- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
davie17
csendes tag
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogy Hexa+ 400-asban melyik sínre melyik kábelek vannak kötve? A helyzet a következő egy gtx 1070-es ryzen 3600-as konfigról van szó, és régebbről van egy hexa+ 400-asom. Az az érzésem, hogy szinte sehol nem ajánlják ezeket összeereszteni, valaki el tudja magyarázni, számokkal, képletekkel, szkópábrával, alátámasztva, hogy miért?
Az említett táp 384 W-ot ad le a két 12V-os sínen 204 és 180-as felosztásban. A videokártya 150 W-ot visz, a proci 65-öt. Az egyetlen eset amikor megértem hogy ez a táp nem elég ha mind a proci tápkábel mind a videokártya tápkábel ugyanarra a sínre van kötve (más kérdés, hogy mi van akkor a másik sínen), ellenkező esetben full terhelésen 75%-os load-ot kapna a táp, és mivel nem egy hulladékról van szó, így ezt érzésem szerint hosszabb távon is bírnia kellene. Ha feleslegesen aggódok, akkor csak legyintsetek rám, egy "jó lesz az"-zal, ha nem akkor fel tudna valaki világosítani?Köszi
-
theooracy
aktív tag
válasz zolee0307 #129299 üzenetére
70 ezerre??? Legdrágábban is 54 körül van.... Mocskos tróger banda.. Nem hiába volt jó pár lehúzós értékelésük..
Esetleg itt tehetnél egy próbát, ha ennyiért még bevállalnád, hátha: https://www.tonerpiac.com/termek/seasonic-cm118466-750w-80_-gold-prime-ultra-_ssr-750gd2_
Nem tudom, van-e valamilyen bolt értékelő, ajánló topic, oda is megérne egy jó kis beírást ez a gittegylet.... -
Piftuka
veterán
válasz zolee0307 #129299 üzenetére
Hagyd a manóba! Csodálom a türelmedet, én már régen elálltam volna a szerződéstől (a többi hardver vonatkozásában is).
A fentiek alapján azon sem lepődnék meg, hogy valójában direkt kaptál tőlük másik terméket. Hogy a rendelésedet követően kaptak észbe, hogy ez nekik "túl olcsó"...
És ez a "kalamajka" adott nekik időt arra, hogy átárazzák a tápegységet, és módosítsák a honlapon, amit szükséges.
Vedd meg inkább helyette ALZA-nál a 750-es Corsair RMx-et. Most nagyon jó áron van."Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz zolee0307 #129044 üzenetére
Corsair RM650 bőven elég lenne a masinához. Az RMx szériával szemben, neki már kondenzátor-mentesek a kábelei, hatásfokban jobban teljesít.
(#129300) jeni: A PC múzeumba is garanciálisan kerülne be.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Chaser
legenda
válasz theooracy #129305 üzenetére
tessék, +3e-ért 10 év gar és ez rmx 2018, ha már rm én ezt venném
újabb bele van az biztos, tesztek alapján mindkettő jó, rmx jobbdavie17
te a tdp-ről beszélsz, a tényleges foyasztás az lehet ettől esetenként sokkal több is, jelen esetben valós is beleférne, de a régi hexa mondjuk úgy nem túl jól sikerült, lehet vele próbálkozni, ha osztott ágas, ha csak egy db 12v-os ága van akkor is vinnie kellene elviekben gond nélkül ezt a konfigot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Piftuka
veterán
válasz theooracy #129309 üzenetére
Mert az is egy remek tápegység. A tesztek alapján alacsony terhelésen az egyik legjobb. Egyébként kicsit újabb, mint az RMx.
Kicsit érthetetlen, hogy miért nem a kettő kombinációját árulja a Corsair. Ezt többen megjegyezték a tesztek során, illetve a fórumokon. Az RMx esetében is pozitívum volna a kondi nélküli kábel, és a gyorsabb sleep/wake mód Windows alatt.
Valószínűleg majd 1-2 év múlva megint átdolgozzák. Igaz... a minden szempontból jobb (és drágább) típus a kínálatukban az RMi. Az pedig már monitorozható is.
Az ár, és a jellemzők alapján mindenki eldöntheti, hogy melyik szimpatikusabb neki."Aquila non captat muscas."
-
urbi73
senior tag
Erről a tápról kellene vélemény [link] Egy régebbi" gép moddingolása miatt lenne jó az RGB-táp.
-
-
syberia
veterán
válasz theooracy #129305 üzenetére
Magas hatásfokra hangolt elektronika, főleg alacsony terhelésen villantja meg a tudását. Az védelmi áramkörét is tovább csiszolták benne, és ott a modern készenléti mód támogatása is.
"The PSU supports Windows 10’s new Modern Standby mode which can wake the computer faster than the one without (this feature requires a compatible CPU and motherboard)."
[link](#129309): Attól hogy néha csak egy ajánlott típust ajánlok, nem lesz nem ajánlott a másik-amúgy ajánlott- tápegység. Capisce?
(#129306) Chaser: Engem a szuper hatásfok győzött meg, tény hogy nem japán kondenzátorok kerültek bele, de a gyártói garancia itt is 10 év, tehát a minőségük bőven elég jó. A ventilátor pedig olyan keveset fog üzemelni a félpasszív üzemmód miatt, hogy szinte mindegy-nekem- a csapágy és gyártó típusa. Azért nem gagyi siklócsapágyasat pakoltak bele, annyira nem olcsójánosok Corsair-nél.
Viszont egy kis csalódás volt, hogy hagyományos rögzítő csavarokat kaptam mellé, a Super Flower bezzeg tudott szerszámmentesen szerelhető csavarokat mellékelni.
Ha ez marad a legnagyobb bajom az új táppal, akkor már megérte a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
theooracy
aktív tag
-
lionskull
tag
válasz lionskull #129180 üzenetére
Nos, némi dilemmába kerültem. Két lehetőséget látok tápegység ügyben. Az egyik:
Seasonic SSP 250W ami félpasszív, fogadására alkalmas házat már néztem hozzá aliexpressen.
Másik ez:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00I9XP5L4/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&psc=1
Ti melyik megoldást választanátok? A második megoldásnál nagy kérdés a tápegység minősége. -
syberia
veterán
válasz Paxker315 #129316 üzenetére
Szerintem ez egy vitatható következtetés a részéről, az RM és az RMx ugyanarra (CWT) platformra épülnek, hasonló tudásúak, teljesen moduláris kábelezéssel, félpasszív hűtéssel. Feszültségtartásban, hatásfokban, halkságban is feljebb helyezkednek el a ranglétrán, mint az amúgy kiváló, aktív hűtésű, fél-moduláris TX-M (Great Wall).
lionskull: Seasonic egyértelműen, főleg hogy a másik zsákbamacska lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Viszont egy kis csalódás volt, hogy hagyományos rögzítő csavarokat kaptam mellé, a Super Flower bezzeg tudott szerszámmentesen szerelhető csavarokat mellékelni."
Ott a pont!
Nem is tudom, van-e még olyan gyártó, ami "hüvelykujjas" csavarokat mellékel!?
Pedig annyira egyszerű, és oly' nagyon adja magát... Elég szomorú, hogy ilyenen spórolnak!"Aquila non captat muscas."
-
Chaser
legenda
válasz lionskull #129317 üzenetére
ha nem tévedek nagyot ezekhez már kapsz itthon atx szerelő keretet, de akár házat is, félpasszív mód sztem ilyen felépítéssel csak nagyon minimális terheléssel működhet
noname tápos megoldásal biztos nem kísérleteznék_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lionskull
tag
válasz syberia #129319 üzenetére
Köszönöm!
Nem vagyok benne biztos, de lehet kis mutatvánnyal lehet belemenne a Sea is. A beépített 80mm FlexATX szabvány helyett csak 55mm széles, nem tudom hogy kéne erre a szabványra rákeresni, mi a rendes neve.
Ha mégis külső power adapter lesz a megoldásból akkor abból mi ajánlott, megbízható? Mindenféle kínai izében nem bízok, Akyga például hazai kínálatban rögtön kilőve.
#129321: Nem lesz nagy, Ryzen 2400G, 3000Mhz ram kit, egy szál ssd, max 2. Főleg net alkalmazásban fog üzemelni, 30% terhelésig passzív, 12V sín 240W, tehát ritkán fog bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz syberia #129304 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlást. Ránézek, de megmondom őszintén lehet az első gondolatom les megvalósítva, ami egy super flower leadex platinum 550w. Ha egy 3600x-et is veszek akkor is olyan 350 w körülre számolom a max fogyasztást, szóval az is elég kell legyen.
Csak találják egy normális webshopot.
Jeni, theooracy: valami van ott az rbx-nél, amitől fullba nyomják a kretént
Piftuka: a seasonicra az ár miatt csaptam le, sok az a 750 w. Max 650. Csak valami oknál fogva most mentek fel az árak, meg mintha nem lenne annyi helyen táp.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
A mostani i5 8400-as procimat és gtx 1070-es kártyámat egy beQuiet pure power 10 400W táppal hajtom. Nemsokára cserélem a processzort egy i7 8700-ra a vga-t pedig rtx 2060 superre. A táp az maradhat vagy abból is kellene egy nagyobb ? -
Chaser
legenda
válasz Maxell014 #129324 üzenetére
2060s jó eséllyel kevesebbet eszik mint az 1070-ed, cpu az többet, de játék alatt akár kevesebbet is kérhet a 8 mag miatt zömében, én nem bolygatnám ha egyébként rendben van, stressz teszt alatt talán elérne valósan 300w-ot a géped, de játék alatt biztos nem megy 250 fölé, max ha extra cpu és vga igényes is adott játék és csillió' fps kell, ha meg nem kell le kell korlátozni annyira amennyit tud frissíteni a monitor, úgy akár 30-40%-kal is kevesebbet eszik a gép
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz Maxell014 #129326 üzenetére
feszeld alul a vga-t [link] , pici negatív offszet a proci vcore-nak is, és simán megállsz 280w körül. Gyári értéken a 2060Su&5ghz-re húzott 9900k ~333wattot fogyaszt terheléskor, ha alulfeszelsz, a kártyából lejön úgy ~25-30 watt, a cpu meg eleve nem zabál annyit, mint egy megcibált 9900k
HA okosan csinálod, jó lesz a 400w, később ráér bővíteni. De egyelőre meg tudod oldani vele a feladatot
előnyök! [link] segítség: [link]
NB: nem azt írtam, hogy ne vegyél új tápot, csak annyit, hogy jelenleg fölösleges kapkodnod, el fogja vinni a kis PP a masinát. Ráér később bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz theooracy #129314 üzenetére
"Tényleg, érdekes, hogy miért nem "gyúrták" össze a simát és az X-est, mindkettő jó tulajdonságait egybevéve... De hát a cégek üzletpolitikája kiismerhetetlen...."
Az a helyzet, hogy a Corsair szeret egy viszonylag széles termékpalettát tartani.
Nagyon valószínű, hogy az RM sorozat esetében is több alternatívát akartak nyújtani. Azért sikerült ez csak "félig" ezúttal, mert miközben az RMi ~kétszer drágább, mint az RMx (tehát könnyen behatárolható, hogy a cég melyik kategóriába pozicionálta), utóbbi és az RM között tényleg csak minimális az árkülönbség. És erre mutattak rá a tesztekben is.
Ha minden tulajdonságot figyelembe veszünk, akkor inkább lehetne a nevük RMv1, és RMv2, mert ugyanarra a platformra épülnek. És a fő tulajdonságokat illetően az hiányzik az egyikről, mint a másikról.
No mindegy. Persze az is könnyen elképzelhető, hogy idén gondolnak egyet, és tényleg összedolgozzák a kettőt."Aquila non captat muscas."
-
boskorelli
tag
Sziasztok!
Tápegységet szeretnék az alábbi összeállításba.
20-22k körül
2.: Milyen gépre kötnéd?
I3-9100F
Sapphire RX580 nitro+ 4gb
2*8Gb Ram
1db 500Gb WD velociraptor
1db Sata SSD
CM Q300L házban
Moduláris vagy félmoduláris legyen, Tuningolni nem fogok.Köszönöm.
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
syberia
veterán
válasz Paxker315 #129330 üzenetére
A Corsair marketingje szerint is magasabb kategóriába lett szánva az RM a TX-M szériánál.
Ez csak egy kisebb tévedés a részélről, nagyon jó szakembernek tartom a tápos témakörben.(#129334) boskorelli: FSP HYPER M85+ 550W Bronze
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne még az előzőekkel kapcsolatban, hogy van itthon még egy gép ami egy i7 4790S, 16Gb DDR3 és gtx 1060 6gb FSP Hydro X 450 táppal. Ha azt a tápot átrakom az én tervezett i7 8700 és rtx 2060S konfig alá a beQuiet pure power 10 400w pedig megy a másik régebbi konfigba akkor elvileg mind a kettő konfiguráció üzemelhet 100%-on gond nélkül ? -
őstag
Sziasztok!
20-25 körül
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Ryzen 5 3600, Asrock B450M Pro4-F, Sapphire Pulse RX 5700, 500GB NVMe, 2x16 GB RAM, Cooler Master NR400
csendes legyenEzt néztem ki, jó lehet?
NZXT - E SERIES 500W - NP-1PM-E500A-EU -
syberia
veterán
-
zolee0307
őstag
No, ufo-tól megrendeltem a corsair rm650x-et, remélem jó döntés lesz. Azért agyalok rajta, hogy nem lett volna jobb egy platinum táp. Bár azok már túl vannak a rászánt összegen.
650 w-ba belefér még egy ryzen 3600x?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
syberia
veterán
válasz zolee0307 #129341 üzenetére
A 3600X fogyasztása nagyon barátságos, az a tápegység 2080Ti mellett sem jönne zavarba. A maximális teljesítménye jóval 700 watt fölött figyel.
-
Chaser
legenda
válasz Maxell014 #129326 üzenetére
de igen, csak "kényelmesebben" tenné visszafogott fps mellett
én nem vettem észre semmi előnyét több fps-nek 60hz-es monitoron, crt-k korában még csak-csak, de lcd-n semmi - persze lehet szubjektív ez -syberia
én úgy láttam h cwt egyezik, de nem ugyanaz a cwt van az rmx-ben
az rm hűtése nekem sokkal barátibbnak tűnik, ellenben az rmx már valamivel fejlettebb belsőt kapott
tesztoldalakon nem igazán tudtam elmenni, van ahol a ventit fdb-nek írták, van ahol riffle-nek, a passzív üzemmód mértékét is eltérőnek látom de az mindben egyforma h vállalható jó tápok és legalább 30%-ig biztosan passzívan üzemelnek / ami inkább 40 vagy több / - és nincs hőfigyelés is mint pl evga-nál, csak terhelés - , adott árért 10 év garral korrekt ajánlatok is
egyre jobban gondolkozom én is egy rmx-enszerk:
zolee0307
550-es seasonic platinum van náluk 36e körül, te gépedbe az is bőven elég, az 5700 defaulton sem eszik sokat, kevesebbet mint egy 2060s, 3600-ot ha nem akarod szétrángatni - aminek értelme sincs - all core 6 maggal 100w körül full load sztem megáll 3,8-4ghz körül
seasonicból én kiábrándultam, de csiklandozza a fantáziámat az is ( : a focus+ gold 550 nálam kb 40% terhelésig ment passzívan[ Szerkesztve ]
-
tomsolo
addikt
Azt nem értem, hogy ugyanarról a Corsairról beszélünk vagy én nem tudok kereső használni.
Egy tucatszor elhangzott a milyen remek hatékonysága van, de csak én találok ilyen méréseket?:
Mondjuk itt ha belsőt nézem, akkor piritóst nem dugnék rá.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Piftuka
veterán
válasz Benoe77 #129338 üzenetére
Itt írtam róla, hogy a 10 év gyári jótállással is megvásárolható most.."Aquila non captat muscas."
-
Chaser
legenda
válasz tomsolo #129344 üzenetére
rm650x tomshw
RM850x (2018) guru3dszerk:
hozza a gold szintet, vagy nem tudom mire gondolsz? pont azt emelte ki néhány teaszt, h nem kiemelkedő a hatékonysága, vannak jobban teljesítő goldok is, ellenben védelmek, terhelhetőség rendben vannak - ahogy láttam a névleges teljesítmény fölött terhelhetőek 10-20%-kal, utána lövi le az elektronika, ami meg is magyarázza mért marad el kicsit hasonló goldoktól, egy 550-es gyakorlatilag 650-esnek felel meg -szerk:
Piftuka
az csak engem zavar, ha ilyen kategóriás tápnál "elfelejti" a gyártó lefényképezni a táp hátulját? és a kábeleket is[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Chaser #129343 üzenetére
"én úgy láttam h cwt egyezik, de nem ugyanaz a cwt van az rmx-ben"
Ha hinni lehet a teszteknek, akkor az RM (mivel 2019-es modell) a 2018-as RMx platformra épül.
"tesztoldalakon nem igazán tudtam elmenni, van ahol a ventit fdb-nek írták, van ahol riffle-nek"
Melyik oldalakat nézted? Lehet, hogy keverik a típusokat.
Az RM ventije egy folyadékcsapágyas "Hong Hua"; a tesztek nem voltak elragadtatva tőle. Ám szerencséjére a legtöbb gépben alig, vagy nem forog, köszönhetően a tápegységnek.
Az RMx ventijéről viszont ódákat zengenek. Igaz, csúszócsapágyas, viszont a tesztelők szerint az egyik legjobb.
Elég szignifikáns különbséget adott a konkurens tápegységeknek (BeQuiet! Straight Power, SF Leadex Platinum, stb.) a zajszint tesztelésekor. ha jól emlékszem olyan ~16-70 dB körül megállt a maximuma. Nagyjából 20-30%-kkal halkabb volt, mint a második helyezett.
Mondjuk a ventilátor olyan dolog, hogy a minőségére úgyis az idő ad választ. (Én például Coolink SWiF2-t minden további nélkül bármikor vennék. Elmondani sem tudom, hányezer üzemórát és hány évet követően hangtalanul teszi a dolgát a gépemben.)
Az biztos, hogy az RM vs. RMx ventik összehasonlításában minden teszt és fórumbeszélgetés azt emelte ki, hogy "jobb egy prémium golyóscsapágyas/csúszócsapágyas venti, mint egy olcsó folyadékcsapágyas"."Aquila non captat muscas."
-
Chaser
legenda
válasz Piftuka #129347 üzenetére
a ses-ben is honghua van, nyilván a meo kicsit lentebb kúszott, ezért nyúlhattam bele két defektes ventis ses-be, sztem is lehet jobb egy riffle
volt anno swif2-m, ki kell fogni kategória az is, anno olyat raktam a 350 apn-be és megvolt a néma táp, talán fix 5v-ra ment, de nemrég néztem már ott sem atombiztos a minőség, ellenben occcsó' ( : ahogy kb az ac ventik is vannak ma már
részemről azt akarom ne menjen a venti egyáltalán, akkor biztos nem lesz gond, ilyen kategóriás tápot nem hackelgetek, és jobb szeretnék hatékonyabb tápot ha már annyira környezettudatos vagyok ( : legalább szívatom magam rendesen :d
van egy cm aminél cserélhető a venti szabadon, valami tálca szerűségben van amit ki kell húzni, de nem találtam meg melyik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Piftuka
veterán
válasz zolee0307 #129341 üzenetére
"Azért agyalok rajta, hogy nem lett volna jobb egy platinum táp."
Az a helyzet, hogy a gyakorlatban annyira elhanyagolható különbség van egy jó minőségű Gold, és Platinum tápegység hatékonysága között, hogy az esetek többségében utóbbi nem éri meg azt a felárat, amennyivel általában többe kerül. (Még adott gyártó, adott palettáján belül is.)
A "Titanium" fokozatú tápegységekre ez hatványozottan igaz. (Nem véletlen, hogy ott már jellemzően platformban is feljebb lép a gyártó. Mert úgysem venné meg senki az XYZ platform jóval drágább változatát csak emiatt.)
Most, hogy elolvastam több tucat tesztet, látom én is, hogy a gyakorlat még rá is cáfol az elméletre néhány jobban sikerült példány esetében.
Az RM-et például azért ajánlják olyan sokan, mert alacsony terhelésen az összes Gold, de a legtöbb Platinum tápegységet is lepipálta hatásfokban.
Az RMx is csak kevéssel marad el mögötte.
Egyébként itt csak pár tized százalék és ~1.0-1.5% közötti eltérésekről beszélünk. A villanyszámlát (és hőtermelést) illetően ez elhanyagolható.
Amikor a régi, nem "besorolt", átlagos és jobb tápegységek is ~70-80% közötti hatékonyságra voltak képesek, akkor még elég nagy ugrás volt a 80+ "Bronz" és "Silver" (pláne a "Gold") hatékonyság.
Ám a "Gold" és a "Platinum" között ez már messze nem ennyire érezhető."Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO