Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SATA_boy

    csendes tag

    válasz #98452736 #36745 üzenetére

    Szia C0lumbo, üdv a Linux világával ismerkedők között.

    A 32 bites rendszerek 4 GB-ig kezelik, látják a memóriát. Úgy látom a géped 4 GB-tal van felszerelve, de nem bővíthető, ennek ellenére mégis a 64 bites Linux verziókat javasolnám.

    Kezdetnek megosztanám veled az egyik kedvenc weboldalam:
    Linuxed - Exploring Linux distros

    A blog írója részletesen bemutatja a különböző Linux disztribúciók telepítésével és használatával kapcsolatos tapasztalatait precíz és színvonalas módon. Kérlek nézz körül az oldalán hogy képet kapj arról, milyen Linux disztribúciók léteznek, valamint hogy el tudd dönteni, neked melyik tetszik a legjobban.

    Ha megakadt a szemed valamelyiken, ajánlom a youtube-on a kiválasztott Linux disztróval kapcsolatos videók szemrevételezését, ott láthatod 'élőben' is, hogy mire számíthatsz.

    Általában kezdőknek az Ubuntu vonalat képviselő disztribúciókat szokták javasolni, én ezzel teljes mértékben egyetértek.

    A helyedben a kiszemelt Linux-ot a Windows mellé telepíteném, tehát ha bármi váratlan vagy ismeretlen dolog beüt, vissza tudsz térni a Windows-ra.

    Nem tudom mennyire lenne sürgős az 'átállás'...ha van időd és kedved a tesztelésre, bátran tudnám ajánlani a VirtualBox oldalát, ahol a Windows alól virtuális Linuxokat tudsz létrehozni és kipróbálni -> így tudod a legalaposabban kipróbálni az adott disztribúciót, hogy végül letedd a voksod az 'igazi' mellett.

    Ha ennyi időd nincs, akkor a legtöbb Linux disztró egy úgynevezett 'Live' módban is kipróbálható (amikor semmi nem települ a gépedre, minden a memóriából fut, a Windows-od 'sértetlen' marad).

    Tehát összefoglalva:
    - nézz körül, tájékozódj hogy melyik Linux, melyik felülettel tetszik neked a legjobban
    - 64 bites, Ubuntu alapokra építkező rendszert telepíts a Windows-od mellé

    Az UEFI-s témában biztosan tudnak segíteni neked itt a fórumon, de te is végigpörgetheted ezt a topic-ot, garantálom hogy ez már volt téma.

Új hozzászólás Aktív témák