Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Üdv,

    Régóta keresek légtisztítót, de még sose fajult vásárlásig. A választáshoz szeretnék segítséget kérni.

    Igények :
    - Egy kb 30-40 m²-es nappaliban használnám, ami egy légtérben van a konyhával is (ahol nem törénik semmi extra, nagyon ritkán főzök, tehát nincs derékig érő olajszag meg hasonlók).
    - A helység kifejezetten könnyen és gyorsan porosodik, de ezen a légtisztító ha csak egy kicsit is javítani tud, annak már örülök (nem várom el, hogy ettől portalanná váljon a szoba, csak a levegő minőségét akarom javítani). Konkrétan közvetlenül a pc-m mellé tenném, hogy legalább abba valamennyivel kevesebb por jusson.
    - Árban max bruttó 100.000 Ft a határ, de ha 50.000-ből is megkapom ugyanazt, akkor nem mennék annál feljebb.
    - Szűrőt minél ritkábban szeretnék cserélni, ezért előny, ha az takarítható, vagy eleve ritkán cserélendő (és olcsó).
    - Szempont a működés hangereje, de nyilván nem várom el, hogy néma legyen. Minél halkabb, annál jobb.

    A kérdésem :
    - Látom, hogy a Xiaomi nagyon népszerű ebben a topic-ban is, és az Árukeresőn is. Egy ilyen átlag polgári felhasználásra érdemes kb további gondolkodás nélkül ezt választani, vagy van valamilyen szempont, amiben a "komolyabb" készülékek lényegesen jobbak ? Olvasom, hogy azok pl kisütik a levegőből a polleneket, meg hasonlók, de ha csak egy általános, alapszintű levegőminőség javítás a cél (se kutya, se cigi, se rántott hús), akkor is van ezeknek lényegi előnye ?
    - A Xiaomi szűrőiről olvastam, hogy az újabb (~2022) modellekben chip-esítve vannak, vagyis észreveszi a gép, hogy régi a szűrő, és nem hajlandó üzemelni, amíg az ember ténylegesen ki nem cseréli azt (nem verhető át annak takarításával). Ettől persze még jóval drágábbak is azok a szűrők. Érdemes emiatt inkább a régebbi (~2020) modelljeiket nézni, vagy megkerülhető a probléma valahogyan ?

    Köszi előre is ! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák