Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Kékes525 #47648 üzenetére

    Kiegészítés a két memóriarezidens víruskereső egy géphez részhez. Elfeledkeztem a karanténba helyezésről. Ez is problémákat okozhat ebben az esetben.

    Amikor az egyik vírusellenőrző vírust helyez át a karanténba, akkor a másik észreveszi a fájl műveletet, ellenőriz, és ha felismeri a vírust megpróbálja ő is kiszűrni, megszakítja az első vírusirtó karanténba helyezését, és megpróbálja ő a saját karanténjába helyezni. Majd ekkor az első vírusirtó veszi észre a fájlmozgást, ellenőriz, észlel, és megpróbálkozik a karanténba helyezéssel. És ez egy ördögi kör, ami képes a számítógépet nagyon lelassítani olyan szintre, hogy egy fájl indítás akár percekig is eltarthat.

    Persze ezeken kívül még nagyon sok összeakadási, lassítási ok, lehetőség van, mert nagyon sok hasonló tevékenységet próbálnak egyidejűleg végezni a számítógépen.

    A WAR esetében ezek jó része nem áll fenn, mert nem klasszikus víruskereső és így nincs, illetve csak nagyon kevés hasonló tevékenysége van, mint a klasszikus víruskeresőknek. Ezért az összeakadási mód is jóval kevesebb, persze nem kizárt. Én az ESET-el együtt futtatva nem tapasztaltam ilyet. Pontosabban ami volt (Netbank- és tranzakcióvédelem), azt javították.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák