- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz maj-viktor #30717 üzenetére
Elég kellemes ez a 6napos szállítás HK postra!
Rendelés 2014.03.24.-én volt aliexpress-es, így cakkumpakk összesen 9nap, melyből 6 a szállítás!
(megtudnám szokni, ha minden csomag ilyen lenne)ÉS a CN-esek is elég jó időket futnak mostanában... ~10-12napos szállítás
Viszont a SE-k az tragédia... 1hó után sincs semmi! (3 SE-m is függőbe jó ideje)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Dominó85
addikt
válasz maj-viktor #30853 üzenetére
Nekem is egy SE van függőben, de dispute-ot fogok nyitni. Igaz egy másik SE csomag megjött, de ezt valószínűleg ellopták.
* Péter - 06302461862 *
-
zaskar
senior tag
válasz maj-viktor #30853 üzenetére
Én is egy SE csomagra várok (84 USD) már kezdek lemondani róla, annyi itt a rossz vélemény az SE-ről mostanában. Ráadásul bankkártyával fizettem, így gondolom, semmi esélyem, hogy viszontlássam a pénzem, ha nem érkezne meg. Sajnos kínai rendelésekben kezdő vagyok, az elmúlt 10 év pozitív tapasztalatai (mindenem megjött eddig előre utalással vagy kártyával fizetve USA-ból ill. EU-ból) nem tették szükségessé számomra a paypal használatát. A legnagyobb értékű rendelésem egy 200 ezres kerékpár volt (ebay) azt is előre utaltam, de több 100 ezres vásárlásom is volt. Igaz, ezek többnyire Németo.-ból vagy UK-ból jöttek, és ez nagy különbség...
-
pecsivsk
tag
Sziasztok, rendeltem az Aliexpresszről, és azt írja a Tracking hogy a célország BR. Nem HU-nak kellene lennie?
-
El_Diablo
tag
válasz pecsivsk #30856 üzenetére
A baj attól is függ, hogy mit és mekkora értékben rendeltél. Ha kis értékű és kiírta az eladó, hogy nem jár hozzá TN, de az Ali-nál pl kötelező TN-t megadni, akkor kap az ember egy nem létező, vagy már másnak kiosztott TN-t. Nekem mindkét esetben meg szokott jönni a küldemény.
-
Crytek
nagyúr
Ha a vásárlástól számított 45 napon belül tolom a disputeot akkor onnantól van valami határidő amelyen belül le kell zárni vagy akármi?
Next PC Upgrade: 2022
-
cooldongo
tag
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy a telón kínából vám alatt van és kéne mailbe küldenem név honnan hova banki átutalás igazolás, de nem akarom a teljes összeggel mert akkor jön rá az áfa.
Azt kérdezném meg, hogy ha az igazolást át írom olyan összeggel amit a kínaiak a csomagra írtak akkor ugye nincs áfa mert a limit alatt van, szerintetek ez járható út vagy nem?
-
aytukabozs
addikt
válasz cooldongo #30862 üzenetére
NEM
Szerinted ott fogyatékos csimpánzokat alkalmaznak?
Ha ajándékba kapsz (valóban) kintről telefont, vagy nyereményjátékon nyersz, az áfát akkor is ki fogják veled fizettetni.
Megnézik mennyi a piaci ára, és áfáztatják az után...[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Sanyesz.
őstag
válasz cooldongo #30862 üzenetére
Gratulálunk! Olvasd el az "Összefoglaló kinyitása" feletti szöveget!
A többi szankciót a NAV-től kapod. A számlakivonat hivatalos iratnak számít pecsét, aláírás nélkül is. Gyakorlatilag hamisítás, amiben töröd a fejed...[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Hollandiából várok csomagot, és elvileg TNT posttal lett feladva. Kaptam tracking numbert, de a magyar TNT nem tudott ez alapján segíteni. Szerintem is elég érdekes a szám: 3SKAAGxxxxxx3 (x helyén számok.) Elvileg az nlpost oldalán követhető, de semmi érdemi infó nincs merre jár, csak annyit ír, hogy Parcel at depot. Dehogy hol, merre és miért nem mozdul napok óta, nem tudom. Elvileg valamilyen Express szállítás kéne hogy legyen. Kezdjek el izgulni?
-
cooldongo
tag
azért tettem fel ezt a kérdést mert, eszébe jutott már valakinek (csak nem találtam már kinek)
és annyit tett hogy ps-el alacsonyabb de még nem áfa mentes árra írta át ás az után kapta az áfátna mindegy akkor elvetem ezt az ötletem mert eléggé le lettem oltva, tudom hogy nem valami szabályos csak kérdeztem
-
Dominó85
addikt
válasz tibi_17 #30869 üzenetére
Március 11-én rendeltem, azóta "úton" van.
Kérlek mondjátok, hogy a barom kínai nem a ruszkiknak küldte el a fejhallgatómat!!!
RCxxxxxxxxxCN
View Official DataChina
Normal TrackingRussia(Modify) - Mi a fax???
Not Found 2014-04-03 00:00, 收寄局收寄, 温州函件局鹿城分局, 俄罗斯
TransportingSummaryCopy
Destination Country - Russia:Tracking Consuming:1888 Millisecond
Origin Country - China:Tracking Consuming:312 Millisecond
2014-04-03 00:00, 收寄局收寄, 温州函件局鹿城分局, 俄罗斯Komolyan mondom...
Amúgy elmentem a tegnap megjött 2 csomagomért a postára.
A Xiaomi Piston II fülhallgatóm EREDETI! El sem hiszem, hogy a Pandawill nem kamuzott (ettől függetlenül tőlük, többet soha). Bekerül majd a Xiaomi Hongmi-s főoldalas cikkembe is.
A másik pedig egy Aula Killing The Soul (Tarantula) gamer egér, ami a kőkemény 15.49USD-s árával és ha látnátok milyen minőségi voltával rászolgált a gamer szóra. Enyhén best buy. Hamarosan lesz róla cikk is.[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
-
Crytek
nagyúr
válasz aytukabozs #30866 üzenetére
Te meg olvasni és értelmezni nem tudsz.
Szerinted ha tudnék angolul kérdeztem volna? Paypalom nekem is van ,de kb csak fizetni tudok vele mást nem tudom mit hogy merre hol kell meddig miért stb.
Ezért kérdeztem.Szóval továbbra is várom a válaszokat!
Next PC Upgrade: 2022
-
bicajoskema
tag
sziasztok
korábban írtam ide, hogy nem tudtam a csomagomat követni ami usa- bol jött, uspsel.
megérkezett, és érdekes, hogy magyarorszagon belül megint láttam a csomagot, hogy merre van. -
Dominó85
addikt
Azt azért kérdezd meg a drága eladótól, hogy a gyári csomagolás (díszdoboz) az benne van-e a küldendő csomagban. Mivel nekem a mocsok későn szólt, hogy az plusz 3 dolcsi! Szóval az enyémnek csak a lehámozott műanyag csomija van meg. No meg legalább az angol nyelvű leírása és egy kitöltetlen garanciajegy... LOL. Az egér sehol sem világít!Fogása jobb kezes és nagyon jó. A gombokat BF4 és BFH alatt is teszteltem. Nem vallottak kudarcot (BF4 multi 15-2, BFH 4 játék után 39-4 )
tibi_17
Próbáltam, de nem engedi...[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
poffsoft
veterán
hurráhurrá...
Szerintetek ilyenkor hogyan tovább?
A H7500 MT6577-ről semmi info a neten (gyakorlatilag), pedig tavaly január óta "létezik". A nyamvadt romja még magyarul sem tud (az angol meg félig kínai).
A legkiborítóbb, hogy GARIBA ment vissza a telefon, most meg azzal jönnek, hogy "hát használtan vettem, meg használtam is jó sokáig". Könyörgöm, ha adtak rá fél év garit, akkor ki nem xarja le, hogy használtam???
"A piacon közben meg felmentek az árak" .. És, ki nem xarja le, ez legyen az eladó gondja tudtommal?De a korona : Küldjem vissza ezt a szart(saját költségre ismét) , és akkor visszaküldik a NEM JAVÍTHATÓ eredeti telefonomat (H7500+ MT6589 Quad)
szerintetek?
Ja, nehogy elfelejtsem, To2C.com- ról beszélek...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz Crytek #30876 üzenetére
Válaszoltam a PP topicban, DE;
Azt nekem mégis honnan kéne tudnom hogy te nem tudsz angolul? (Se nem jelezted, se a homlokodra nem írtad ki)
Sokkal kézenfekvőbb feltételezés volt hogy szimplán lusta vagy...
ezenfelül a 'szmájli' általában iróniát jelez, de látom ez nem jött át :/[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
daja28
tag
Sziasztok ! Tudnátok nekem segíteni abban hogy hogy érdemes fizetni Aliexpressen ? Forint alapú számlám van Ebayne Paypalel szoktam fizetni de itt ugye Aliexpressen nem tudok . Ti hogy szoktatok fizetni ?
-
daja28
tag
50 GBP rendelnék terméket . Gondolom ahhoz csak van ,követési szám . Ha esetleg úgy döntenék hogy rendelek egy " Adidas " melegítőt , mennyi az esélye hogy meg is kapom ?
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hogy a DHL meddig tartja a csomagot?
Németországon belüli sima DHL csomag. Csak a címzett nem tudta átvenni így írták hogy a központba átvehető. De azt nem hogy hány napig.Tudja esetleg valaki?
köszönöm
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Tapasztalatot szeretnék megosztani, hátha más is jár hasonlóképpen, mert én hiába keresgéltem a topicban, nem nagyon találtam infót. Az OTP Banknál volt egy számlám, de mivel nem érte már meg ottmaradnom, így megszüntettem és bankot váltottam. Viszont még a nagy kínai ünnep előtt vásároltam az Aliexpress-en az OTP-s kártyámmal, amiből refund lett. Hiába próbáltam szót érteni a kínaiakkal, hogy az új számlámra kérem a visszatérítést, ők csak arra küldik vissza a pénzt, ahonnan jött. Így megpróbáltam telefonon és a bankfiókban érdeklődni, mit lehet tenni, hogyan kaphatnám meg a pénzt, mert elvileg ilyenkor a bankhoz megérkezik az összeg és nyilván tudják is hogy kinek érkezett.
Nos, a telefonos ügyfélszolgálatnál elhajtottak, ami megszűnt az megszűnt, nem létezik, visszapattan a pénz a küldőnek. Próbálkoztam a bankfiókban, ott annyi mondtak, hogy érdeklődjek e-mailben az oldalukon, mert ők ehhez kevesek. Írtam is, a válasz az volt, hogy banktitkokról nem e-maileznek és fáradjak be a bankfiókba. Szóval kezdtem barátkoztam a gondolattal, hogy elveszett a pénz.
Egy hétre rá levelet kaptam az OTP-től, hogy megszűnt számlámra jóváírás érkezett, és XY bankfiókban átvehetem. Így is lett, egy picit megvárattak, de mindenféle költség nélkül, személyi és lakcímkártya ellenében máris kifizettek készpénzben.
Kicsit körülményes volt a dolog, de pirospont, amiért ilyen hamar megkerestek és költség nélkül hozzájutottam a pénzhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- SSD ÚJ BONTATLAN ELADÓ 128 GB 240 GB ÚJ
- Kingston A2000 1TB M.2 SSD / CSOMAGKÜLDÉS
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest