- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz jim bcs #32896 üzenetére
A Comodo Internet Security Free kb ugyan az lenne mint egy vírusírtó és egy tűzfal együtt hasonló mint a fizetősök?A comodonak milyen a vírusírtója mert gondolom az van benne a tűzfal mellett,a tűzfalát ismerem mint ahogy írtam avast free vel használtam együtt anno.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
pinnacle
nagyúr
Mi lehet ez a DSMLawmo? AVG el akarja távolítani, VirusTotalnál kevesen jelzik károsnak.
-
addikt
Üdv!
Feltenném ebben a topikban is a problémámat, sajna a Win 7-es topikban nem igazán tudtak segíteni.
Comodo tűzfal eltávolítás, és az azt követő net kapcsolattal kapcsolatos gondról van szó, hátha itt lesz valakinek valami használható ötlete.[link]
[link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
addikt
válasz blattida #32909 üzenetére
Köszi!
Egy apró, pici gondom van, jelesül az, hogy a több ezer bejegyzés közül pontosan melyek azok? Készítettem 2 képet a registry bejegyzések elejéről amit a Revo Uninstaller talált, de még legalább ötször ennyi képet kellene felraknom, hogy mind látszódjon.Továbbá az se egyértelmű számomra, ha sikerülne először is levakarni ezt a megmaradt hálózati drivert, és ezután is működne normálisan a böngésző, mi legyen a többi ott maradt szemétel? Tehát alapból én azt szeretném elérni, hogy végleg megszabaduljak a összes Comodo maradványától úgy, hogy a törlések után működjön normálisan a net.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
blattida
nagyúr
válasz pendre54 #32910 üzenetére
Mivel driverröl van szó, ezért például AZ eszközkezelön keresztül érdemes, de az általad beragott registry szemeteket is törölni kellene, a comodo tüzfal driverétöl függetlenül.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
nagyúr
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy WinXP-s őslényt megtámadott a cryptowall 3.0 (vicc, hogy már ezeknek is van verziószáma) trójai és sikeresen lekódolt minden dokumentumot, jó sok képet, pdf-et. A cryptowall-t sikerült kigyomlálni, de a file-ok le vannak kódolva. A WinXP nem volt beállítva árnyékmásolat készítésére illetve a Shadow Explorer-el sem jutottam előrébb. A Kasperky RectorDecryptor-al próbálkoztam, de csak pár képet állított vissza.
Esetleg ha valaki tud valami kipróbált megoldást, vagy tudná vállalni, azt nagyon köszönöm előre is -> $$$$[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #32914 üzenetére
Az kimeríti az ablakostóth hanyatt esésének a fogalmát; magyarán az beb......ott!
Odavan egy cégnek az összes adata
6 évig semmi gond nem volt a rendszerrel, jött egy új kolléganő múlt héten. Pénteken már szóltak, hogy valami nincsen rendben, de nem sejtettem, hogy ma ilyen állapotok fogadnak
Persze a szerverre meg nem mentettek semmit...[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Jenne
őstag
Csak mint egy alap usertől egy kérdés. Azon a gépen volt antivírus védelem? Vagy a céges gépeken központilag a szerveren van csak egy? Mert ezt a cryptowall-t már elég sok AV felismeri.
Úgy olvastam, hogy emailben csatolt fájlban jön. Ha megnyitom ezt a csatolt fájlt akkor (általában) az AV-k átvizsgálják mielőtt ténylegesen meg is nyílik. Vagy én nem tudom jól?
Ezzel azt akarom mondani, hogy ha megnyitom akkor nem kellene blokkolnia rögtön a fent lévő AV-nak? Ha igen akkor meg már nem tud fertőzni. Vagy pedig most jó nagy hüleségeket írtam...[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
daimonion
senior tag
Nekem lenne még egy észrevételem ezzel kapcsolatban..Egyre többször olvasom itt is, hogy van egy XP-S !!! gép amit lefertőzött a cryptolocker valamilyen variánsa..ráadásul céges gépek javarészt..
Ilyenkor mennyire hibás a cég aki még mindig XP-t használ és nem frissít valamilyen újabb rendszerre ?
Másik kérdésem meg az lenne, hogy windows 8.1 rendszeren ugye a modern appok homokozóban futnak.
Ha ott nyitok meg egy ilyen csatolmányt ne adj isten akkor is fertőződök ha a vírusirtóm nem ugrik a cuccosra ? -
BigManus
addikt
válasz daimonion #32920 üzenetére
Nem biztos, hogy hibás.
Csak egy példa. Nálunk a cégnél két gépen még XP SP3 fut, mert olyan specifikus programok futnak, melyeket már nem fejlesztettek, tehát Windows7-re már fel sem lehet tenni.
Én úgy oldottam meg, hogy napi backup megy egy Linux szerverre, plusz hetente csinálok egy partíció mentést. Mást nem tehetek... Tehát mennyire felelős a cég? Lehet semennyire...Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
daimonion
senior tag
válasz BigManus #32922 üzenetére
Másik kérdésem meg az lenne, hogy windows 8.1 rendszeren ugye a modern appok homokozóban futnak.
Ha ott nyitok meg egy ilyen csatolmányt a mail appban ne adj isten akkor is fertőződök ha a vírusirtóm nem ugrik a cuccosra ?Erre esetleg tudsz - tudtok mondani valamit ?
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz daimonion #32923 üzenetére
Ha letöltesz egy exe fájlt az mindegy, hogy honnan nyitódik meg. Kavar is lenne abból, ha egy letöltött fájl automatikusan el lenne különítve, csak azért mert egy modern app töltötte le.
Viszont azon, hogy a modern IE és az expolitok milyen kapcsolatban vannak egymással, már én is gondolkoztam. -
nagyúr
válasz BigManus #32917 üzenetére
Én vagyok a rendszergazda, de csak amolyan alkalmi, kihívogatós, ha nem ment valami.
Két éve telepítettem egy szervert, belőttem rendesen aztán könyörögtem annak aki ezt a gépet (ami a fő munkaállomás volt) kezelte, hogy szedje össze a kismillió helyre szétszemetelt doksikat, hogy be tudjak állítani egy tetves backup-ot a szerverre. Eleinte még hetente szóltam, aztán havonta, aztán belefásultam...
Fél éve belecsapott a villám az épületbe, akkor már az UPS is elszállt a szerver alól... Még pampogtam akkor, hogy nem lesz ez így jó, de akkor éppen ISO-t csinálták és nem volt rá idő...[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
Kínaiak , oroszok, Amerikaiak..Kémkedik itt mindenki
-
BigManus
addikt
válasz #85154688 #32935 üzenetére
Nem biztos... Ha volt esetleg egy szerződés, vagy egy olyan kitétel, abból lehet gond, de ez már nagyon off
TFSi
Sajnos nem megoldás... Már próbáltam. Minimálisra vettem a gépeken lévő programokat, minimális netet kapnak időnként, mindkettő mellék állomásként van kezelve, jelszóval védve, nehogy az üzemi dolgozók közül bárki babrálja. Usb, optikai meghajtók kivéve. Érzésem szerint többet nem tehetek.
[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
gjo
tag
Ha az Avast Free-ben a megerősített üzemmódot agresszívre állítom akkor milyen módon lehetséges a gép megfertőzése, és a gyakorlatban mi ennek a valószínűsége? (Nem a felhasználó szokásait tekintve, hanem ha már ott van az ajtóban valami malware.)
-
nagyúr
válasz BigManus #32934 üzenetére
Én is a vért az orromba
A szokásos a felállás; kis cég, kapkodás, mindenki titkárnő is meg wc-s néni meg minden egyszerre.
Én hardveres rendszergazda vagyok, de rám hárul a web-es felületek kezelése (pedig fingom nincsen hozzájuk) , a hálózat kiépítése, az infrastruktúra fenntartása, tintapatronok menedzselése, és még kismillió szarakodás. Talán a virágokat nem nekem kell locsolni
Szóval most volt ordítás a részemről, bőgés a titkárnők részéről, széttárt karok az ügyvezető részéről (én azt hittem... dumával) szóval állt a bál. Most mindenki (én már nem) abban reménykedik, hogy menthető valami.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Pityu.
nagyúr
A Comodo Internet Security free az jó cucc?Nem ismerem a comodo vírusírtóját,hogy milyen hatékony,csak a tűzfalát de az nekem nagyon be jött ezt rakjam fel,vagy maradjon a comodo firewall free és az avast free?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
addikt
A HitmanPro.Alert 3 mikor jön már ki?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest