- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Sajnos hiába nézem, nem lehet sehogy sem állítani.
Pont ilyen az én gondom is.
-
hardline
senior tag
10 percig ment a wifi! Aztán felpakoltam az nvidia webdrivert ennek örömére és azóta az alma logó után a homályos háttérképnél megáll a dolog. (webdriver előtt ez csak szürke kép volt és az is akadozva, darabokba jött be, tehát a webriver félig meddig működne) Nem jön be a bejelentkező rész. Próbáltam cloverben kikapcsolgatni a kext-et meg webdriver elől kivettem a pipát stb, minden létező módon próbáltam, de nem jön be semmi, sehogy nem jön már be a login képernyő. Pendriveról gondoltam betolom neki a telepítőt újra, hátha helyre áll, de végig ment az install, aztán ugyan ott megáll. Van erre valami megoldás, vagy format aztán mehet újra a tiszta telepítés? Hátha legközelebb nem hal meg a webdrivertől?
Még a hanggal kellene valamit kezdeni, mert nincs hangeszköz még mindig, de így próbálkozni sem tudtam vele. -
user112
senior tag
Sziasztok!
Feltettem az Oracle VM VB-t (extension packot is). Tárolónál USB vezérlőt hozzáadtam. USB-nél 3.0 xHCI-t választottam.
Viszont a macOS High Sierra nem érzékeli az usb-t (csak a Windows). Hol kell még állítanom valamit?
Köszönöm. -
hardline
senior tag
Újra nekifutottam a telepítésnek. Fent az OS, van hang. Net is időnként, de nem tökéletes a dolog. Gondol egyet és nincs tovább. A hülye utility appot olyankor nem lehet megnyitni. Resi kell, aztán megint jó egy darabig. Meg nem csatlakozik magától. Na mindegy.
Az Nvidia webdriverrel kinlódok. Nem sikerül telepíteni.
A verziószám a megfelelő (másik verzió el sem indult).
Mi lehet a gond? -
kpityu2
őstag
Sziasztok. Van egy Sierra, Gigabyte alaplapon. Tegnapelőtt ráeresztettem a frissítéseket (nem upgrade), és azóta nem indul el. A Clover betölt, majd lefutnak a hardverfelismerések és ezután valami panic és újraindul. Novemberben volt frissítve utoljára, azzal még tökéletesen működött. Van valami mód az előző állapot visszaállítására? Köszi.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Krameg
csendes tag
Üdvözletem!
Engem is elkapott a Mac láz, sokat olvasgattam utána, illetve néztem youtube videókat hogyan és mint kell boot pendriveot készíteni és feltelepíteni. El is készítettem az Windows környezetben a pendrive-ot az egyik videó szerint. (https://www.youtube.com/watch?v=FwB3N-8G9qc)
Egy Lenovo Y510P laptopra szerettem volna feltenni a Sierrát a Win10 mellé, de sajnos már röktön a bootolásnál kudarcba fulladtam, ugyan is a következő hibaüzenetet kaptam; "EFI USB Device (USB Flash DISK) has been blocked current security policy." A hiba okára sajnos még nem jöttem rá. A boot mode-ot Legacy suppot-ról UEFI-re állítottam és a Graphic device-ot UMA only-ra változtattam. Az USB-ről való bootolás természetesen engedélyezve volt.
A laptopban egy i5-4200M processzor van, 8GB 1600MHz RAM.Az alaplap típusa: VIQY1 NM-A032.
A kérdésem az lenne, hogyan tudnék életet lehelni Sierra terén ezzel a konfigurációval?[ Szerkesztve ]
-
hardline
senior tag
válasz Krameg #31614 üzenetére
Google-be beírva a laptopod típusát + mac os sierra elég jó részletes leírásokat talál. Pl ezt itt.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
HD 530-at hogyan kell normálisan beüzemelni?
-
szuszinho
őstag
Nem akar elindulni a HS install. Elkezd tölteni, aztán fekete képernyő, és elalszik a monitor.
Viszont, addig ügyeskedtem, hogy az eredeti (10.12.6) rendszeren is csak 8MB-vel tölt be a rendszer. Melyik fix, patch szükséges?
-
hardline
senior tag
Frissen telepített HS első induláskor kábelről van net azonnal. Feltelepítem a clovert, resi és innentől nincs internet. Próbáltam hozzáadni az intelmausi kextet de semmi.
Egyáltalán miért nincs a clover telepítés után net, ha előtte volt? -
hardline
senior tag
-
SharpSA
veterán
Sziasztok!
A következő konfigurációra telepítettem volna, de még mielőtt betöltődne a telepítő, kb a felénél van a csík és elakad:
Gigabyte GA-Z170-D3H alap, i5-6600K processzor, 2x8 GB Kingston HyperX KNX2666C13D4 RAM, Kingston SUV400S37480G SSD, Gainward Geforce GTX 1070 videókártya.Tehát bootol a pendrive-ról, ki is tudom választani, hogy települjön, majd bejön a logó, félig eljut a csík, aztán jön a szaggatott karika és aztán semmi. Talán a videókártya lehet probléma? Nem találtam hardver kompatibilitási listát.
A segítségeket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
scream
veterán
Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy egy ilyen megy-e minden gond nélkül El Capitan alatt (Asus P8H77-es lap)?
-
szuszinho
őstag
Használ valaki HS-t Skylake procival?
-
scream
veterán
válasz szuszinho #31633 üzenetére
Ezt találtam hozzá, itt az áll, hogy az IGP miatt van.
De én ezt a leírást követtem és minden ment (igaz, a Skylake-es gépben dGPU-val).
-
szuszinho
őstag
Meglett a hiba. 193B0005 ID kell a 19120000 helyett. (passzolom, hogy miért)
DSDT patchelésben otthon van valaki?
-
Chal
addikt
3 év hacosx-ezés után sikerült magam emberesen megszopatni: vagy fél éve nem frissítettem (sima Sierra), és volt most egy kis gondom az USB audioval, gondoltam a végére járok, de akkor már egy update-el kezdek, amúgy is itt lóg a levegőben 6-8 hónapja a dolog. Nem voltam elég körültekintő, így lehúzta a 2018-002-es patch csomagot is, ami fejbe is vágta az nvidia webdrivert. Mi baj lehet, legalább az is frissül... Nos, nem, nincs még belőle ehhez a buildhez kompatibilis változat (16G1314 Sierra build). Ami érthető, mert a 2018-002 tegnapi. Szóval ez jó nagy amatőrség volt a részemről. A gép így kb. használhatatlan, a 2D desktop is akadozik.
Kérdések:
- amíg nem jön ki ehhez a buildhez NV driver (nem hinném hogy jövő hétnél előbb ezzel bárki is foglalkozik ott, ha egyáltalán...), addig be tudok e izzítani valamilyen generic megoldást/kextet, amivel legalább a 2D desktop használható állapotba kerül? Cuda meg 3D nélkül kibírom. A GPU egy GTX970.
- High Sierra és az ottani NV webdriver hogy áll ezzel a patchel? Ott is ez a helyzet? Mert a másik lehetőségem, hogy felmegyek HS-re, de ha ott is ez a helyzet, és nincs NV driver az aktuális buildhez, akkor nyilván semmi értelme.
Egyéb ötletet és tanácsot szívesen veszek. Sajnos annyira új ez a szopóroller (16G1314 és NV webdriver reláció), hogy a google is csak kb. 2db találatot ad, azok is német fórumbejegyzések, megoldás nélkül.
-
Sapphi
aktív tag
Szia,
én HS-t használok GTX 1070-el. Nekem egy olyan megoldás jött be, amit itt tudsz leszedni és telepítés menete is le van írva.
https://github.com/Benjamin-Dobell/nvidia-update
Lényegében a legstabilabb webdrivert teszi fel és szépen beaktiválja a rendszerre. Nekem így nagyon szépen megy HS alatt a driver.
(Amikor simán telepítettem voltak bug-ok... Pl. akadt az egész rendszer néha, de ezzel ezek a gondok is megszüntek.)
Egy próbát megér, remélem bejön neked is!
-
Chal
addikt
válasz Sapphi #31639 üzenetére
Köszi! Ez segített, bár érdekes, mert ehhez a tegnapi OSX Sierra buildhez továbbra sincs driver. Gyakorlatilag azt szedte le ami fent van már, és amit én is próbáltam kézzel újratelepíteni.
Belenéztem a scriptbe, a trükk abban rejlik valószínűleg, hogy nem telepíti, hanem kibontja a letöltött installert, majd a benne levő file-okat felhasználva csinál egy saját pkg-t, és azt telepíti. Vélhetően valamit máshogy csinál mint a gyári NV web driver installer (ami lehet hogy ellenőrzi az OS verziót).
Na szóval akárhogyis, így már elleszek remélem addig amíg nem jön ki a hivatalos driver az új Sierra buildhez, köszi mégegyszer!
-
Sapphi
aktív tag
A lényeg az, hogy egy fájlt át kell írni a macOS éppen aktuális verziójára és akkor megeszi a kext-et. Én azért kezdtem el ezt a megoldást használni, mert
- jelenleg a macOS védelme megnehezíti a WebDriver telepítését
- amikor feltettem a legfrissebb WebDriver-t a rendszer laggolt és rohadt idegesítő volt ez a bug
- ezen felül csinált olyat is, hogy egyszerűen elkezdett villogni a kép és szétesett minden, majd azt csinálta addig amíg újra nem indítottam a gépet.Utána próbáltam ki ezt a módszert és minden problémám megszűnt. Illetve a srácok tesztelik a drivereket és, aminél bugok jönnek elő azokat black list-re teszik és így azt nem telepíti fel.
-
Chal
addikt
válasz hardline #31644 üzenetére
Érdekes, mert a jelszó amit kért, azt a scriptben levő sudo parancs kérte, szóval maga az OSX. Nem lehet, hogy simán csak elírtad? Mert ha fent levő dirver miatt nem is fut le jól a script, a sudo attól nem írogathat neked hibás jelszót, neki fogalma sincs róla hogy mit csinál a script, vagy hogy milyen driver van/nincs fent.
-
hardline
senior tag
Nem írtam el.
Többször próbáltam a scriptet lefuttatni, a jelszót egyszer sem fogadta el.
A driver a legfrissebb volt, mivel frissítettem a HS-t 10.13.4 -re, és az ahhoz való webdrivert telepítettem (387.10.10.10.30.103)
Amint uninstalláltam a drivert és nyomtam egy restartot azonnal lefutott a script.
(378.10.10.10.25.106) - ezt telepítette fel. -
kushwavez
senior tag
válasz szuszinho #31637 üzenetére
mert az egyik ID asztali HD 530-ra van, a másik pedig notebook-ra.
Ha előbb érkezem gyorsabban tudtam volna segíteni, HD 530-am van High Sierrán, de mostanában nem nagyon néztem az oldalt.Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs