Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Üdv! Vettem egy revoltec venti szabályzót és ha a felső cooler m. 20 cm es ventit akár kicsit akár nagyon leszabályzom szörnyű búgó vagy talán sípoló motorhangja van míg az oldalsó 20 cm esnek hangját nem hallom. Ha rányomom a ventire a rácsot szinte csak szélzaj van. Szerintetek milyen hogy rakjam fel hogy ez elmúljon? Házilag valami ötlet? Esetleg damillal vagy valami erős gumival kössem oda hogy kicsit szabadon mozoghasson?
-
kmisi99
addikt
Na akkor elmondom részletesen. Adott egy CM HAF922 ház ha tápról menek a ventik nagyon jók és jó hangosak. Vettem egy revoltec szabályzót. Ha az oldalsó 20 centiméteres ventit akárhogy szabályzom siznte csak szélzaj van. Ha a felső 20 centiméteres szabályzom akár hogy ilyen hülye hangot ad. Nem motorhang inkább ilyen nyekergő turbinahang a hallottál már videó kazetta lejátszót lejátszás közben akkor kb olyan hangja van igaz nem olyan hangos de zavaró. Ha rányomom a rácsot ez a hang enyhül. Illetve teljesen elnémul ha maxra veszem a fordulatot. Na ez a problémám.
-
kmisi99
addikt
Hát ha minimumra veszem minimális a zavaró hang szóval nem nyűglődök már vele. Max annyit fogok csinálni hogy kiszedem és megnézem a kezdemben is ilyen hangot ad. Ha nem akkor veszek vagy csinálok valami jobb felfogatást.
-
kmisi99
addikt
Az a rohadt érdekes hogy ha kiveszem a ventit a házból és akár hogy tartom rendes hangja van. Bár tény hogy ez egy hulladék szemétre való szabályzó amit vettem lehet hogy túl is adok rajta
most meg az állt elő hogy nem zúg is meg mintha rázkódna alacson fordulaton[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz szbalogh #12308 üzenetére
ÖÖ Az milyen? Egyébként amikor kivettem a házból viszonylag hangtalan volt De már azóta ki is vettem a fenébe a szabályzót. Most próbáltam egy 6 voltos akkuval szó szerint nem lehetett hallani míg a szabályzóval 7 volton az őrületbe kergetett. De az az érdekes hogy 12Cm es vagy annál kisebb ventiknél egy árva mellékzaj sincs. Szóval eladom valakinek akinek nincs 12cm nél nagyobb ventije
-
kmisi99
addikt
Azt hiszem rájöttem. Nem a szabályzó a rossz hanem a valami a gépház rácsával vagy a venti felfüggesztésével van mert ha a kezemben hangtalanul üzemelt a venti 7 volton
-
kmisi99
addikt
Max olyan 1500ft ig az arctic f12 nél tudtok jobb ventit ajánlani mert ha nem akkor veszek vagy 3db f12 est-t jóáron 1100ft ér
-
kmisi99
addikt
Most néztem én is ezeket a Coolink COOLSWIF21200 asokat de ezek fix 800rpm en pörögnek Mert az nekem kevés. Szabályzóm az van és jobban örülnék ha nagyobb fordulatot is bírnának
-
kmisi99
addikt
Bocs a dupla hsz ért.
Az lenne a kérdésem akkor hogy jobban megéri a pénzét a Coolink SWIF21201 1200rpm el
mint a Arctic F12 pwm 1350rpm el???
A coolink miben jobb? Halkabb nagyobb a légszállítás? -
kmisi99
addikt
-
kmisi99
addikt
Amúgy a ventilátorokat hogy lenne érdemes elrendezni? Egy CM haf 922 es házról van szó
[link]
Hogy lenne a legjobb a hűtési teljesítmény? -
kmisi99
addikt
válasz Vasinger! #12563 üzenetére
Há szabályzóm az hamarosan lesz szóval nem lesz hangos csak ha kell
Az utolsó mondatot úgy értettem hogy a hátsó 12 centis ventihelyre raknék egy coolinket ami fújná a mugen ventijének a kinti levegőt. Amúgy kb én is így gondoltam. Csak lehet hogy az alacsony fordulatú 800rpm es 20 centis venti előre nem lenne a legjobb mert a vinyókeretekben lehet hogy eléggé megakadna a szél. Aztán ha oldalt van akkor meg közvetlenül az alaplapra és a vgara meg a gépbe fújná a levegőt. -
kmisi99
addikt
Van egy Sprie WhisperRock IV hűtőm a régi gépen most egy 2800rpm es venti van rajta és kegyetlen hangos. Szerintetek két halk arctic 1500rpm es venti egymásra rava és úgy a hűtőre rakva tudná a rohadt hangos 2800 as venti teljesítményét hozni?
-
kmisi99
addikt
válasz total90 #12599 üzenetére
Akkor csak egyel próbálom!
Amúgy itt nem olyan borzasztótan drága még házhoz szállítással se a SWiF2 [link]
Egyébként nekem ma jött meg 3DB 1201 es Eddig rohadt jók bár azokkal a kis szar gumikkal rohadt nehéz berakni ha szűkös helyen van De nekem csavarral se rezonál így jó az is. És valami rohadt jó a légszállítás na meg a hang se sok bár 3DB nál már van egy szélzaj de ez főként a rácsok miatt van amit majd megpróbálok kivágni[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Szerintetek a corsair tápom alá érdemes rakni szúnyoghálót porszűrő gyanánt? Vagy inkább ne rakjak? Mert így se valami őrült tempóban forog a venti (700rpm) Aztán az nem csökkentené túlzottan a légáramlást? Vagy inkább ne porosodjon csak kisebb legyen a légáramlás?
-
kmisi99
addikt
Az igaz hogy a Sunon ventik olyan jók? mert egy gyerek okoskodott nekem hogy mért nem olyat vetté me annak 140cfm légszállítása van és semmi hangja
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Most így van a gépem hűtése Na a probléma az az hogy alapjáraton visszavett órajelekkel is ilyen 45 fok a proci És ráadásnak 800rpm el fúj a mugen venti míg amikor vettem pár hónapja ilyen 300rpm le vígan ment! hasonló hőmérsékleten csak a három collink nélkül!!! A proci hűtő nincs meglazulva egyszer megvolt lazulva de miután meghúztam a csavarokat rendesen hűl vagy 10-15 fokot tuningnál de már egy ideje ilyen meleg
-
kmisi99
addikt
válasz kmisi99 #12682 üzenetére
A képet elfelejtettem küldeni akkor így lenne a hozzászólás
"Most így van a gépem hűtése [link] Na a probléma az az hogy......."
Vajon hol van a probléma? Mi miatt lett ilyen meleg a proci és miért megy ennyire a scythe venti? régen kb 2 hónapja még ilyen 30 pár fok volt alapjáraton Most még több venti és még melegebb
Itt egy régi everest teszt full terhelésen ment a venti úgy mint most terheletlenül de mégis jó hűvös volt! és mindez a 3db coolink nélkül
[link][ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Hmm mondjuk ebben van valóság alap de akkor sem értem hogy azért ennyi + hűtéstöbblet és mégis alapjáraton majdnem maxon megy a mugen Talán ez lehet azért mert most szív és azért mert a fújó coolink kb 1centire kilóg így nem tud fullon fújni? Vagy az a +10 fok ennyire sok lenne?
-
kmisi99
addikt
válasz s.s.j.goku #12699 üzenetére
A Coolink jobb! Csak szélzaj van és semmi más a légszállítás nagyon jó sőt még annál is jobb! Az arcticnak viszont van egy kis motorzaja! Meg talán a légszállítása kisebb de nem ismerem a pontos adatokat
-
kmisi99
addikt
Üdv! Elöször is itt egy kép a gépem szellőztetéséről [link]
Ugye itt minden szép és jó jó a szellőzés blabla. Na de ami a durva hogy az átkozott proci full terhelésen 70 fok LInX alatt. Hát azért szerintem még gyári hűtőnél is sok lenne ez ilyen brutális szellőztetéssel de mégis. Ami még ennél is durvább, hogy amikor levettem a hátsó coolinket és azt a coolinket ami a mugenen van és megfordítottam a scythe ventit hogy fújjon a másik irányba befelé a házban pontosan 0 fokkal lett melegebb. Szerintetek mit csináljak a megőrülésen kívül mert az már sikerült! A mugent nemrég újrapasztáztam ma minden egyes szarságot meghúztam rajta és visszaraktam és még mindig ilyen. De ami a legjobban idegesít hogy két darab ventilátor nyamvadt egyetlen egy fokkal nem tudta jobban lehűteni azt a rohadt procit?A célom egy jó szellőzésű gép volt több tízezreket költöttem a megvalósítására és semmi, Kb ugyan azok az eredmények mint a régi codegen házban gyári hűtővel max az alaplap vidikari hdd hűlt. Igaz akkor nem linx eltem de ott is terheltem rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
A fő problémám elsősorban hogy a két coolink mi a fenéért nem hűt a procin semmit miközben ott szívják el tőle a meleget meg ott fújják
-
kmisi99
addikt
Na a scythe mugen probléma megoldódott másnál is ilyen meleg. A többi kérdésem még áll hogy mi a fenéért nem segített a két coolink a hűtésben?
-
kmisi99
addikt
Az gond ha jóval több venti fúj be mint ki? Szám szerint egy 20 centis ki és két 12centis valamint egy 20 centis be
-
kmisi99
addikt
Ugyan kicsit eltér de nem nagyon találtam más témát hozzá. Kb egy éve pasztáztam a procimat scythe mugen gyári pasztájával. Szerintetek ha most újrakenném arctic mx2 ővel mennyit nyernék?
-
kmisi99
addikt
Tudok ajánlani valami viszonylag halk és viszonylag olcsó 8cm es ventit?
-
kmisi99
addikt
Akkor szerintem arctic ventit veszek. Csak az a kérdésem hogy egy 8 centis arctic pro fix 2000rpm en nem hangos? Az nem gond ha hallható csak ne legyen az a fő zajforrás(a gép amibe lesz gyári amd hűtővel üzemel szóval nem olyan full csendes gép) Egy asus m2n lapba lesz ami szerintem nem tud szabályozni. Az én p6t se lapom se tudja szabályozni a ventiket.
-
kmisi99
addikt
Szerintetek egy asus m2n lap tudná szabályozni a ventit? Mert olcsón csak az a 2000rpm es arctic van. vagy a gagyi sharkon 1500rpm el
-
kmisi99
addikt
Heló! Remélem jó helyre írok. A hűtőpasztát milyen gyakran érdemes cserélni? Már kb egy éve pasztáztam újra akkor scythe ezüst pasztával.
-
kmisi99
addikt
Szerintetek az megoldható hogy adott egy scythe pwm es veni a scythe mugen 2 ventimen.és a mugen 2 re raknék egy másik ventit de az csak 3 eres. Ha a +- végét rákötném a scythe venti +- kábeléhez és úgy egy pwm csatiról menne a kettő szerintetek okés lenne minden azaz mindkettőt ugyan úgy szabályozná? Vagy rossz ötlet?
-
kmisi99
addikt
Heló! Láttam hogy itt nagyon olcsón kapni ventiket [link]
Haverom gépházába kellene 3db 8cm es de csak ilyen 3200rpm es van. Ez egy 8cm esnél mennyire hangos? A gépe nem igazán halk szóval nem baj ha van motorhang meg szélhang csak ne legyen visítóan gyors. Vagy ha 5V ra kötöm mindet akkor lenne elég légszállítás? -
kmisi99
addikt
Szerintetek egy közel 3 éves HD5850 es vidikarinál már érdemes lenne újrapasztázni? Hamarosan kitisztítom az egész gépet aztán gondolkodom lehet újra kellene pasztázni. Nem igazán melegszik soha nem melegedett igazán max 60 fok csak érdemes e.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Lenne egy pasztás kérdésem. Most a laptopom újrapasztáztam olcsó 300ft os fehér coolink pasztával, így terhelve akár a 90 fokot is nyaldossa 1-2 mag a processzorban. Ha pl egy arctic mx2 pasztát veszek azzal mennyi t nyerhetek? Olyan 5 fok reális? Alapon is 60 fok körül járnak a magok és pont 59-60 fokon kapcsol a gép hangosabbra jó lenne ha maradna 60 alatt ha netezek.
-
kmisi99
addikt
Szerintetek arctic mx2-3-4 et vagy XIGMATEK PTI-G4512 pasztát vegyek? Nagy hőterhelésre kell akár 80 fokig is felmegy a gépem a vga tovább is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)