Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ff-thomas

    aktív tag

    válasz janos666 #29120 üzenetére

    Egyet is értek, meg nem is.. Egyébként én is a saját építést választanám, ha valami űbernagyot építenék. Főleg a garancia miatt.

    Csak eszembe jutott a finanszírozás oldala a dolognak.. és onnan nézve nagyon nem mind1, hogy 1 héten belül 100%on fut a bánya, vagy 2 hónapig épül és fokozatosan éri el a 100%-ot ezidő alatt. De ha hirtelen lehet 10 embert előrántani, akik 1 hétig dolgoznak a kicsomagoláson és összeszerelésen, akkor már más a helyzet. 1 szó, mint 100, mindent meg kell tervezni alaposan és optimalizálni a folyamatokat, le kell tesztelni kicsiben, én ennek a híve vagyok. (Abraham Lincoln mondott talán valami olyat, hogy ha 8 órája lenne kivágni egy fát, akkor abból 6-ot a fejsze élezésére fordítana.)

    Pl. nálam az összeszerelés után viszonylag gyorsan indul a csákányozás: van egy image, amit macrium reflect-tel 3 perc alatt rádurrantok az ssdre (Win10, driverek, teamviewer, ownlcoud, minden telepítve, minden konfigolva, pl. win update és auto restart off, auto login, startup, stb.), csak bekapcsolom a vadonat új gépet, rögtön a legfrissebb miner, config, stb. szinkronizálódik rá a felhőből, adok neki egy fix IP-t a monitorozás miatt, ha kell, állítok a config-on és start.

    Visszatérve a nagy bányánál jelentkező extra tényezőkre és költségekre: ezek miatt hiába olcsóbb egységáron jutsz hozzá 1000 kártyához, mint 10-hez, és hiába olcsóbb valamennyivel az áramod, rengeteg olyan költséggel kell számolni, ami kicsi és közepes méreteknél nem jelentkezik. A legjobb megtérülése szerintem a közepes méretű bányáknak van, ahol még nem kell helyet bérelni és személyzetnek fizenti, egyszerű a hűtést megoldani, de mégsem 2-5-10 kártya zúg az íróasztalod alatt, hanem mondjuk 50-100 a garázsban, pincében, akárhol.

    ui: persze, ha sikerül az áram oldalon eleget fogni (pl. erőmű közelébe települve és benti levegő cseréjével hűteni) akkor már megérősebb nagyban.. - ld. pl. genesis mining izlandon.

    [ Szerkesztve ]

    find a way or make one..

Új hozzászólás Aktív témák