Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Stephan89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Csak érdekesség képpen írom, miután a Conficker féregről szóló hírek már elcsendesedtek, hogy bizony még mindig megtalálható itt-ott.

    Néhány hete egy a rendőrségnél is használt laptopot kaptam kézhez, hogy telepítsem újra, de előtte mentsük le a fontos dolgokat róla egy pendrive-ra, amit szintén bent használnak a rend őrei a munkahelyükön. Bedugom a gépbe, erre NOD32 v2.7 jelez, hogy kártevőt talált, mégpedig a Confickert!

    Aztán egy másik, tegnap: bementünk ismerősömmel a városban egy irodába, ahol lehetőség van nyomtatni, illetve fénymásolni, persze pénzért. De nekünk csak internet kellett sürgősen, hogy az ismerősöm pendrive-jára letölthessünk pár fontos dolgot. (Csodálkoztak is amikor elköszöntünk, hogy dehát nem fogunk nyomtatni? :D )
    Szóval bedugjuk a pendrive-ot. Közben ránéztem a tálcára, hogy mi az, nincs vírusirtó? Ugyanis ilyen ikont nem láttam. Erre egy pillanat múlva jön föl az MSE figyelmeztető ablaka, hogy fertőzést talált. Na mit? Hát Confickert!

    Szóval akármennyire is nincs róla szó mostanában, még nagyon is jelen van! Csak tudnám, hogy lehetne rávenni az átlag embereket, hogy csak egy kicsit foglalkozzanak az IT biztonsággal? Vagy legalább hagyják, ha valaki segíteni akar nekik. :U

    Ötletek?

    Üdv.

Aktív témák