- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HRicky
tag
Sziasztok!
A következő konfighoz kérnék ajánlást:
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
AMD Ryzen 3 3200G
2 x 8 GB 3200MHz RAM
ADATA SX8200
WD RED 4TB HDD
+ 1 venti
Raijintek Metis házba lenne.Jelenleg van egy Corsair HX750i tápom. (Bontatlan, ajándékként kapott, de túlzás ehhez a rendszerhez.)
Amit szeretnék: Moduláris, minél csendesebb.
A fórumot olvasva erre gondoltam: BE QUIET! Pure Power 11 400W CM
Van esetleg olyan ami jobban megfelelne az elvárásaimnak? SFX is lehet, de nem szeretnék rá túl sokat költeni.
-
Piftuka
veterán
Nem rossz... mondjuk nekem "Gex"-ről mindig ez jut eszembe:
Amúgy jól néz ki az a tápegység!
- Az új "Dark Power" nem különben. A ventilátor előtti finom, porszűrős rácsháló etalon!
- A CM tápegységek Enhance belsőt kaptak? Esetleg FSP, vagy CWT? Mondjuk engem az "SFX" a Seasonic-ra emlékeztet. A 10 év jótállás is "gyanús"...
Ám gondolom, majd csak később jönnek az info-k, és az első tesztek a belsőt építő OEM-ekkel kapcsolatban...."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz HRicky #129051 üzenetére
"Jelenleg van egy Corsair HX750i tápom. (Bontatlan, ajándékként kapott, de túlzás ehhez a rendszerhez.)"
Ha neked nem kell, akkor én nagyon szívesen vásárolok neked egy "FSP Hexa 400"-at, és elcseréljük, rendben?
(A helyedben én örülnék annak, hogy egy nagyon rendes családtagtól, vagy baráttól ilyen klassz ajándékot kaptam... )"Aquila non captat muscas."
-
MMIX
addikt
válasz Piftuka #129056 üzenetére
Valószínűbb hogy geeks akar lenni. Csak a puma miatt lehetett félreértelmezni.
Nagyon tippelgetés a belső, a bQ! Dark P. az a tipp hogy CWT.
CM SFX Enhance vagy HighPowerA többi CM GosPower és Chicony, de alig látni belőlük valamit csak a házukat. Némelyik már van a boltban azokét már lehet tudni. MWE V2, meg a fehér táp.
Azt nem értem hogy, miért nincs kint a CM TEP
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Egyetértek, főleg ha nem akar fejleszteni, mert nincs szüksége pl. egy 2080 szintű és fogyasztású VGA-ra. Persze a kérdés, hogy ez a táp megvan ha eladja akkor az árából egy kisebb és "alacsonyabb" minőségű tápot tud venni igaz az zsír új bontatlan. Ennek nem biztos, hogy van értelme. Tehát akár maradhat is persze rossz hatásfokkal fog üzemelni ez is biztos.
Talán ha eladná és használtan venne egy kisebbet akkor még anyagi hasznot is tudna realizálni, az árkülönbözetből.
-
Redplee
senior tag
-
updog
őstag
Sziasztok,
Most újítok be egy konfigot, a következő főbb paraméterekkel:
- Ryzen 3800X (hogy miért nem a 3700X, lehetne vitatkozni, ne tegyük )
- Asus TUF GAMING X570-PLUS
- G.Skill Trident Z Neo 32GB 3600 MHz CL16 1.35V
- MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1
+1 M.2 SSD +1 HDDTuning nem lesz, spéci igény nincs, még a modularitás sem. Gaming nem lesz csak Adobe PS / LR / esetleg Premiere, a videókártyán (ez van a mostani gépemben) fel se szokott pörögni a venti, annyira nincs kihasználva.
A kérdésem az, hogy biztonsággal kiszolgálja-e ezt a 3 éves FSP Hyper M 500W-os tápom, (nem csak teljesítmény hanem "korából"(?) adódóan megbízhatóság szempontjából is), vagy vegyem meg inkább a kinézett BQ Pure Power 11 500-ast (esetleg 600-ast)? (igazából a nem moduláris BQ 22.000, az FSP 12 körül elmenne (még 2 év garis), tehát anyagilag nem gond a BQ, de ha nem nyújt pluszt és pár évig még biztonsággal tudom használni az FSP-t akkor nem cserélném le.
Köszi![ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Ribi
nagyúr
válasz Piftuka #129064 üzenetére
Namerazéééé
KAMELOT: Teszt alapján 3400G nem nagyon eszik konnektorból 120-ot sem, idle kb 30W.
Legyen 40 winyó miatt, de akkor már lehet sokat mondtam.
Ezen teszt szerint ekkor pedig olyan 80% körül lehet a hatásfoka.
90%ot csak (gépet) maxon járatva éri el.
Persze hülye a helyzet, mert jó a táp, csak felesleges. Én se tudnám mit csináljak.[ Szerkesztve ]
-
nszabolcs
tag
válasz Cs1csó #129052 üzenetére
Köszi, ahol én néztem ott csak egyet írtak...
Még olyan kérdésem lenne, hogy a közel jövőben tervezek gépet venni és bár nem tudom konkrétan milyet de ahhoz is jó lenne ez a táp?
Nagyjából 30-ért alap, 50 proci, 50 videókártya, meg 20 ezer körül ram-ot.
Nem tudom így lehet-e erre válaszolni, de remélem igen -
Cs1csó
félisten
válasz nszabolcs #129069 üzenetére
Lehet, ennyiért jellemzően kisebb fogyasztású eszközöket (gyengébb) CPU és VGA vásárolható.
400W-os táp elég egy közepes VGA és CPU kombó ellátására, kevés házventi, és kevés háttértár mellett.pl.: Ryzen 5 3600, RX 570, 2 háttértár, 3 venti még 250W fogyasztást sem fog generálni pl. játék alatt ami egy 400W-so tápnak kb. 60%-os terhelést fog jelenteni ez bőven megfelelő.
(HA most építed a nulláról akkor Ryzen konfigot érdemes venni AM4-es lap Ryzen 5 a 2000-es vagy a 3000-es családból és egy ryzen 570-580 VGA )
[ Szerkesztve ]
-
szalabzs
tag
Sziasztok! Tudtok ajanlani tapot a kovetkezo konfighoz?
Ryzen 3 1200 (kesobb majd fejleszteni akarom)
Asrock b450m-hdv r4.0
250g m.2 ssd
1tb 7200rpm hdd.
Vga gtx 1060
Ar: 17k korul
Igazabol vettem hozza egy coolermaster elite v3 600Wt de attol tartok h kicsit nagy lesz hozza (meg akkor is ha kesobb fejlesztem a procit meg akar a vgat) es ezert az arert vehettem volna egy kicsit jobb hatasfokut. Mit gondoltok? Csereljem vissza?
Koszi[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz szalabzs #129071 üzenetére
Ha 14 napon belül vagy, mindenképpen állj el a vásárlástól. A Cooler Master Elite nem túl jó minőségű széria, a gyenge hatásfok csak az egyik baja.
FSP Fortron Hexa 85+ 450 bőségesen elég, RTX 2060 Super mellé is elég erős lesz a későbbiekben.
(#129073): Simán. A gép miden alkatrészét befolyásolja a tápod minősége.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
CES 2020
be quiet! Straight Power 11 Platinum, mostantól.
www.thefpsreview.comThermaltake GF1 elavult, itt a GF2
PF1-ből a nem ARGBs verzio
[ Szerkesztve ]
-
urbi73
senior tag
Melyik táp lenne a jobb választás? [link] vagy FSP Fortron Hexa 85+450 ? Ryzen 1600x-Rx590-mellé kellene .
-
-
Piftuka
veterán
válasz asynur #129067 üzenetére
Az "NZXT E500" kiváló kis tápegység (az előző oldalakon sokat beszéltünk róla), de ami az Ipon-t illeti... nem szabad támogatni őket azzal, hogy megvásárolod ezt a típust az 1 év jótállással.
A te számítógéped esetében egyébként a 2, vagy 3 HDD ami igazán kritikus; de csak a bekapcsoláskor. Akkor nagyon "megszívja" a tápegységet, aztán pillanatokon belül beáll egy viszonylag alacsony fogyasztásra.
Nagyjából ilyen fogyasztásra számíthatsz.
- A kiszemelt "Pure Power 11" tápegység, valószínűleg FSP belsővel teljesen korrekt kritikákat kapott. Stabil, hatékony, rendkívül csendes, a szükséges védelmekkel felszerelt eszköz, ami dizájnos külsővel, és jó minőségű belsővel rendelkezik.
Tulajdonképpen egyetlen komoly kritikaként egyes helyeken a 85°C-ra hitelesített kondik használatát róják fel vele kapcsolatban. Ennél a cégnél, ebben a kategóriában nem fért bele a teljesen japán, 105°C-ra hitelesített kondik használata.
Azért jegyezzük meg, hogy világszerte tízezrek számítógépét szolgálják sok éve hűségesen ennél kevésbé modern, de hasonló kaliberű FSP belsőre épülő, CapXCon kondikkal szerelt tápegységek. Szóval annyira nem kell félni tőle.
- Alternatívaként még a sokszor ajánlott "Seasonic Focus 450 Gold" is megfelelő lehet. Csendes, stabil, minőségi, félmoduláris, hatékony, és 7 év jótállást ad rá a gyártó.
- Illetve szintén ajánlott a "BitFenix Formula Gold 550" (CWT belső), ám annak egyetlen "hátránya", hogy nem moduláris.
- Ha egy kicsit tudsz emelni a kereten, akkor 10 év jótállással, "Seasonic Focus+ Gold" belsővel szerelt, 650 Watt-os (és az sokáig kiszolgál majd téged) "Riotoro Enigma G2" , teljesen moduláris tápegységet is vehetsz.
Szerintem egyébként ebben a "huszonezer" forintos kategóriában jelenleg ez az egyik legjobb vétel.- A ~15.000 forint alatti kategóriában a még viszonylag új versenyző, a Riotoro "Builder" fantázianevű tápegysége jöhet szóba.
Ez azért egy Sirtec belsős, jóval egyszerűbb, közel Bronz hatékonyságú, ráadásul már DC-DC szabályozású darab. Ahogyan a belinkelt tesztben is olvashatod, korrekt, stabil "entry level" tápegységként értékelik.
- Illetve az FSP-nek valamelyik Hexa 85+ modelljét lehet még ajánlani, de most utóbbiaknál volt egy szignifikáns drágulás. Nem nagyon férnek bele a max. 15.000 forintos keretbe.
Sajnos ebben az árszegmensben valamilyen kompromisszumot kötnöd kell! Az ajánlott darabok viszont legalább stabilan, biztonságosan viszik az ember számítógépét. Ezekből a feltételekből nem szabad engedni.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Thermaltake GF1 elavult, itt a GF2 "
Óh, hogy az a....!!!
Amikor már majdnem ráveszem magamat, hogy a "Toughpower GF1" lesz a "befutó", akkor hirtelen ők is piacra dobják az utódot...
A nagy kérdés, hogy vajon tényleg "csak" a ventit cserélték egy - szerintük - még csendesebb példányra, vagy más "finomhangolás" is történt a platformon!?"Aquila non captat muscas."
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Adott a következő gép: i5 4570, Gigabyte GTX 660, 2 db 2.5" SSD és 1 db 3.5" HDD. Jelenleg egy Corsair VX450 van a gépben, már jóóó régen kerület bele de nagyon stabilan végezte a dolgát.
Most viszont a videókari cserélődne, esélyes hogy egy GTX 1060 van RX 580 kerül a gépbe, illetve plusz még egy 3.5" HDD is, ezért megérett a tápcsere is. Van valami nagyon ajánlott típus mondjuk 20k alatt amivel megint elleszek a jópár évig?
Előre is köszi a segítséget!
-
djherby
tag
Sziasztok! Hozzám került egy FX 8350 + Gigabyte 970a + GTX960 gép. Szeretném használni, de a régi tápja nem jó. Kellene egy új táp. Végig néztem a régebben ehhez ajánlottakat, a leggyakoribb ugye az FSP Raider 550 volt. Most már ugye 2020 van. A keretem 15k körül lenne. És még egy: a VGA 6 pin-t kér, a mostani tápok zöme pedig 6+2-es. Az is teljesen jó?
Köszönöm előre is az ajánlatokat. -
syberia
veterán
válasz urbi73 #129086 üzenetére
A Seasonic sokkal jobb választás, jó döntés volt!
djherby: Nem probléma, ezt a tápegységet ajánlom a figyelmedbe.
[ Szerkesztve ]
-
ruti
Közösségépítő
sziasztok, határon táncolónak érzem a készülő összeállítást, ezért kérném tapasztalatotokat:
SEASONIC ECO-430 (SSR-430ST) 80+ mellett jelenleg egy RX 570 van, 8+6 pinnel megtáplálva
(a tápon gyárilag csak 1x8 pin van)
cserélném a VGA-t kicsit nagyobbra, ugyanez a táp elbír szerintetek egy szintén 8+6 pines RX 580-at is?Techpowerup spec szerint:
RX 570 Nitro+ TDP=120W
RX 580 Nitro+ TDP=185Welőre is köszönöm, üdv.
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
syberia
veterán
válasz djherby #129090 üzenetére
be quiet! System Power 9 500W Bronze hasonló tudású, de ebben már nincsenek japán kondik.
-
Paxker315
addikt
válasz djherby #129092 üzenetére
Nem érdemes egyiket sem megvenni 2020 elején. Mi a baj a hexa85+ 450w-tal vagy a System power 9-al?
Amúgy a 20 ezer az új 15. Nyáron még akár 15 körül kaptál normálisabb tápot, azóta ~15% drágulás jött , így épkézláb 450wattos egységek kb húszezer körül vannak, 500-550 meg 25 ezer magasságban
[ Szerkesztve ]
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről?: FSP Everest 80+ 600W Moduláris Táp
Használtan venném.Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Engem rendesen megszívatott az FSP SP500-A. A cég oldalán a CPU kábel 8 pines. A valóság viszont 6 pines, vagy 4. Király. A nagy név szépen megszívatott. Persze lehet még BIOS update problémám is, de elsődleges, hogy minden pinen legyen feszültség.
Tudósokhoz lenne még egy kérdésem. Hol található a -12V vonal? Még véletlenül se szeretném használni.
Bár gyanítom a 24pines csatlakozóban lehet. Most átalakítóra várok, mert manapság senkinek nincs raktárkészlet, főleg így év elején.Sajnos rögtön nem tudok reagálni, mert mobilról nem szeretek pötyögni.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz MadKet #129097 üzenetére
Mivel 20.000 forint alatti áron szeretnél hosszú távra egy tápegységet, ezért számodra is az "FSP Hexa 85+" lehet megfelelő.
A 450 Watt-os változat bőven kikerül ennyiből, de a drágulás miatt az 550 Watt-os modell inkább 22.000 forint körüli áron vásárolható csak meg.
Ahogyan írtuk is itt többen, sajnos manapság "épkézláb" tápegységet nem nagyon lehet venni ennél olcsóbban!Ám ez egy megbízható gyártó, stabil, kellően modern, bronz fokozatú tápegysége, japán kondikkal szerelve.
Halkan jegyzem meg, hogy a kiszemelt új NVidia kártya fogyasztása kisebb, mint a jelenlegi videokártyádé, és az RX580 is csak ~30-40 Watt-al fogyasztana többet "csúcsra járatva".
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest