Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kbalage2

    aktív tag

    válasz RapaNui1 #80341 üzenetére

    Nem tudom pontosan mire gondolsz, de nem hiszem hogy állítottam olyasmit hogy a matricák csak azért léteznek, hogy többször lehessen felhasználni az elemeket.

    LEGO építői szemszögből én sokszor örülök a matricának a nyomtatás helyett, mert eldönthetem hogy fel szeretném-e matricázni azt az elemet vagy nem. Ha nyomtatva van, akkor ez adott, és különösen olyan esetekben szívás amikor az az elem abban a színben nem létezik nyomtatás nélkül.

    A LEGO-nak szemmel láthatóan egy elég komplex rendszere van arra, hogy mikor milyen szetteknél mi a nyomtatott és mi a matricás. Bizonyos termékvonalaknál konzekvensen nem használnak matricát, máshol meg vegyesen van mindkettőből. Sokszor a legkisebbeknek szánt szettek matrica nélküliek, ez azért elég érthető. Sokszor előfordul az is, hogy egy adott szín, vagy minta miatt egyik vagy másik technológiát kell használni. Van hogy a minta mérete, pozíciója, vagy az elem formája dönti el hogy azt nyomtatni kell, mert matricázni nem lehet.

    Ami az UCS szettek matricáit illeti - ahogy én tudom minden printelt elem egyedinek számít, és adott időszakra és adott termékvonalra x db egyedi új elemere van "kerete" a tervezőknek amivel gazdálkodhatnak. Ha nem akarják ennek a keretnek a nagy részét egyetlen szettre elsütni, akkor vegyesen célszerű alkalmazni a matricákat és a nyomtatott elemeket.

    Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Új hozzászólás Aktív témák