- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz Topanka #131878 üzenetére
Szívesen, nem fogsz csalódni benne, vérbeli prémium táp.
lanszelotIsmerőstől, stb. Esetleg rendelj egyet online webshop-ból, ha nem a táp a hibás, visszaküldheted 14 napon belül.
Vagy vidd el a géped egy megbízható szervizbe és kérd meg őket, hogy vizsgálják be..
MMIXTitanium hatékonyságú 600W-os táp fix kábellel? A tervezőnek rossz álma lehetett.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz _Atesz #131903 üzenetére
De még mindig ott a probléma, hogy honnan fogom tudni, hogy megjavult?
Ma reggel se csipogott. Nem tudom mitől függ, nem tudom előidézni.
Eddig 2szer csinálta a 1,5 hét alatt. De nem tudom mikor fogja ismét.
Mint írtam semmi problémát nem észlelek, és a figyelő progik se.
Hiába terhelem. -
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #131906 üzenetére
Sama, Guangzhou AOJIE Technologies Co. Ltd
www.hardwareinsights.com[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Graphics #131906 üzenetére
Volt már róla szó korábban, csak rosszul emlékeztem rá, nekem Seasonic alapok rémlettek, de csak SAMA. Bár az elektronika jól van összerakva, én jobban szeretem a már bevált típusokra felhívni a kérdezők figyelmét.
(#131910): Chemi-Con 105 °C kondenzátorok, golyóscsapágyas ventilátor, ez eredeti (Sama) platformot szépen továbbcsiszolták. De ettől még nem lett Seasonic .
(#131908): Hát igen, a minőségnek egyre jobban megkérik az árát.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Piftuka
veterán
Köszönöm! Tudtam, hogy rád lehet számítani!
Jelentem, hogy hivatalosan elképedtem.
A hatékonysága bámulatos. A belső kapcsán továbbra is azt gondolom, hogy úgy néznek ki a forrasztások, és a ragasztások (és az elrendezés), mintha valaki úgy okádta (már elnézést!) volna össze őket...
A felhasznált kondenzátorok kínálata is meglehetősen "egzotikus", de a teszt végeredménye magáért beszél.
(Nyilván a gyártáson, a kondikon és a modularitáson tudtak spórolni rendesen.)
Korrekt forgalmazótól, 10 év garanciával kínálva még talán el is gondolkodnék rajta, ha most keresnék tápegységet.
Ennyi pénzért viszont azért szerintem továbbra is egy minőségi, Gold fokozatú, CWT, Seasonic, vagy SF belsős példányt vennék a jól ismert "szereplők" közül.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz _Atesz #131912 üzenetére
Khmmm...!
"Corsair RM750x (2018) 24 hónapos standard termékgaranciával."
Vagy 3 hete felhívtam őket emiatt (másik modell is ugyanezzel az adatlappal szerepelt), de nem tudott érdemi információval szolgálni az ügyintéző fiatalember.
Azon kívül, hogy ő sem értette, miért szerepel ez a mondat az adatlapon, hogy az miért nincsen összhangban az ár alatti "120 hónap garancia" megjegyzéssel, illetve megerősítette, hogy a felbontott termékeikre a gyári teljes jótállást adják mindig.
(Ennek azért van jelentősége, mert ők vagy 4 féle fokozatát ismerik a bontott terméknek, és a "csak" kibontott, illetve 14 napos elállási időn belül használt és visszaküldött termékekre igaz mindez. A többi fokozatnál arányosan csökkentik a jótállást.)
Az biztos, hogy a termék adatlapja megtévesztő, és hibás. Hogy melyik része, azt nem tudhatjuk.
Amíg nem tisztázzák, illetve javítják, addig én nem merném megrendelni ezt.
"Aquila non captat muscas."
-
Gomister
csendes tag
Szevasztok!
Egy nem igazán játszós gépbe szeretnék új tápot. Nem kell semmi csipogós-villogós-gémelős hülyeség, csak megbízhatóan tegye a dolgát. Hirtelen itt olvasgatva a Seasonic Core GC 500W Gold szúrt szemet, hogy talán ő lesz a befutó, de ha van bármi ötlet, szívesen fogadom
A jelenlegi vas:
i3 3220
8GB DDR3
2 vinyó
1 SSD
660Ti 2GBCPU, VGA idővel változhat valami i5-i7 szerűre, és egy ~4GB-tal szerelt VGA-ra, de nagyon nem élvez prioritást a dolog.
Köszönöm!
csipp
-
fatikajoker
csendes tag
válasz Graphics #131919 üzenetére
Sziasztok!
Végül a gépemnek ezt a tápegységet néztem ki:
EVGA SuperNova G3 750w gold
Kollegám ajánlotta, szerinte nagyon jó minőségű, megbízható, halk táp.
Szerintetek jó lesz?
üdvMSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
Paxker315
addikt
válasz fatikajoker #131920 üzenetére
SuperFlower LeadexII belsős, nagyon jó táp. DE arra készülj, hogy a gari az gyártói lesz, mert webshopok nem szeretnek rá sok garit állni : )
Vannak olcsóbb, hasonló nívójú tápok több bolti garrival.
-
fatikajoker
csendes tag
-
Yany
addikt
válasz syberia #131905 üzenetére
_Atesz, Syberia
Ennyire gyorsan ennyire netto hasznos infót még nem kaptam itt, pedig járok ide pár éve.
A minősétől én is kevésbé féltem a pénztárcámat, ezért bár kilógott picit és a többi is szimpi volt, mégis a Corsair nyert. Nagyon köszönöm a fáradságaitokat.Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Paxker315
addikt
válasz fatikajoker #131922 üzenetére
Bitfenix Whisper M [link] , Seasonic Focus GX [link] , Phanteks AMP!, Corsair RMx.
Mihez kellene? Az adatlapodon lévő géphez 450w is elég, 550w már komoly tartalékkal bírna. Vagy más gép lenne? (9900k, 2080ti& oc?)
[ Szerkesztve ]
-
secler07
tag
Sziasztok!
Úgy hozta az élet, hogy hozzám került egy Cooler Master Elite V3 230V 500W (MPW-5001-ACABN1) táp. Nem nagyon ismerem sajnos, mennyire mellényúlás?Ryzen 5 1600Af
Gigabyte 1650 Super
1 SSD 1 HDD lesz rajtaElőre is köszi
-
John09
csendes tag
válasz lanszelot #131849 üzenetére
Lanszelot. Én úgy tesztelem a tápokat, hogy FurMark-al beterhelem és Aida64-ben figyelem, hogy menyit esik a feszültség. Pl. amit most le akarok cserélni tápot, olyat csinál, hogy 12V-ról leesik 11,6V-ra, ha beterhelem. Furmark-ban a cpu-t és a gpu-t is külön, külön be tudod terhelni.
Illetve, ha így játékok alatt nem fagy ki. Akkor nem biztos, hogy ott a probléma. Lehet ez kontakt hiba is. Én kivenném a videókartyát és egy papír zsebkendővel szépen fényesre törölgetném az PCIe csatlakozóját.
Egyébkén, proci 105W, videókártya 150W =(Ti 180W). A többi együtt max 40W. Ha nem tuningolsz semmit 300W-at körül el kell, hogy legyen.
A legideálisabb 50%-ra méretezni, ott a legjobb a táp hatásfoka. Tehát olyan 600W. A minimum 75% az 400W. -
CorY
csendes újonc
válasz John09 #131927 üzenetére
John09! Egy ideje keresgetem, hogy lehet tesztelni a legoptimálisabban a tápot, mivel gyakran kidob játékból fekete képernyővel és összeomlik a játék meg ilyenek, és a tápra gyanakszom. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen eltérés a mérvadó egy ilyen tesztben, amit írtál? Most pár percig ment csak, de 12-ről szinte egyből leesett 11,81 körüli értékre néha még picit lejjebb. Ez már okozhat problémát, vagy keresgéljek még?
Köszi a válaszod! -
HurricaNe
csendes tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
● "Minnél olcsóbban."
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● "i5 3570, Sapphire rx 590 nitro+ vagy 580 nitro+ lesz, 2db SATA HDD"
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● "Igen, minimum 6 és 8(6+2) pines pci-e csatlakozó legyen."
Köszönöm szépen a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi konfighoz keresek táptot.
Alaplap: ASUS Prime P 570x
CPU: R5 3600
Hűtő: Artic cooling freezer e-sport Duo
VGA: MSI Ventus GTX 2060 6 GB OC
SSD: 2 db. 1 NVME, 1 SATA
HDD 3 db 7200 RPM
Ventillátorok: 4 dbModuláris vagy félmoduláris táp kellene
Seasonic Core GM 500 W-os tápra gondoltam hozzá.
Van jobb ajánlat?Köszi
Brekkk -
Paxker315
addikt
-
Iroil
tag
Sziasztok! Lehet off, ha igen elnézést.
A kérdésem az alábbi lenne:
-A számítógépemben lévő FSP HEXA 400W-s elbírna még 8gb ramot?
Leírom a konfigurációt is:
-Asrock H110M-DGS
-Intel I3-7100
-Kingston HyperX 8GB 2133Mhz cl14
-FSP HEXA 400w
-meg a vinyók.Érdekelne hogy ha bővíteném a ramot 16gb-re akkor elbírná a táp a konfigot?
Válaszokat előre köszönöm.Milu
-
BogyóBP
addikt
válasz _Atesz #131924 üzenetére
Miért a 650W egy 1 VGA-s gépbe amibe van egy high end proci nehogy már ne legyen elég..Vagy a 650W os verzió az hangos? Az Én gépembe egy i7 8700 as van egy 1060 as vga val és a bíkvájet psu testerje szerint 350W összefogyasztás sincs, nemhogy 650. Nem értelek, kicsit magyarázkodhatnál mielőtt egy jóval drágább tápot ajánlasz, mert engem is érdekelne a 650W os corsair de kiváncsi vagyok miért a 750 est mondtad.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
chopin42
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz chopin42 #131941 üzenetére
Nálam sose lenne ilyen kombó, max egy RTX 2070 superben gondolkodom még és akkor ott megállna a folyamat.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Tápegységet kellene vennem, de nem vok naprakész (főleg nem egy esetleges best buy típusban). Tehát szakértő segítséget kérek a választáshoz!
1.: Amennyit muszáj (azért ne 50k+ tápokat ajánljatok).
2.: PC az adatlapomon(de szeretnék legalább 650W-os, és GOLD minősítésű tápot).
Extra igényként ezeket jelölném meg (már ha ezek extráknak számítanak 2020-ban):
- min. 5 éves garancia
- 2x EPS csatlakozó
- terhelésen ne legyen hangos
- a moduláris kivitel előny. -
Paxker315
addikt
válasz szasanyi #131944 üzenetére
szia,
a szokásos
10 év garival Corsair RM650x, Corsair RM650, SeaSonic Focus GX 650
Riotoro Enigma, de picit többért ott van a Fractal Design ION sorozata is szintén tíz évvel.
7 év garival Bitfenix Whisper M 750w; SF Leadex Sorozat (Leadex II v III 650w) - szintén hét év garival.Szerintem az RM650 az ára& alacsony terhelésen remek hatékonysága miatt nagyon jó választás lehet. Főleg a hosszú garanciaidő miatt is.
Ezek mind csendes, moduláris, Gold hatásfokú (kiv. Fractal Design- Pt) tápok, megfizethető (értsd: szub44k) áron.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
Paxker315
addikt
válasz szasanyi #131949 üzenetére
Piftuka többször korbejarta a témát, de nagyjából : RM nem japán, hanem kínai "élite" kondenzatorokkal szerelt, és olcsóbb ventivel. Illetve, az RMx-en vannak kabelkondik, ami miatt kicsit nehezebb vele szépen kabelezni.
Kiváló választás mindkettő, az RMx premiumabb modell, de régebbi, kis terhelesen nem olyan hatékony.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- ATX - SFX TÁPOK, Több féle, több márka, nagy mennyiség, folyamatosan bővül.
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- Asus Rog Thor II 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest