- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Az itthon párakapunak nevezett izét, kintről milyen angol szóval kell keresni?
-
Daywalker
addikt
No, az egyik RF-s csomagomnál megjelent az import 8 nappal azután, hogy semmi hír nem volt róla. Kérdés a többinél mikor lesz változás.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
hobbyone
aktív tag
Úgy látszik kezd egyre mélyebbre kezd süllyedni a posta, és már CD-t is kockázatos lesz rendelni nyomkövetés nélkül.
Egy német cégtől kb.már 9-10 alkalommal rendeltem februártól. Max. 1 hét alatt mindig megérkezett az aru.
Június 22-én postázott levelem viszont még nem jött meg. Hétfőn voltam benn a postán, sejtve, hogy itt valami nincs rendjén, letelt az egy hét. Előhívták a nőt, aki valószínűleg a körzetet irányítja. Felhívta a postásunkat, de persze ez nem ért semmit. Kicsit úgy is éreztem, hogy türelmetlennek tartanak, pedig csak a tapasztalat, logika sugallata irányított a postára.
Azt gyanítom valahol az elosztásnál lophatták el a küldeményt, de azért még adok némi esélyt a hétfőnek, hátha.. -
Zeki
nagyúr
Érdekes, fizettem az aliexpressen bankkártyával, de nem adtam hozzá a későbbi vásárlásokhoz, így most (talán ezért?) van egy 24 órás Your Payment is Being Verified, Régen egyből bevette a fizetést. Tőlem levonódott a pénz.
-
llaszlo
veterán
Kaptam egy ilyen tracking numbert 5573922734 amit a DHL oldalán tudok követni. Látom a státusznál, hogy 07.03-án felvették a csomagot és most az elosztó raktárjukban van. 17track appot használok a telón. Ott viszont ezzel a számmal nem tud semmit sem kezdeni. A DHL oldalán ezt a shipping (nem tracking) numbert adja: JJD014600001984780168 Erre sincs találat a 17trackben.
Mit lehetne a 17tracknek megadni, hogy ott tudjam követni?
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz slezakimi #58510 üzenetére
Nem tudtam, hogy ez nem automatikus. Meg kellett adni a dhl-t mint postázót. Emlékszem, hogy korábban pont ez miatt nem használtam.
molvany:
Aha, mert sokkal egyszerűbb egyszerre 4-5 vagy akár több honlapot is nézegetni, mint amikor az ember egyszerre látja az összes rendelés státuszát egy helyen. naná. facepalm IGEN, ha nem értesz hozzá vagy csak okoskodni akarsz, akkor inkább ne szólj bele!! Ennyi!![ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Ha nem tudja akkor dobjon 10$-t az app keszitojenek es irja meg mit szeretne. Egyebkent pedig meg lehet koszonni a linkeket szvsz...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zsiz
őstag
válasz wwenigma #58519 üzenetére
persze, meg lehet köszöni mert hasznosak ha valaki nem tudja, csak nem ez volt a kérdés. (írta is hogy weboldalon látja.) de az se hülyeség amit írsz, hogy beszéljen az app készítőjével, hátha bele tudja (és akarja is) írni az alkalmazásba
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
llaszlo
veterán
Végre valaki fel is fogja, hogy mit is akartam és nem hülye linkeket küldözget. Kivéve slezakimi-t aki valóban segíteni akart. Kösz. Azóta a 17track-nél is megtaláltam az appban is. Eddig sosem használtam benne ezt a DHL-es lehetőséget, mert még sosem volt ilyen típusú tracking numberes rendelésem. Pont ezért kérdeztem és érthetően leírtam, hogy nem a weblapon akarom nézegetni. Persze van aki vagy túl hülye ahhoz (bár ezt talán kizárhatjuk), hogy felfogja vagy eleve nem is akarja felfogni amit leírtam, de valamiért nem jutott el az infó csak írkálja a haszontalan linkeket és persze a másikat nézi hülyének.
Mert nyilván egyszerűbb akár több weboldalt is nézegetni meg állandóan beírogatni újra meg újra kikeresni meg beírogatni a TN-eket, mint egyetlen programban nyomon követni, ahol csak egyszer kell megadni a TN-t. Persze én vagyok a hülye, hogy nem linkeket nézegetk. facepalm. -
molvany
senior tag
Azzal, hogy valakit ( valakiket ) nyiltan ( és burkoltan ) lehülyéz, csak a saját gyerekszoba hiányát prezentálja. Annak ellenére, hogy " elnézést kértem ", hogy mertem valamit írni, elég alpárian reagált, válaszolt. Ez megint csak az alapkultúrájának a kinyilvánítása ( ami nem sok lehet ).
Abban pedig igazad van, hogy egy esetleges legközelebbi alkalommal, ............. majd a kérdéseire.WhatsApp :+491737182060
-
hajas20
csendes tag
Sziasztok
Rendeltem egy telót külföldről,de a vámoláshoz szükséges papíroknál megakadtam.
Kérem aki tud segítsen a kitöltésben nagyon hálás lennék.Köszi Ádám
-
-
Zeki
nagyúr
válasz diablo1984 #58525 üzenetére
Meg kell a bolt visszaigazoló emailje is. Az is mehet forwardolva, a tárgyban a tracking számmal.
-
hajas20
csendes tag
válasz diablo1984 #58527 üzenetére
Lényeg paypal számlám nincs van egy számlám a rendelésről meg a visszaigazoló e-mail azokat tudom csatolni a papír kitöltése
Feladási hely: China?
Postai azonosítószám:
Súly:
Hivatkozási szám:
MRN szám:ide mit kell beírnom ?
A vámkezelés elvégzésére: ________________ közreműködőt bízom meg Ezt figyelem kívül hagyom vagy kit írok be ?
Kinyomtatom aláírom be szkennelem,és elküldöm vagy lefotózom ?[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
-
hajas20
csendes tag
válasz diablo1984 #58530 üzenetére
Köszi a számlán minden rajta van feladó eladó adatai címem mi a termék ára stb... mi az a forward ? nagyon nem értek ezekhez
-
zsiz
őstag
válasz hajas20 #58534 üzenetére
bocsánat, véletlenül válasz lett. új hozzászólást szerettem volna
egy háztartáshoz minden további nélkül tartozhat több PayPal fiók is, igaz? (más név, más e-mail, más kártya- illetve számlaszám, egyedül a lakcím közös, meg ugyebár az internet előfizetés) lehet, hogy tesóm is elkezd külföldről rendelgetni magának.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
kerekfej
addikt
5 méteres jó minőségű HDMi kábelt merre lehet találni olcsón?
-
Daywalker
addikt
Na egy 20-án feladott RF...CN csomag átváltott belföldi feldolgozásra. Persze ami ugyanazzal a járattal jött két másik csomag még mindig sehol a track szerint.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Zeki
nagyúr
Már el is felejtettem... ma jött a mél, hogy a miniinthebox feladta a június 7.-ei rendelésem.
Jó nagy kamugépek ezek is, az 1-5 munkanapos feldolgozással. -
Genova1983
tag
Sziasztok!Nem nagyon vagyok jártas külföldről rendelésben,ezért lehet,hogy hülyeség lesz a kérdésem.Aliexpress-ről szeretnék venni egy telefontokot és egy no name szilikon órát 1-1 euro értékben free shipping-el.Ilyen értéknél kell számolni valami egyéb költséggel?Pl. Vám,ÁFA?
-
beg
veterán
válasz Genova1983 #58541 üzenetére
Nem. Ilyen kis értéknél nincs áfa.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
purpledonkey
tag
válasz Genova1983 #58541 üzenetére
Helló!
Ha lenyitod az összefoglalót, akkor megtalálhatod sok mindenre a választ.
"Azonban az EU-n kívülről érkező termékek esetén értékhatártól függően már lehet, hogy fizetnünk kell, ugyanis az áfamentes értékhatár igen alacsonyan, 22 eurónál lett megállapítva"
Azaz jelen esetben nem.
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Genova1983
tag
válasz purpledonkey #58543 üzenetére
Köszi szépen,hogy válaszoltatok!
Igazad van,az összefoglalóval kellett volna kezdenem,sok hasznos dolog van benne. -
bucsher
őstag
válasz Genova1983 #58544 üzenetére
A rendeléssel kellett volna kezdened, hogy gyűjtsd a rutint
In the pipe - five by five!
-
beg
veterán
Bangi ide, bangi oda, azért elég jól tud lapítani egy dispute és azóta már egy claim alatt is Hiába, a vér nem válik rizzsé.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
BinLaden
tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy xiaomi mi3 telefont, a xiaomiforsale boltot néztem ki mivel van eu raktára, és van is belőle, de viszont nem találtam az összefoglalóban a megbízható boltok között, tudnátok nekem segíteni ebben, hogy érdemes-e innen rendelni???
Sürgős hívásom volt. A fiamért kell mennem. Az iskolába, ugye Torrente? Figyelj! Te dobjál be valamit.. Egy whisky-t vagy a f@szom tudja mit, csak ne lábatlankodj itt ...
-
beg
veterán
válasz BinLaden #58547 üzenetére
Ennyit tudunk róla, a hozzászólásokat létrehozóktól kérdezhetsz privátban (már akik rendeltek onnan)
-
beg
veterán
válasz vadkörte #58549 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy beérkezett a svédekhez. Nekem 23-a óta ez az állapot, azt 21-én adták fel kínából. A svéd posta nem a gyorsaságáról híres.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs