Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madrac

    senior tag

    válasz nyalifali #95728 üzenetére

    A csomagon mi szerepel a feladónál? Kína vagy Hollandia? Vagy a rajta lévő tracking alapján látszik, hogy Kínából jött közvetlenül?
    Szerintem amit únión belülről adnak fel akár újra úniós feladóként, azt nem vonhatnák eljárás alá. Az indoklásuk alapján, ennyi erővel, ha veszek ebay-ről egy eredetileg kínából származó terméket és azt feladják nekem Németországból ide postával, akkor megvámolhatják+áfázhatják?! A legutóbbi postára adás országa a mérvadó, nem a termék eredeti származása szerintem. Ha Hollandiában érkeztetik és újra feladják, az véleményem szerint unión belüli csomagnak számít, mint ahogy mindig is annak számított. Ezért alapított számos kínai webáruház unión belüli lerakatokat. Nem hinném, hogy jogilag más lenne, ha a csomagot kibontják Hollandiában és teljesen új borítékban adják fel új címkével vagy sem....
    Egyébként lehetett számítani erre, hogy elkezdenek szívózni a kis emberekkel is, mert ha jól tudom az egész kínai egyéni vásárlásokat befogják tiltani vagy legalábbis teljesen ellehetetlenítik, hogy ne érje meg, azt hiszem 21-ben.

Új hozzászólás Aktív témák