Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95488640

    törölt tag

    válasz #21078528 #54000 üzenetére

    >> Sehogy, az, hogy egy grafikus előtét nyekereg, hogy van újabb, az kit érdekel?

    Azt a felhasználót, aki utálja a Windowst, és szeretne áttérni linuxra. És nem terminálban akarja használni a víruskeresőjét.

    >> Eleve minek a ClamAV-hoz grafikus előtét?

    Nem kell. NEKED, colomb2-nek, sőt elárulom, még nekem sem kell, mert én tudom, hogy kell kiadni egy clamscan -r /home-ot. De Nem fogom ezzel elriasztani a kezdő áttérőt, aki már eleve amúgy is azt hiszi, hogy a linux alatt folyamatosan csak a terminált látja, és folyton csak gépelnie kell. Neki kell a frontend.
    Megint elfelejted, te is, és colomb2 is, hogy nem rendszergazda képzőt csinálok. Próbáljatok kicsit úgy gondolkodni ahogy egy kezdő. Nem úgy mint egy haladó, vagy középhaladó. Mert olyan gondolkozással tényleg lehet fura amit mondok, hiszen csomó más lehetőség is van, és lehet, hogy jobbak is, nem vitatom. DE egy 0 km-es kezdőnek, aki nem akar szervert építeni, nem akar linux guru, isten király lenni, csak szimplán használni akarja mint egy átlagos ember, annak ennyi - így elég. És ha érdekli a több, mélyebb dolog, majd utána néz.

    >> Ha majd abba a helyzetbe kerülsz, hogy üzemeltetned kell egy nagyobb rendszert, a kezed alatt egy rakás debil felhasználóval...

    DE nem kerülök, mert nem szervert építeni tanítok, nem Vállalati munkakörnyezet építeni tanítok, NEM egy 500 fős munkahely linuxos informatikai struktúrájának a felépítését próbálom megtanítani, hanem azt, hogy hogyan tud az Átlag Joe, aki unja a Wint, átállni, a lehető legfájdalommentesebben linuxra. És úgy tanítom, mint egy kisbabát. Mert nem ért semmit, nem talál semmit, és ezért részletesen el kell mondani neki mindent.

    Srácok, én tényleg értékelem, hogy felhívjátok a figyelmem a hibákra, mert az hasznos, de a szemléletünk különbözik. Ti sysadminként gondolkoztok, én meg desktopként. És ezt próbálom tanítani is. Ez olyan rossz lenne?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák