- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38398 üzenetére
pedig mennyivel júzerbarátabb lenne ha lehetne választani a telepítéskor,hogy kell tűzfal,vagy nem.ha valaki időközben úgy ítéli meg,hogy akármi miatt mégsem a beépített falat akarja,akkor simán nyom egy reinstallt.és akkor kimaradhatna a BlackSeven által futott kör is.
bár látom,hogy tényleg gyors a supportjuk -
Il Dottore
tag
Szevasztok,
Antivírus beszerzés előtt állok.
Eddig egy a konfigurációhoz kapott NOD32 Antivírust használtam, ami hónap végén lejár. Mivel jogtiszta a Windows is (7 ultimate 64) microsoft security ess is rajta van kezdetektől, de ahogy itt olvastam, az nem túl megnyugtató..
ESS-en és Norton IS-n gondolkozom.
Sok torrent, meg szemét oldal megy, meg rengeteg online játék, távoli hozzáférés munkahelyről és fordítva.
Hasznos tanácsaitokat előre is köszönöm.
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz csocsoszán #38387 üzenetére
(#38387) csocsoszán
Nem hinném hogy kivan kapcsolva a frissítés, mivel az a legújabb adatbázisa. De ha rámész a Vipre ikonjára (tálcán az óra mellet) akkor mutatja hogy mikor fríssült, vagy a főmenü és a frissítéseknél ott lesz. Itt ellenőrizheted hogy melyik a legfrísebb adatbázis. (Ja és annyit hogy itt kicsit másképp van a fríssités időszak, mivel floridából (Egyesült Államok) van a központjuk, így kb 8 órás eltérés van Magyarországhoz képest.)
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Il Dottore #38402 üzenetére
Ha ilyenek a netes szokásaid, akkor a kettő közül inkább a norton, de inkább Kaspersky.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
BlackSeven
aktív tag
-
blattida
nagyúr
válasz BlackSeven #38406 üzenetére
Én is azt írtam, hogy egy hazai forgalmazónál... , de legalább nem sokkal drágábbak, mint az agnitum oldalán...
Egyébként pedig nagyon helyes és jó dolog a részükről.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
betyarr
veterán
válasz Il Dottore #38402 üzenetére
mindkettő jó választás,egyikkel sincs semmi gond.annyi,hogy mindkettő mellett (vagy akármelyik antivírus mellett) érdemes használni a malwarebyte's és/vagy emsisoft antimalware FREE verzióját,esetenként lefuttatva a rendszeren.
mivel azt írod,hogy elég rázós a netezési szokásod,így még jó ha beszerzed a sandboxie nevezetű alkalmazást,aminek a segítségével tovább növelheted a biztonságodat,mivel a böngészést és a programok indítását egy külön,a valós rendszeredtől elzárt,virtuális környezetben tudod futtatni és egy esetleges fertőzés esetén egy(-két) gombnyomással megszabadulhatsz a gyanús dolgoktól.a sandboxie azért is jó,mert ha abban futtatod/telepíted a programokat,akkor nem szemetelik tele a rendszeredet és ha meguntad,akkor szintén nyom nélkül megszabadulhatsz tőlük,még uninstall sem kell.én most pl NIS-t használok és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,előtte az avira security suite volt fenn,az is tökéletes választás,főleg hogy van hozzá 90 napos promó,amit újra kérhetsz ha lejár.a munkahelyemen nod van,de azzal sincs semmi probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Tetszik ez az új CIS!Még az AV-ja sem rossz de azt azért helyettesítem majd avira-val vagy nod-al.Észrevettem hogy kevesebbet kérdez mint amit régebben használtam verzió ugyanazon a beállításon és a clt teszten mégis jobb eredményt max-ot ér el.Erőforrás igénye is nagyon alacsony!Nagyon tetszik eddig!
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Üdv.!
Az MBAM fizetős verziója összeakadt-e már valakinél valamivel,valamilyen kombinációban?
Illetve a fent említett Sandboxie fizetős-e?
NIS mennyire fogja a gépet?
A legújabb verzió tényleg nagyon jó?[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
válasz Kezdő vagyok #38410 üzenetére
Szia!
A fizetős a Comodo 5-el akad, ez biztos.
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz BigManus #38411 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még egy kérdés
tudom,hogy nem könnyű megválaszolni,
ha rangsorolni kellene,mely biztonsági szoftverek lennének az első ötben?
0.napi kártevő felismerést,eltávolítási hatékonyságot stb stb.,ami kell egy jó írtóhoz?
Olvasgatva a fórumot,nekem így tűnik:
Norton IS,Avira fizetős,Kaspersky,esetleg NOD,Avast fizetős[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #38412 üzenetére
Hát ez változó
De talán Emsisoft AM , G-data , Avira , Avast , Norton , Eset , Kaspersky
talán ilyen sorrendben de ez csak adatbázis szerint !
Maga a technológia előrehaladtával ( Új behavior blocker, sandbox, HIPS ) változna a sorrendnekem az összes tetszik , ez csak egyén kérdése jó beállítással nincs olyan hogy sz*r védelem
-
12-es csaj
senior tag
válasz Kezdő vagyok #38412 üzenetére
Nem értem, ha a védelmi szintjéről van szó, akkor miért választják szét sokan az avast! Free-t és a Pro-t?
A Free-ben is ugyanaz a keresőmotor van, ugyanazt az adatbázist kapja, ugyanannyiszor frissít (csak kicsit később, bár a frissítés időköze állítható, nálam is kettő órára van állítva 4 helyett), stb. Talán a Sandbox hiánya számít, bár egyelőre nem nagy érvágás, nekünk, ingyenes user-eknek. Legalább is nekem az a bugos Sandbox nem kéne... -
betyarr
veterán
válasz Kezdő vagyok #38410 üzenetére
van ingyenes és fizetős változata is a sandboxienak.az ingyenes annyival tud kevesebbet,hogy a forced programs nem elérhető és egyszerre csak egy sandbox használható.bővebben
-
kiskölyök
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni vírusírtó kérdésben. Próbáltam visszaolvasni a fórumot, de rengeteg a hsz és picit elvesztem bennük.
Szóval konkrétan: Nemrég vettem egy Acer laptopot, nem csúcskategória, de nem lassú, nekem tökéletesen megfelel Most gyárilag McAfee van rajta, ilyeen 60 napig érvényes előfizuval. Előző gépemen, Nod32 volt, nemrossz, de az acerre nem vagyok biztos, hogy azt kéne megvennem. Mit tanácsoltok? Mit kéne megvennem, hogy amennyire csak lehet kivédjem a vírusokat, kémprogikat stb?
Ahogy írtam, nemrégi a laptop, asszem most még tiszta, bár nem vagyok benne biztos, éppen az előbb nyögte be egy barátom, hogy nuku vírusírtó van a gépén és már msnen átküldött pár dolgot.. Lefuttattam a McAfeet, nem talált csak két nyomkövető cookiet, de ezek után, félek esetleg vírusos-e a gépem?? Szóval egy olyan progit szeretnék ami a jövőben kivédi a vírusokat, ha pedig már most is van rajta, akkor szépen leírtja.
Sajnos elég analfabéta vagyok infós témákban, ezért aki lesz olyan kedves, hogy válaszol nekem, légyszíves fogalmazz egyszerűen!!
Előre is nagyon szépen köszönöm!! -
blattida
nagyúr
Nálad 7 van az első ötben?
Én nem raknám ebbe a csapatba sem az avast-ot, sem a nod-ot.
Ráadásul baromira nehéz a két szempont szerint válogatni.A felismerést általában adatbázis szerint nézitek, ez pedig ma már óriási hiba, ugyanis van pár egyéb megoldás, mellyel növelhető (és növelik is) a felismerés és a megelőzés.
Az egyéb megoldásokra jó példa az általad is említett norton és kaspersky(amik teljesen más megközelítésben teszik ezt, ráadásul a kaspersky jobb, mint a norton)).Az eltávolítás (és pláne a javítás) egész más tészta, az általad említettek közül ebben az avast és a kaspersky a legjobb.
Ha tiszta a rendszer, akkor vagy Bluepoint vagy Comodo kell a gépre.
Ha nem, akkor mehet föl az MBAM és mellé Kaspersky vagy Dr. Web.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
F34R
nagyúr
válasz blattida #38417 üzenetére
Jó ezeket csak írtam azért let több, de valaki azután dönt hogy egy x 100-s pakból 96 -t távolít el az már nagyon jó szmára közbe meg ha futtatat akár egy komolyabbat (0day-t amit még nem ismer akkor meg csak pislog , Igen a Kaspy tényleg jó mert benne is van HIPS , de nem gondoltam volna hogy jobb mint a Norton csupán emiatt
-
zed01
őstag
válasz kiskölyök #38416 üzenetére
Én ezt ajánlanám. Az avira nagyon jó is, felismerése a legjobbak között van, a rendszerterhelése alacsony, egy laptopra nagyon megfelelő.
A link 3 hónapos előfizut ad, amit ha lejár mindig meg lehet újítani mindig másik mailcímről.
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
zed01
őstag
A Kaspersky bugos, ill. fogalmazzunk úgy hogy nem mindenkinél működik megfelelően. Én nem adnék pénzt egy olyan alkalmazásért ami vagy működik nálam, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
blattida
nagyúr
-
12-es csaj
senior tag
Egyébként megpróbálhatok én is sorrendet állítani? Nem baj?
Szóval itteni visszaolvasás, tesztek nézegetése, innen-onnan vélemények olvasása, más fórumok, VirusTotal elemzések stb. alapján szerintem:
1. Emsisoft AM
2. Avira Premium
3. Kaspersky
4. Norton
5. ESET Smart Security
6. COMODO I.S.
7. BitDefender AV (a motorját használó G-DATA-t nem tudom hova tenni )
Aztán szerintem McAfee, Dr. Web, MSE jön
Aztán avast!
Aztán AVG és VirusBusterEgyébként ha ismertek olyan embert, aki 32-bites rendszert használ, és avast!-ot, és teszteli is... Milyen a viselkedés védelme??
[ Szerkesztve ]
-
zed01
őstag
Az Esetnek messze nem a legjobbak között van az adatbázis alapú felismerése. Az Eset elsősorban heurisztikából dolgozik, amiben valóban zseniális. Bár, mostanában mintha a konkurencia kezdené beérni.
[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz 12-es csaj #38422 üzenetére
És a Vipre? Kitalálom, a Virusbuster után jön.
Szerk.: "Szóval itteni visszaolvasás, tesztek nézegetése, innen-onnan vélemények olvasása, más fórumok" : Ja hogy ennek alapján, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
én mint évekig avira , kaspersky fan egyetértek veled .
a kaspersky főleg a 9 verzió óta egy bugos lom. én például egy teljes rendszerellenőrzést nem tudtam vele lefuttatni mert állandóan kifagyott keresés közbe,
így lett szépen a végére NAV 2011.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Il Dottore
tag
válasz betyarr #38408 üzenetére
Szevasz,
Ezzel azt akarod mondani, hogy ezen termékek között már nincs alapvető különbség és szimpátia alapján válasszak megtámogatva ezzel a sandboxie-vel?
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
BlackSeven
aktív tag
Én nem állítok sorrendet, és azért nem, mert nagyon nem is látom értelmét a sorrendiségnek. (szerintem)
Én hosszú évekig Kaspersky-t használtam, így arról bőven van tapasztalatom.
Pár hónapja ESS-re tértem át és eddig kifogástalanul teszi is dolgát. (Kaspersky után ez nagy-nagy dícséret a részemről!)
Szépen lassan a baráti, de már az ismerős köröm is kezd átállni a NOD-ra vagy ESS-re. (ingyenes AV szoftverekben - bevallom - nem gondolkoztam és nem is érdekelnek különösebben)
Érveim az ESET mellett, hogy kiemelkedően jó, talán az egyik legjobb heurisztikájú AV és az elsők közé teszem tudásában is - értve ezen úgy a felismerésben mint az eltávolításban - az AV között. (az itteni magántesztek eredményei csak időtöltésre jók szerintem)
Megbízható a program, folyamatosan és régóta már egyenletes minőséget ad és kicsi az erőforrás igénye is. Észrevétlenül teszi a dolgát a háttérben.
No így hirtelen ennyit.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!!!!
12-es csaj:Visszavonulót fújok,legközelebb csak Avast-ot írok
Ismerőseim közül csak egy használ fizetős Avast-ot a céges gépén,de nagyon szereti.
AVG-ről esetleg vélemények?
Itt viszont csak a free érdekelne azért,mert egy jó ismerősöm nagyon megkedvelte.
Milyen kiegészítő védelemmel lehetne ellátni esetleg?
Mi a gyengéje?
Pl.a NOD-nak azt hiszem a kémprogik a gyengéi.
Bár én is NOD-ot használok[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz 12-es csaj #38422 üzenetére
Szia!
Én momentán azt használok láthatod. Amit nem fog meg azt elintézi a CIS 5 védelme. Nagyon jól kiegészítik egymást.
-
19870820
senior tag
Üdv. Ez szerintetek micsoda? [link] E-mailbe kaptam erről a címről: mailing@g-data.pl. Minek kaphattam én ezt?
-
Daywalkerke
aktív tag
Meg tudná v.ki adni, hogy honnan tudom letölteni az a-squared free software-t?
Mert rámentem az EMSI oldalára de ott már csak a a fizetős verzió van fent. -
betyarr
veterán
válasz Il Dottore #38428 üzenetére
hát alapvető különbség?mire gondolsz?minden antivírus más és más,az egyik ebben jobb,a másik abban.nincs olyan hogy legjobb.valamelyik szinte meg sem nyikkan (pl NIS,vipre,stb),csak teszi a dolgát,van amelyik nagy hozzértést igényel és ha úgy állítod be,akkor még arra is rákérdez,ha ki akarsz menni pipilni (pl CIS).lényeg,hogy elsősorban neked kell nagyon óvatosnak lenned mert a júzer az,aki hibát vét az esetek legnagyobb részében.
-
12-es csaj
senior tag
válasz Kezdő vagyok #38430 üzenetére
Nem akartam kötözködőnek tűnni, bunkónak főleg nem. Csak leírtam, hogy szerintem a Free és a Pro védelemben egy és ua. Pont ez a jó benne.
csaba1203: Miért, igazából Nálad sok mindent nem fog(na) meg?
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz Daywalkerke #38433 üzenetére
Szia!
Itt van,amit keresel:
[link] -
Kezdő vagyok
őstag
válasz 12-es csaj #38435 üzenetére
Abszolút eszembe sem jutott,csak tudom,hogy régi Avast felhasználó vagy.
Avast ügyileg sokkal jobban tájékozott,mint én,ez tuti -
Sz_Imre
senior tag
válasz 12-es csaj #38427 üzenetére
(#38427) 12-es csaj
"Középmezőny megfelel neki?" Megfelel.Más: Kaspersky Antivirus/ Internet Security 2011-ből új béta verzió érkezet.
Build 11.0.2.534
A javitásokról itt lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz 12-es csaj #38435 üzenetére
Szia!
A fórum címe is ez és erről már sokszor olvashattál nincs tökéletes védelem
Igen szoktam tesztelgetni durva oldalakon és azt kell mondjam nem sajnos.De ilyenkor jött a CFW és besegített vagyis tiszta maradt a gép. -
eurolac
senior tag
válasz Kezdő vagyok #38430 üzenetére
"AVG-ről esetleg vélemények?
Itt viszont csak a free érdekelne azért,mert egy jó ismerősöm nagyon megkedvelte."Én használom, használtam és a baráti körömben is használják páran az AVG free-t.
Véleményem szerint az életben sokkal jobban teljesít, mint ahogyan azt a tesztekben megjelentetik! Ezt 100%-ra tudom neked mondani.
Az AVG free gyengéi: gyengébb gépeket egészen biztosan megfogja. Nem keres rootkiteket, ezért is célszerű futtatni mellette pl.: Emisoft E. Kit-et pl. kéthetente. Naponta 1x frissül automatán, ezért célszerű a továbbiakban az óra melletti ikonra jobb-klikkel kattintva manuális frissítést elindítani.
Eurolac
-
bajtokarpi
őstag
battletag: bossi#2666
-
blattida
nagyúr
válasz bajtokarpi #38442 üzenetére
Miért ne ugrana, ha nálad is ugrik?
Azt nem tudom, mennyire jogos a bejelentett támadóhely státusz.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
12-es csaj
senior tag
Igen.
-
19870820
senior tag
Persze hogy nem. Amúgy én Operát használok,de elvileg nem maga a Mozilla ugrik így egy oldalra,hanem a gépedre telepített vírusirtó. Ha tévedek javítsatok ki.
-
dnsi
aktív tag
Nekem is jelez, Norton pedig nem.
-
csaba1203
addikt
Igen sajna jelez rá de csak a róka IE nem.Olvastam,hogy valóban volt valami kis kórokozó de eltávolították és elméletileg menni kéne az oldalnak.
-
12-es csaj
senior tag
Virustotal link analízis:
Firefox Malware site
Google Safebrowsing Malware site
Opera Clean site
ParetoLogic Clean site
Phishtank Clean site
TRUSTe Clean siteAz index.html fájlját az oldalnak pedig full tisztának látja mind a 43 induló. Ezek szerint tényleg lefertőtlenítették.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest