Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    Más:
    Van egy mai DNS-es hír it kávézóban, aminek a topikjában buli van.
    n+1. hely, ahol azt látni hogy a M$ pártiak kétségbeesetten próbálják bizonyítani, hogy amit ők használnak az jó, a linux meg szar.

    A kizárólag windows userek felhasználói szokását figyelembe véve remélem, hogy soha nem jön el a linux éve. Persze biztos hogy a linuxosok sem mind kivétel nélkül jófejek meg 120 IQ plusszosak stb.. Hanem arra gondolok, hogy a linux/bsd platformok működtetéséhez azért mégis kell minimális utánajárás, szorgalom és tanulni akarás, hogy egy alapjáraton windows platformra nevelő oktatási rendszerben áttérhessünk valami másra.

    Azt nem tudom hogy külföldön mi van ilyen téren. Arra viszont emlékszem, hogy én már általános oskola 3. osztályában tanultam "számteket", és egy büdös szó nem esett soha linuxról, sem nyílt forráskódról. Az alapokat DOS-ban kezdtük, és ez folytatódott Win 3.1 majd 95-tel. Középsuliban is infós szakon voltam inkább, ott már 2001-ben kaptunk XP-t a gépekre. Volt persze 1-2 régebbi gép amin még az XP gépigénye sok volt, de szinte mindig a legújabb windózon tanulhattam.

    Alapból egy fizetős oprendszer használatára nevelik a társadalmat, ami jelneleg a legjobban van kitéve mindenféle biztonsági problémának, ráadásul egy olyan cég szállítja, akinek a legjobb haverja az NSA nevű marhára diszkrét és úriember szervezet.

    Azt is passzolom, hogy mi lenne most akkor, ha már 20 vagy több éve nyomatnák az open szószt, de valószínűleg ez a sok user most linuxon lenne kénytelen használni vírusirtót + masszív tűzfal kombót és annyira túl lenne bonyolítva az egész, mint most a M$ oldalán.

    Konklúzió: általában azt jó használni, amit nem a "kritikus" tömeg használ. Minél többen használnak valamit, annál jobban túlbonyolítják hogy el tudják adni, a hibalehetőségek száma ezzel is nő.

    Szóval remélem, hogy a desktop felhasználók száma mindig is marad az az 1-2% max, így a másik oldalon marad az a közönség, akik miatt nem lesz ez a platform is már önmagában biztonsági kockázat.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák