Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    Adott egy laptop (Acer ES1-512), UEFI-s, de átkapcsoltam BIOS-ban legacy boot-ra. Linpus linux van gyárilag, most le akarom pucolni az egészet (elementary OS Freya menne fel), töröltem minden partíciót, 500 GB-os HDD, 2 GB RAM, így akartam beállítani:

    / 20 GB
    swap 4 GB
    /home maradék összes

    Közben csinál nekem 1 MB free space-t a lista aljára és tetejére is, aztán mikor továbblépnék, ki is írja nekem ezt:

    "The partition table format in use on your disks normally requires you to create a separate partition for boot loader code. This partition should be marked for use as a "Reserved BIOS boot area" and should be at least 1MB in size. Note that this is not the same as a partition mounted on /boot."

    Tehát akkor csináljak egy 1 MB-os boot area-t, de a többi meg mehet ahogy akartam eredetileg? Az 1 MB-os free space micsoda? Úgy látom, hogy minden partíció után kreál egyet. Ugye nem tudom úgy elszarni az egészet, hogy utána egy live installer sem teszi rendbe? :F Sosem volt UEFI-s gépem, de ezzel eddig csak a szopás van, régebbi gépekre pöccre mennek fel a disztrók. Ja és nincs mellette Windows, nem is akarok, szóval nem kell dual-boot meg semmi extra. Le akarom pucolni, újra fel akarom osztani a helyet, ahogy írtam fenteb, és csókolom. Csak nem szeretném elcseszni.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák