Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz BRIKLY #26427 üzenetére

    Eddig arról volt szó (bár csak át futottam a hszeket), hogy beton falad van. Nagyon nem mindegy, egészen másként kell dolgozni beton fal esetén, mint tégla esetén. Ezt a munka (anyagvásárlás) előtt mindenképpen tisztázni kell.

    hő nyelő képessége van Pont ez a lényeg. Elnyeli a hőt, de mivel kívülről le van szigetelve, azt nem adja le, hanem tárolja. :) Igaz lassabb felfűteni, viszont nem is hűl vissza a helyiség olyan gyorsan, mintha belülről lenne szigetelve. A hőszigetelő képessége mindkét rétegrendnem egyforma, viszont a ház hőháztartását egészen másként alakítja. Belső szigetelésnél kevés energiával tudod a légteret felfűteni, viszont a hamar ki is hűl, mert nincs a helyiségnek hőtehetetlensége. A kívülről szigetelt falak esetén a falak adnak egy jókora hőtehetetlenséget, ami sokkal lassabbá teszi a helyiség ehülését.

    A hőszigetelő képesség pedig mindig az adott anyag vastagsága és annak hőszigetelő képességének szorzata, kommunálva ez az összes szerkezetben lévő rétegre. Tehát a sorrend a hőszigetelés szempontjából tök mindegy, minden más szempontból lényeges.

    A 2-3 cm kb semmire sem elég. Főleg, ha egy vékony beton falad van. Arra még azt mondom, hogy a 10 is elég karcsú, de nyilván a pénztárca is határt szab. Én inkább azt csinálnám a helyedbe, hogy kívülről, vastag szigetelést tennék fel a legkritikusabb részekre (szoba, nappali) és ha ismét gyűlik valamennyi a kasszába, akkor folytatnám. 1-2 év alatt körbe érsz a teljes házon és a komfort érzeted nagyságrendeket javul, nem beszélve a fűtés számláról.

    üdv, föccer

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák