Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Így készül egy Earfun headset
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Üdv!
Kérnék szépen egy kis segítséget!
Milyen laptop hűtőt ajánlanátok? Nem találtam róla külön topicot.
Ár-érték arányban a legoptimálisabb kellene. Ne legyen csörgő-zörgő-ledes hol megy hol meg nem vásári vacak, de nem is kell márkás high end gamer cucc.
Árkeret nagyjából 3-4k környéke. Ebay-es rendelés is lehet, ha valakinek volt már pozitív tapasztalata az adott eladóval és termékkel, valamint olcsóbb, mit egy hazai rendelés.Előre is kösz!
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Van egy Cougar cbx házam. Milyen ventillátort tudnatok ajánlani max 5000 ft-ig. Fontos hogy halk legyen. Jelenleg egy gyári fújja hatul ki a levegőt illetve egy 120-as szívja be oldalt (valami 2000ft-os ledes Cooler master, ezt cserélem mert hangos nekem). Milyen légáramlást lenne érdemes kialakítani? Maximum 3 ventivel számoltam. Nincs többre szükség, nem egy erőmű dolgozik benne. Asrock fatality z170 gaming itx\ac, g4560, 2x4gb g.skill ram, Radeon hd 7770 vga.
[ Szerkesztve ]
-
kicsicsuti
csendes tag
Sziasztok!
xilence red wing 120 (COO-XPF120.R.PWM)
arctic colling F12 (AFACO-120P2-GBA01)Melyik lesz a halkabb és hatékonyabb a 2 típus közül? Köszönöm!
-
s3toraph
senior tag
válasz kicsicsuti #25555 üzenetére
(Bocsánat nem válasz akart lenni, félre nyomtam.)
Sziasztok!
Szereztem egy ilyen ventiszabályozót.
A gondom a következő: ha rádugok egy ventit (konkrétan 2 db-al próbáltam, egyik 3 pines, a másik 4 pines), ki-be lehet vele kapcsolni, ez működik, de a potméter tekegetésére nem "reagál", nem változik a fordulatszám. Olyan mint ha folyamatosan csak minimum fordulaton járatná a ventit. Van másik ilyen potis vezérlőm, pl. scythe kama panel 3.1, erre rádugva az előbb említett ventiket, minden ok, megy a szabályzás.
Próbáltam azt is hogy a procihűtőt kötöm rá, direktbe, vagy közbeiktatva 3 pines hosszabítót, vagy 4 pin PWM elosztót, vagy mindkettőt (ez így 4 verzió), ugyanúgy nem vezérel.
Ezt végigjátszottam mindkét ventivel is, közben váltogatva a vezérlőn is hogy mikor melyik csatijára dugtam rá. Semmi, nem vezérel.Bármi ötlet?
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
ricshard444
veterán
Sziasztok!
Gépház projectbe fogtam, elakadtam a ventilátor választásnál. Gondolkodtam milyen szín lenne az ideális (fontos a megjelenés, mivel üveg oldallapos gépház lesz), de nem jutottam dűlőre. Magamat ismerve biztosan megunnám egy idő után az aktuális színt, így RGB ventilátorok után kezdtem el kutatni. Kikötöttem a Thermaltake Riing RGB modelljénél (12-snél, mert a 14-s nagyon húzós és 6 darab fog kelleni).
Az lenne a kérdésem, hogy van e alternatíva RGB-s viszonylatban, ami mutatós darab, de nem kell koplalnom a megvétele után? Illetve milyen előlapi ventilátor szabályzót tudtok ajánlani? Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Raggie
őstag
válasz ricshard444 #25558 üzenetére
Szerintem itt tedd fel a kérdést, jobban pörög az a topik!
Link[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Norman M249
tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom egy lga 775 és szeretnék frissíteni lga 1150-re,de nem igazán akarom a hűtést cserélni, mert jelenleg egy Schyte Mugen II van a q9550 procin. A hűtő standard mugen II, bár a rev B sem támogatja ezt a foglalatot. A kérdés az lenne, hogy létezik e megoldás arra, hogy erre a foglalatra felvarázsoljam, vagy mindenképpen új hűtést kell néznem?
A segítséget előre is köszönöm!
-
elfelejtette
veterán
válasz Norman M249 #25561 üzenetére
Nem tudom, megoldódott-e közben, ha nem, akkor: [link].
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
SRII
őstag
Sziasztok
Szeretnék vásárolni 22 illetve 24cm ventilátort... De sajna nem találtam.... Tudnátok segíteni?
Előlapi hely 24cm tető 22cm cube házam van.[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
bebe159
aktív tag
Ez is ventilátor beszerzős kérdés, a ventis topikban talán tudnak segíteni. (Mint ahogy fölöttem is linkelték)
-
salander
tag
A Corsair R200-as házam első ventije nagyon hangos és fixen 1300-zal forog. A beépített hátsó venti (ugyanilyen) és a CPU most silent mode-ban 800-zal.
Eddig egy 4 pines csatlakozóba volt dugva, ma átdugtam egy 3 pines (power fan) slotba - de sehogy sem hagyta konfigurálni a BIOS-ba.
Le lehet valahogy szabályozni? Ha lecserélem, akkor mit vegyek helyette és melyik slotba dugjam be (4 pines - case, 3 pines power fan)?
-
addikt
Noctua NH-D15 ot mivel erdemes letorolni hogy az ujnyomokat es a nemi elszinezodest, ami lehet csak egy kis por meg nedvesseg kevereke a suritett levegos spraybol eltuntessem ?
Siman nedves rongy nem viszi le. Vizkooldoval meg nem merek nekimenni.
Sebbenzin nem kezdi ki? Igazabol a szep fenyes gyari allapotot lenne jo elerni csak nem tudom mit szabad es mit nem szabad hasznalni rajta. Sima aluminium vagy valami otvozet lehet a teteje? -
Raggie
őstag
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Xigmatek Utgard házba keresek előre-hátra olyan 12cm-es ventit, ami nem vészesen drága, de max fordulaton is halk. Felülre még gondolkozok egy 17cm-esen is, arra is jöhet valami értelmes javaslat.
Mit érdemes nézegetni? Legutóbb, amikor még néztem ilyeneket (7-8 éve), akkor a Coolink Swif2 volt a best-buy.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tápegységből kiszerelt ventillátorszabályzót használtatok már fel újra? Pl. FSP-ben találtam ilyen kis áramköri lapot, amit a bordára lehet/kell csavarozni (személy szerint chipset vagy vga bordára raknám).
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
üdv
alpenfhön ben nevis hűtöm van,asrock b150pro4s lapban
a procihűtő leirása szerint 400-1600 rpm között kellene mennie,de állandóan 1200 körül pörög
alaplap biosában mit állitsak ?
ilyen lehetőségek vannak :
-AUTO
-4PINilletve még ilyen:
-PERFORMANCE
-SILENT
-STANDARD
-FULL -
Raggie
őstag
válasz juve600 #25575 üzenetére
Szervusz, az alaplap manual-jában kellene megnézni. Ha ott nincs leírva, akkor próbálgatással tudod megnézni, hogy melyik beállítás mit jelent fordulatszámban.
Erős tippem, hogy a silent/standard/full az a fixált minimum/közép/maximum fordulatot jelenti. A többi fantázianévről azonban már foggalmam sincs milyen vezértlést takarhat!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, valahol azt halltottam, hogy a sima natúr fehér szilikon pasza szinte örök életű. Most rakok össze egy használt gépet. Ahol tök mindegy, hogy 60 vagy 65 fokos lesz a processzor, viszont az MX4 pasztám tudom, hogy kb 2 év alatt szétporlik és nem lesz már olyan jó. Mivel ahova kerül a gép, tudom, hogy ott addig fogják használni míg megy típusú emberek.
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz kmisi99 #25577 üzenetére
Most hozott egy ismerősöm gépet hogy takarítsam ki (korábban is én csináltam). Kb 1.5 éve pasztáztam újra fehér pasztával amit innen vetten Hardverapróról egy nagy fecskendőben. Most újra akartam pasztázni és olyan mintha most kentem volna fel.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
draco31
veterán
Hello!
Van egy valami névtelen házam. Elől alul egy 12 centis venti tolja be a levegőt, az oldallap közepén pedig egy 8 centis szintén be. A tetőn egy 8 centis szívja ki a levegőt, illetve a táp felül hátul nyomja ki a levegőt, felső tápos ház.
Ha jól tudom ez az optimális.
A hardverek:
Gigabyte GTX560Ti gyári hűtéssel, Intel Xeon L5420 egy Arctic Freezer 13 Pro-val, ASUS P5Q-E alaplap, egy db HDD és ODD.
Mitől lehet az, hogy mégis túl tudott melegedni a VGA? Tiszta a gép, 2 hetente takarítottam a bemenő ventik porszűrőit. Mégis eléggé meleg volt a gépházon belül, szobahőmérséklet pedig 25 fok.
Olyan asztalban van, aminél szemből nézve a ház bal oldala szabad, hátra felé pedig nagyjából 15 centi van, és nincs falig tolva az asztal, az asztallap és a fal között van 5 centi, így ott fel tud jönni a meleg, ami egyébként érezhető is. Lehet, hogy ez a rés volt kevés?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dewil666
őstag
válasz draco31 #25580 üzenetére
Szia!
Vga volt már újra pasztázva?
Esetleg megoldás lehetne az is.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
draco31
veterán
válasz Melorin #25584 üzenetére
De van, csak az a vga fölött. Alul nincs ventihely, csak elől. De most ahogy nézem, kis is vanna a lemezek a pci foglalatoknál szedve, így ott is tud a levegő mozogni.
A proci hűtő pont erre fújja a levegőt, a hátsó venti hely felé, Freezer 13 Pro. A proci meg 50w-os TDP-vek van megálldva mindössze.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Melorin
addikt
válasz draco31 #25585 üzenetére
Igen, a VGA felett van a ventilátor hely, de mivel a VGA által kibocsátott hő is felfelé száll, megrekedhet fölötte ha nincs ami kiszívja. Ja és a processzorról lefújt meleg is oda gyűlik, azt sem ártana kiszippantani onnan egy külön ventivel mert a tápventilátor szívóereje nem olyan hű de nagy, mellesleg a tápnak sem tesz jót, hogy folyamatosan ezt a meleg levegőt szívja be és azzal próbálja "hűteni" magát.
Annyi még, hogy az oldallapon lévő 8cm ventilátor nem valami nagy, nem sok levegőt tolhat a VGA-ra. Ha esetleg ki tudod fúrkálni annyira, hogy egy 12cm-es venti is rámehessen, sokat nyersz vele.
Viszont lehet, hogy ennek a VGA-nak akár le is térdelhetsz, akkor sem lesz hűvösebbEz a kép nekem olyan mint amikor a VRAM-oknak nem tetszik valami, lehet, hogy azok melegednek túl.
Megfogdostad egyébként a VGA-t hogy melyik része a forró? Az alja, teteje, borda, a RAM-ok?[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Melorin #25586 üzenetére
Rendben, akkor a táp alá megy egy venti.
Az oldallapi venti inkább a VGA fölé tolja a levegőt, nem pedig rá. Inkább a ROM-ok kapják meg. Az a baj, hogy félig plexi félig fém az oldallap, így nem nagyon lehet átalakítani.Nagyon nem fogdostam végig, a hőcsövei melegek voltak az biztos. Van is pedig lézeres hőmérőm, de nem jutott eszembe megnézni vele, játék közben adta meg magát egyébként. Most úton van már szervizes ismerőshöz.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
törölt tag
Helló, van egy ilyen SSD-m Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG)!:
Gyárilag van rajta hűtőborda, de ennek ellenére, alapjáraton is 60-65 C fok között megy. ASUS Z170-A az alaplap. Kellene egy aktív hűtés, de nem valami gány megoldás, ötletetek van erre?
-
törölt tag
Helló
Scythe Kama Stay alternatívát tudtok (mivel már nem kapható)?!
-
ricshard444
veterán
Sziasztok!
1-2 hónapja vettem Johnsbo Eclipse RGB ventiket. Tegnap feküdtem volna le és elkezdett valamit darálni, benéztem a házba és nincs semmi az útjába, nézem: hát nem saját magát darálja? Olyan nagy a kilengése, hogy megeszi magát, már egy másik is eléggé elkezdett kilengeni, a 3. még szépen megy, de alacsony RPM-n tudom őket csak futtatni, mert amúgy...
Elég szomorúnak érzem, hogy a leggagyibb 1000Ft-s ventilátoraim is elmentek évekig, ez a "prémium" pedig feladta talán 300 óra után. Most nézhetek új szettet, ami tényleg prémium.
Az én tapasztalatom alapján óva intek mindenkit ettől a típustól.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Josbo* nevezzük nevén.
Vannak dolgok...
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
i5 2500k + arctic cooling liquid freezer 240, asus maximus IV gene-z / gen3 alaplap. Ezek vannak jelenleg. A házban már csak alpenföhn wing boost 140ek vannak. Viszont a 240 sajat ventijeit szeretném lecserélni, csendesebbre, jobbra. Mit tudtok ajánlani? Azt már kipróbáltam hogy a wing boostokat csatlakoztatom oda, ahol a 240 ventijei vannak, de nem jó, nem kezeli az alaplap normálisan. Vagy pedig cpu huto hibát hoz a windows, azt irja nem erzekeli a cpu hutot. Szoval igy tudnatok valamit ajanlani, amit rendesen kezelni fog az alaplapom, és megfelelo lesz a 240 gyari ventijei helyett?
-
Raggie
őstag
válasz balazska92 #25595 üzenetére
Ennek a topiknak az összefoglalóját ajánlom, valamint ott jobban tudnak majd tanácsot is adni.
Különös tekintettel arra, hogy milyen az alaplapodon a CPU ventillátor csatlakozója és annak vezérlése, valamint milyen ventit akarsz éppen arra rádugni!Clint Eastwood FTW
-
félisten
Sziasztok!
Egy ATX házban tapasztaltam furcsa dolgot:
A középen lévő vastag pirossal jelölt légáramlat zavar.
Pont szembe megy az egyik első ventivel, és nem hiszem, hogy a felső ventik ereje elég-e ennek elszívására. A ház ventik elég lassan forognak, a VGA hátrafelé medig elég komoly erővel tolja a kifejezetten meleg levegőt. Nem forró, de közel van hozzá. Azt sem tudom, hogy így van-e értelme a vele szemben lévő ventinek. Megfordítva jobb lenne?
Sorry, elég macerásan szerelhető házról van szó, így először kérdezek.Minden javaslat nagyon jól jönne.
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Raggie
őstag
Szervusz, alap esetben egyáltalán nem feleslegesek a befújó ventik.
A ház egy többé-kevésbé zárt belső térnek felel meg. Azon belül is áramlik persze a levegő ide-oda, de a ház oldalára szerelt ventik feladata elsősorban nem a házon belüli légáramlatok kialakítása, hanem a kinti hideg levegőnek a házba bejuttatása és a ház meleg levegőjének kijuttatása a házfalakon keresztül.
Szóval még ha elég erősen szembe is fúj utt a VGA a házventivel, a fizikát nem tudja meghazudtolni és a levegőnek be kell jönnie valahol a házba ha a fenti két venti szívja kifelé.Ha nagyon zavar a dolog szerkeszthetsz egy kis légterelőt a VGA kifújó részére, hogy azt felfelé fordítsd, de összességében nem hiszem, hogy sokat számítana. Ha a hőmérsékletekkel nem vagy elégedett inkább a házventik fordulatát szabályoznám kicsit feljebb(vagy jobb ventikre cserélném), hogy aktívabb legyen a kinti-benti levegő cseréje.
Clint Eastwood FTW
-
fortis2002
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a miért melegszik a procim 100 fok ig?
konfig:
proci:i7-7700k
alaplap:msi z270 sli plus
proci hűtő: be quiet! pure rockaz lenne a kérdés, hogy szerintetek miért melegszik ennyire?
(a proci nincs húzva és delidelve van)válaszokat előre köszönöm!
-
Raggie
őstag
válasz fortis2002 #25599 üzenetére
Rossz delidelés vagy rossz hűtő felrakás.
Mikor és hogyan melegszik 100 fokra?
Clint Eastwood FTW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest