Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Hooper #23129 üzenetére

    Itt először azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit jelent ez a "nem kelti életre a lemezt" kijelentés. Azaz maga a 2,5"-os külső HDD csatlakoztatásnál felpörög, a macOS-ben megjelenik valahol? Valamint hogy az eredeti Type-A - Type-A kábelével pl. PC-n működik-e.

    Ha PC-n a gyári kábellel csatlakoztatva rendesen felpörög és működik, akkor a külső merevlemez elvileg rendben van. Ha Macen szintén rendesen felpörög és nem kattog, akkor a tápellátás elvileg ott is rendben lehet, meg Type-C alapon USB 3.X / Thunderbolt 3 portnál pláne. Viszont ha túl hosszú az USB-kábel, akkor az okozhat adatkapcsolati és 2,5"-os külső merevlemezeknél tápellátási problémákat, de az 1 méteres hossz általában még belefér. Vagyis jöhet a macOS, illetve ott szükség esetén lecsekkolni, alkalmazni a pl. ezen és ezen leírásokban javasoltakat. Valamint ha van rá lehetőség, akkor a Macen másik USB-C port mellett másik gépen, másik operációs rendszerrel is kipróbálni a külső merevlemezt az adott USB-C kábellel csatlakoztatva, már ha van a másik gépen is USB-C port. De ha nincs, technikailag akkor is megoldható a csatlakoztatás ilyen-olyan átalakítókkal, adapterekkel, amiről már volt szó itt.

    Ha az előbb leírtak kipróbálásra, tisztázásra kerültek és esetlegesen bebizonyosodott, hogy az említett USB-C kábel lehet a probléma forrása, értelemszerűen akkor indokolt másik kábelt venni, ellenkező esetben viszont nem. Meg ha valóban adat- és töltőkábel, nem kizárólag csak az utóbbi, akkor normál esetben nyilván működnie kellene vele a külső merevlemeznek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák