintem érdemes optimalizálni ezeket is, hátránya nincs, előnye van. És a tápra gyakorolt "strain" is kisebb így. Folding@home kiváló módja az UV stabilitásának tesztelésére (A 1080-as eredményekért köszönet egy Topikgazdának, nem butaság élni a lehetőséggel!)
[ Szerkesztve ]
-
bisiz
tag
Sziasztok! Egy Corsair TX650W táp jó vétel lehet i6700 és egy gtx 1070 mellé?
Apron most 15k HUFert hozzá lehet jutni.MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #131069 üzenetére
Szívesen.
Csak megerősíteni tudom a leírtakat. Nem akartam hinni a szememnek, hogy mekkora a különbség!
Egyébként -hogy némileg ON is legyek- a Corsair RM750x FÉLPASSZÍV módban szolgálta ki a konfigot alulfeszelés előtt is!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
grizlisandor
veterán
válasz syberia #131068 üzenetére
Azt még nem tudom melyik változat, majd ha lépek monitor ügyileg is tovább 1080p 144hz-re, csak felkészítettek, hogy ezt a vga-t keressem majd hozzá, biztonság kedvéért inkábbnézek egy 650W-ost.
Seasonic Core GC 650W Gold(katt) vagy BitFenix Formula Gold 650W(katt) érné meg jobban?
Core GC mellett szól, hogy +2 év garancia, meg valószínűleg a gép az Alzától lenne megvásárolva. Szakmailag is jobb a Core GC? -
NoiZz
tag
Sziasztok, havernak keresek tápot, nagyjából 15-20k körül
i5 760 + rx580 mellé 500-550w
nincsenek különösebb szempontok csak stabil legyen és ha fejlesztene akkor legyen tartalék benne[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz bisiz #131075 üzenetére
Huh, hát, ha 2080ti-ra voksolnál, szvsz megérné új tápot venned most. 650w minimum, de fölé is mehetsz nyugodtan.
A "szokásos": Corsair RM650x, RM650, Corsair TX650m, Bitfenix Whisper 650, Seasonic Focus GX 650, Riotoro Enigma G2, Phanteks AMP! és SuperFlower LEADEX széria (I-II-III) pl. kiváló választások. De vehetsz nyugodtan 750w-ost is, akkor marad bőséges mozgástér.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Myst88
csendes tag
Sziasztok, úgy hozta a sors hogy egy félkonfigból hozzám került egy Corsair CS series 750gold (750W) ami nekem hatalmas felesleges teljesítmény, ugyanis egy ryzen 5 3600/RX 580 van mellette. (ezt egy jobb 400as gold táp simán elviszi)
Tudom hogy alacsony teljesítmény mellett a táp veszít a hatékonyságából, így magasabb lesz a villanyszámla, de okozhat ez más problémát esetleg?
Passzoljam el itt aprón és vegyek inkább egy be quiet pure power 400-at mondjuk? Köszi!
30/4551729
-
Andrew801
tag
Sziasztok! Ismét én.
Újabb segítség kellene. Ez BitFenix Formula 550W nem jön be, van egy alapzaja, ami eléggé idegesítő nekem.
Mivel bejöttek a be quiet! termékek (ház és proci hűtő), lehet tápból is azt vennék, még ha egy 10-es drágább is, mint a BitFenix.Kettőt kinéztem, de nem igazán tudom mi a különbség a kettő között és kérném a segítségeteket.
https://www.pcx.hu/be-quiet-bn298-pure-power-11-600w-80-gold-tapegyseg-103993
https://www.pcx.hu/be-quiet-550w-straight-power-11-bn281-tapegyseg-278899 -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
segítség szeretnék kérni, tápot vadászunk a családban és bőség zavara van. öcsém nagyon beleszeretett a be quiet-be (bár ebben volt részem), most a Pure Power 11 és Straight Power 11 között variál. mindkettő túlzás, maximum középkategóriás, 1x GPU 1x CPU rendszert hajt, tuning nélkül, kevés meghajtóval. van bármi értelme megvenni a Staright Power-t? túl közelinek érzem egymáshoz a két tápot, de árban jelentős az ugrás. nekem majd' 10 évig volt Straight Power, de inkább csak érzelmi alapon húzok felé. hangban, ventiszabályzásban lehet diffi?
ha viszont Staright Power 11, akkor már inkább Focus Platinum-ot vennék, jól tenném?
mindegyik esetben 500-550W-ról beszélünk, a gari is mindenhol 60 hó (hová lettek a 10 éves Seasonic garik a kiskerekből?)
köszi előre is, ha akad válasz erre a luxusproblémára
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Paxker315
addikt
válasz Andrew801 #131081 üzenetére
Szia,
Straight power 11 jobb: fejlettebb elektronika/topologia, jappan kondenzatorok, jobb hatasfok, full moduláris.
Minden szempontból jobb, szerk: és nagyon csendes! Lambda A++ besorolás Aris adatbázisaban
Egyértelműen csúcs termék. Akinek belefér, vegye nyugodtan, nem fog csalódni. A PP11 azért szerényebb, inkább beugró szintű egység
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Hali
Ahogy nézegettem a psu calculatorokat nagyjából 450W jött ki átlagban(R5 3600,rtx 2070 super,2x 8giga 3200mhz ram,2db m.2ssd stb.).
40.000Ft-ért nézegetem a tápokat és az egyik pcx-es összeszerelési videóban hangzott el,hogy azért vett jóval nagyobb tápot bele,hogy halkabb legyen(9700k meg rtx 2080 mellé vett 750w-osat.)
Az én konfigomhoz egy 650W 80+gold elég lenne? Vagy ha van ugyan annyiért egy 750W-os,vagy az már nagon overkill?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
smekone
tag
válasz hoffman_ #131082 üzenetére
Sziasztok!
Ez mondjuk engem is érdekelne:
"a gari is mindenhol 60 hó (hová lettek a 10 éves Seasonic garik a kiskerekből?)"Anno mikor én kerestem tápot seasonic focus plus 550w gold-ot ajánlottatok de akkor végül nem vettem, most viszont újra aktuális(és most tényleg).
Ez most még mindig ajánlott vagy van már "ajánlottabb"? :)
Csendes, teljesen moduláris és félpasszív(pwm-es szabályzású) tápot keresek
Egyébként a konfig amihez kellene:
Alaplap: Asus Prime X370 pro
Proci: AMD Ryzen 5 1600
Videókártya: ez új monitor vásárlása miatt valószínüleg RTX2070 Super vagy közel hasonló fogyasztású lrsz
- 2 HDD és 1 SSD
RAM: 2 x 8 gbJa és a keret, hosszú távra tervezek így igazából a legmegfelelőbb tápot szeretném megvásárolni ár másodlagos.
-
Paxker315
addikt
bőség a 650w, vehetsz 750-est is, csak sok értelme nincs. Egy UV-olt 2070super ~ 190 watt maximum, a 3600 ~ 85 watt jó hűtéssel, még terhelés-furmark-AIDA FPU kombi alatt sem igazán fogsz 350wattól többet igényelni.
De nyugodtan vehetsz 750w-ot, úgy akár félpasszívan is elvinné a gépet játék során.
-
BMS
őstag
válasz Paxker315 #131089 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ez mindenkinek megy:
[link] 750w-ból ez fér bele eddig(ha esetleg frissűl a kínálatuk)
650-ből ezeket:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezek jó minőségű tápok? Nekem csak full moduláris kellett. Rgb nem számít. Ha nem kell 40,40k fölé mennem az mégjobb"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Paxker315
addikt
Akkor vedd a 650-es Focus GX-t. [link] Vagy 750-es Whispert, Phanteks AMP!-ot. A Focus és Phanteks 10, a whisper hét év garis (boltit nem nézem, az nem mérvadó).
szerk: bár kevésbé csipás szemmel magam sem hiszem el, hogy egy 2070su&3rd zen procihoz ekkora batárt ajánlok, mert egy normális 450-550es is elviszi.[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Seasonic FOCUS PLUS 550W Platinum (SSR-550PX) 5 év gari és be quiet! Straight Power 11 550W Platinum (BN305) 3 év gari közül Ti melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
4nick8
őstag
válasz PowerBuldog #131092 üzenetére
Én a Seasonic-ot 10 év garanciával.
-
Paxker315
addikt
válasz PowerBuldog #131094 üzenetére
csak az a két táp jön számításba? FOntos a Pt hatásfok? Gold nem elég?
-
palfitom
félisten
válasz PowerBuldog #131097 üzenetére
Inkább a Paxker kolléga által linkelt RM550x-et venném 10 év garival.
-
PowerBuldog
veterán
Én könnyen meggyőzhető vagy: Corsair RM550x (2018) megrendelve.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest