Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    Üdv!

    Nekiálltam a linux világának kliens és szerveroldalról is.
    Debianra esett a választás, és éppen egy minimalista szervert telepítettem gui nélkül meg 2 klienset is felraktam KDE és LXDE felülettel.

    1. miért telepít ilyen iszonyat lassan? Ez normális? A szerver megállt ~2.5 GB-nál, a kliensek meg 8 GB-nál. A szervert fél óra alatt tolta fel, a klienseket fejenként 1-1.5 óra alatt.
    Virtuális gépben csináltam és 2 GB ram +2 magot kaptak (i5-ös). A HDD tekert mint állat, pedig nem csináltam semmit közben (papírmunka..) és sorban telepítettem, tehát nem egyszerre ment a 3.
    Szóval a linux világában ez a brutális telepítési idő normális? Win10 ugyanígy virtuálisan felmegy 15-20 perc alatt.

    2. gedit-et felraktam. Azt kérdezte, hogy mehet-e a telepítés és ez ~350 MB-ot fog elhasználni. Az szééééép. Na jó, menjen, majd letörlöm.
    apt-get --purge -remove gedit -tel eltávolítottam, majd nyugtázta, hogy kemény 1.8 MB helyet szabadított ez fel. Ez miért van? Gondolom leszedett mellé egy halom másik csomagot telepítéshez, de törlésnél nem kéne lepucolnia magáról? Van erre megoldás, hogy az összes helyet visszakapjam?

    3. debian szerver minimalista telepítésnél (csak a rendszereszközöket pipáltam be) belépés után ~400 MB-ot lefoglal a RAM-ból. Nem sok ez egy picit? Ja SSH-t telepítettem már rá; nem nagy dolog - ennyi fut.

    Köszönöm a válaszokat :)

    [ Szerkesztve ]

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák