- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Esetleg ha valakit érdekel kis fogysztású gépbe TFX tápegység egy hirdető 3db minőségi példányt tett fel tegnap, illetve ma röhejesen olcsó pénzért.
Nem reklám céljából írom, hátha valakinek segítség. -
sutaxx
tag
Sziasztok!
1: 20-30e között.
2: Ryzen 2600, rx480 nitro ( tervek szerint), 1db ssd-vel
extra: ITX házban lesz tervek szerint, ha üres járatban megy a gép lehetőleg ne legyen hangja a holminak( kikapcsol a venti ).
A fent leírt paraméterekhez lenne szükségem egy tápegységre, valamint esetleg egy olyan opciót is kérnék amivel még a későbbiekben tudok bővíteni, ha a baráti körből esetleg felszabadul valami erősebb és táp igényesebb VGA és jó áron hozzájutnék( 1080ti vagy hasonló) -
syberia
veterán
válasz sutaxx #132153 üzenetére
Ez a kettő típus nagyon halk hűtéssel rendelkezik, viszont ha nem gond a rövidebb bolti garanciaidő, akkor a RIOTORO ENIGMA G2 650W hibrid hűtéssel és teljes modularitással ad többet.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
sutaxx
tag
válasz syberia #132154 üzenetére
650w elég lesz egy combosabb VGA és mondjuk ryzen3600 as váltás esetén is? Miért csak az emagon találom ezt a holmit? chieftec tápegységekről mi a kialakult vélemény?
ő nem lehet jó választás? 14 centis venti miatt gobdoltam rá ] -
Bozek
nagyúr
válasz Graphics #132056 üzenetére
Na, ma meg is érkezett a GM500. Nehezen barátkozik, az már biztos. Úgy kb. 2-3 mp-ig ment az elején, aztán mindig újraindult. De végül sikerült működésbe hozni rendesen, úgyhogy most okés. Kérdés, hogy mi baja volt, mert egy-két kábel ki-be húzásán kívül nem csináltam semmit... Bár az tény, hogy egyszer amikor elindult, akkor kép nem volt, tehát nem adott a 1660 Ti-nek áramot (vagy franc se tudja, mert fehér volt a visszajelző LED).
-
syberia
veterán
válasz sutaxx #132155 üzenetére
FSP Fortron Hexa 85+ 650 jobb választás nála, márkás kondenzátorokat kapott. Ez a Chieftec nagyon fapados az árához képest, a Teapo kondikkal.
-
MMIX
addikt
HEXA+ PRO & PNR PRO (APN lehet az oroszoknak mint a PNR-I+ PRO bevonat?) www.fsplifestyle.com
Nem csoda hogy, a HEXA 85 eltűnik.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Graphics #132163 üzenetére
Alig bírtam megemelni, az olcsó gépház csoda hogy nem hajlott meg alatta. Valami gagyi márkájú, pehelysúlyú tápot cseréltem ki rá, aminek kezdett traktorhangja lenni. Az FSP akkor letette nálam a névjegyét, csendszimfóniaként hatott a jelenléte.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
BeQuiet! Pure Power 400W os tápom szerintetek elbírja a következő ITX konfigot?
i7 4770
2x8GB RAM
1ssd, 1 noti HDD
2 venti,
RTX 2070Köszönöm!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Paxker315
addikt
válasz hszilard666 #132166 üzenetére
alulfeszelt VGA-val igen. Esetleg cicceghet majd.
Egy gyári 2070 sajnos bőven 222w körül is zabálhat, alulfeszelve 180w alatt tartható.
Turing Undervolting 15% reduction in power consumption, while still applying overclock. Very friendly temperatures and power.
Undervolting: more FPS with less power
Turing UV tutorial via MSI afterbürner 8:38: [link]
Resulting temperatures, fan speed, wattage: [link]Gyakorlatilag nem értem, miért NE tenné valaki Előny számtalan, hátrány annyi, hogy pár percet elvesz az életből, mire stabilra hozod. CPU szintén.
[ Szerkesztve ]
-
-
syberia
veterán
válasz hszilard666 #132166 üzenetére
BeQuiet! Pure Power...9? 10? 11? Bár mind modern belsős típus a PP9 már lehet hogy túl koros a kártyádnak, sok év után csökkenhet a maximális teljesítménye a tápoknak. PP11 esetében nem lenne probléma, mivel játékokban sem lenne 300W fölött az átlagfogyasztás, de talán a maximális is alatta maradna, alapórajelen számolva.
Szerencsére a processzorod takarékos, de a kártyához a gyártó 550 wattos tápot ajánl, ami szerintem nem eltúlzott, főleg egy tuningos processzor fogyasztását ismerve.Paxker315: Nem mondom hogy nem érdemes alulfeszelni a videokártyákat, én is tapasztaltam a jótékony hatásait. A teljesítményigényt viszont gyári beállításokhoz érdemes belőni, nehogy meglepődjön valaki a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Paxker315 #132167 üzenetére
Szerencsére ez ITX kártya, elvileg 175W ot kér.
Alulfeszeléssel nem szívesen próbálkoznék, elvileg a kártyán más alkatrészek ilyenkor nagyobb terhelésnek vannak kitéve, és ledögölhet az eszköz.syberia:
PP9! Ha mégis túl sok a konfig neki akkor majd lekapcsol, ugye? Nem szeretném ha kinyírná a konfigotKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Martin92HUN
csendes tag
Sziasztok, jelenlegi rendszeremben az öregedő Hipro 400W os tápom már cserére szorul, mert múltkor olcsón hozzájutottam egy R9 280 hoz.
1. Olyan 20k körül.
2: I5 2400, 2*4 és 2*2 GB ddr3 1333mhz Samsung, Sapphire Radeon R9 280 Dual-X OC 3GB, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Sata HDD Seagate 7,2k rpm, géphazban 1db ventilátor.Én egy Be quiet! 500W System Power 9 BN246 tápot néztem ki, de érdekelne a véleményetek.
Köszi előre is. -
Paxker315
addikt
válasz Martin92HUN #132171 üzenetére
tokeletes lesz, sajnos, 20k alatt nem igazan van ertelmes tap a SP9-eseken kivul. Esetleg picit jobb eletronikaval Corsair CX450, de ennek elerhetosegevel kapcsolatban vannak ketsegeim.
-
syberia
veterán
válasz hszilard666 #132170 üzenetére
ITX-es kártyával nem valószínű a lekapcsolás sem, bátran használhatod. A processzorod amúgy sem fogja nagyon megizzasztani a 2070-et.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
ASRock B75 Pro3, Intel Core i5-3470, KFA2 GeForce® GTX 1050 Ti EXOC, Kingmax 2*4 GB 1333MHz DDR3, 250GB SSD, 1 TB HDD, SilentiumPC Signum SG1 TG konfighoz kell tápot vegyek. Be quiet system power 9 400W nem elérhető, ahol vásárolok. Helyette kell valamit válasszak. Árban 17-18K-ig.
Amit néztem:
- corsair vs450 white certified
- fsp hexa+ 500w
- cheftec eco 500w
- vagy valami más?Köszi!
-
Paxker315
addikt
válasz johnny82 #132176 üzenetére
leginkább BQ SystemPower 9 400w bocsánat, benéztem.Hol vásárolnál? bolt?[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Fractal ion+ platinum-nál milyen terhelés, vagy milyen hőfok mellett kapcsolja be a ventit a táp?
köszi.
Véleményem szubjektív...
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok, köszi a korábbi megerősítést, a meglévő Corsair CX 450M simán viszi a rendszert.
i5-8600 (4ghz), 2x8GB ram @3000, RTX 2060S, m2 ssd, 2,5 ssd, 3,5 HDD, 4 venti, ledsor-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
tlac
nagyúr
Milyen SFX tápot tudtok ajánlani? Fontos, hogy kicsi legyen, tehát SFX-L sem jó.
600W körül gondolkozok (bár jelenleg ekkora nem szükséges, de ha véletlen vennék egy Intel procit, akkor se kelljen cserélni).
FSP Dagger-ekről mi a véleményetek? -
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
Nehéz sorba tenni, nem emlékszem mind tesztjére, 5-7 év garancia idősek vannak.
Corsair, ENERMAX, Silverstone, EVGA, FSP Dagger, nem nagyon tudnám sorrendbe rakni.
A 600W-osak főleg HighPower és Enhance szokott lenni.
A Corsair SFX-et nézném elsőnek, azután a FSP Dagger II Pro-t. Ha valamiért nem jók akkor a többit, nincs olyan sok belőlük. Seasonic nem gyárt ekkora sfx-et. 6-7-800W már problémás ekkora méretben.De hátha jön még tipp másoktól is.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz johnny82 #132176 üzenetére
Melyik webshopból? Én inkább ezt a tápegységet ajánlom, sokkal jobb.
-
Paxker315
addikt
Nálam az első az SFX Corsair.
Főleg ennyiért ennyi garrival.és ez tényleg SFX méret, nem SFX-L, kisebb, mint a Focus SGX pl, vagy a Silverstone SFX egységei..
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
hmm, akkor viszont rosszul adták meg a mérteket?
[link]DAGGER PRO 650W
Dimensions: 125 mm (W) x 100 mm (L) x 63.5 mm (H)Dagger 600W
Dimensions: 125 mm (W) x 63.5 mm (L) x 110 mm (H)azt mondod, hogy a GreatWall jobb ebben a kategóriában, mint az FSP belső?
az előbbi mióta csinál tápokat? -
MMIX
addikt
Corsair SFX-ről jobbakat írnak. Ők mondják, én elhittem.
Az FSP, mint gyártó jobban hangzik alapesetben az biztos.
Remélhetőleg a Corsair felügyelte a minőséget.Apropó GreatWall Great Wall TITAN TF750 (/TF850) SFX Power Supply @Expreview
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Kábelmenedzsment miatt tápcserében gondolkodok.
30e forintig tudnék elmenni,nagyon max 35k.
500-550W-os modulárisban gondolkodok,ha ennyi pénzből lehet valami megbízhatót venni ami aránylag halk,vagyis inkább minnél halkabb.Mindenféleképpen harisnyázott kábeles kellene.
Az alábbi konfigba menne:
-Asrock B450M Pro4-F lap
-AMD Ryzen 5 1600 AF
-2x8GB Patroit Viper Steel 3200MHz
-Gigabyte AMD RX 5500 XT 4GB
-1TB 3,5" HDD
-250GB nvme ssd
-Ledvilágítás
-hamarosan plusz ssd.
A mostani táp egy COOLERMASTER MWE White V2 500W.
(1 hetes,házhoz járt,tehát saját külön garija nincs.Ennek kb mennyi lehet a használt piaci értéke ha elpasszolnám?)
Egy Coolermaster Masterbox Q300L házikóba menne.Van a fenti követelményeknek megfelelő és jó táp az általam meghatározott árban?Ha nincs jószívvel ajánlható,akkor marad a CM.
Előre is köszi! -
Paxker315
addikt
válasz Sys85 #132198 üzenetére
Seasonic Core GM 500w
Bitfenix Whisper M 450wpl. : ) Mindkettő hét év garis, csendes kis egységek, lapos kábelek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest