Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz ricsif12 #5703 üzenetére

    Na, akkor jó hogy szóba került, mert Linux rendszereken az lsusb parancs nem minden esetben írja ki pontosan a külső házban lévő chip típusát, másnál is volt már emiatt félreértés (példa).
    A VIA VL716 chip pedig már valóban reálisabb, mint a VL817, ezek szerint helytálló amit a 2169C3 külső háznál megad a gyártó erre vonatkozóan.

    Ha tartósan Linuxon van használva a külső ház, akkor igen, célszerűbb Ext4 fájlrendszerre formázni a benne lévő SSD-t, meg az Ext4-nél nyilván teljesebb ott a támogatás UNMAP (TRIM) és egyben téren is, mint az exFAT-nál.
    Az fstrim szerint a TRIM illetve az UNMAP ténylegesen is működik, lefut rendesen, oké. Bár az kevésbé, hogy az utólag leírtak alapján (egyes) Linuxoknál továbbra is mókolni kell a működéséhez.

    Igen, az USB-C - USB-A adapteres megoldás valóban praktikus a kompatibilitás biztosításához, ahogyan a különálló USB-C - USB-C és USB-C - USB-A típusú USB-kábel is. A gond nyilván akkor van, ha csak USB-C - USB-C típusú kábelt mellékel a gyártó és olyan PC-hez / egyéb gazda eszközhöz kell csatlakoztatni a külső házat, amin csak USB-A típusú portok vannak.

    Köszönjük az újabb információkat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák