Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Szada85 #53190 üzenetére

    ...csak ha ilyesmi téma van, szeretek rávilágítani a “másik oldal”-ra is...

    Valóban nem írtam a kiadás oldalról mert nem akartam belemenni ennyire mélyen. A kiadások egy része persze nagyobb, mások meg hasonlóak, akár alacsonyabbak is. Aztán lehetne még más mérleget is vonni amikor vmi drágább de más a színvonal is amit kapsz, stb... ez messzire vezet, nem is gazdasági topicban vagyunk. Az meg szerintem ettől a mélyanalízistől függetlenül is nagy biztonsággal kijelenthető, hogy jóval magasabb életszínvonalon "hanyatlanak" mint mi. Simán csak kizoomolva a teljes társadalomra. Lehet nézni más adatokat is, GDP, váráslóerő paritáson, stb... de nekem ez ránézésre is egyértelmű. :) (Amit jobb helyeken egy alsó-közép család pl. előad azt itthon szerintem a top 10(max 20)% fizetési sáv 2 mérnökkek kb. :D)

    A másik amiről nem beszéltem de szintén nem szimmetrikus, az a bevétel(-kiadás)-megtakarítás aránya. Bevételben lehet, hogy +10% megtakarítási oldalon +50%. És minél magasabbra megyünk a megélhetési szinttől annál "több" marad relatíve haszontalan dolgokra. De ez is messzire mutat.

    A harmadik amit viszont említettem is, hogy nyilván nem általánosként írtam a fentiek ellenére sem azt, hogy kinek mennyi juthat hobbira. Más egy egyedülálló takarító helyzete nyugatra is mint egy közepes páré. Erre írtam, hogy azért ott sem az alsó sáv hobbijai lesznek, sem a Lego, sem pl. a féltucat oltimer autó gyűjtése. :D

    @vzarmo
    kurvara ertelmetlen dolog ennyit kiadni muanyag kockakra. :D
    Értem. Ennyi. :D

    A gyűjtő vs. függőben viszont nem értek egyet. Szerintem minden gyűjtő függő is valamennyire definíciószerűen. :)

    A gyűjtés mint fogalom nekem tök értelmetlen messziről nézve. A képeslapoktól a Ferrarikig bezárólag. Ha pedig nincs sok értelme akkor valami más kell, hogy hajtsa. (Amúgy értem mire gondolsz. A gyűjtés=öncélú valami, ez az értelme. És ezt viszont tudja kontrolláltan csinálni.)

Új hozzászólás Aktív témák