- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz -szabi- #43794 üzenetére
Tehát van egy pc amin vannak a filmek. Van egy eszköz amin corelelec fut. És az rá van kötve a tv-re.
Ebben az esetben készíteni kell a pc-n egy mappa megosztást. /windows?/ A coreelec-en pedig rácsatlakozni erre a megosztott mappára és onnan már be fogja olvasni a tartalmat. Mindkettő ugyanabban a hálózetban/ munkacsoportban legyen és ajánlott az SMB bekapcsolása/használata. -
-szabi-
őstag
válasz zsiga68 #43801 üzenetére
A könyvtármegosztás az megy most is használom, logouton írtam róla anno.
Engem kifejezetten az érdekel ez az átküldés eszközre miért nem látja CE-Kodit a hálón? -
vargalex
Topikgazda
válasz maestro87 #43802 üzenetére
Hogy érted azt, hogy ne kelljen lapozni? A forrás oldal is így mutatja. Elég bosszantó lenne, ha kliens oldalra lerántaná először az összes oldalt, ami biztos, hogy több percig tartana, ráadásul lehet, hogy bizonyos eszközök nem is bírnák RAM-al. Ha a fenti linket megnézed, alapból 399 oldalról beszélünk...
Szerk.:A poszter nézet szerintem pont nem ideális a következő oldal linkje miatt...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
maestro87
őstag
válasz vargalex #43805 üzenetére
Azt hittem szoftver oldalról nézve kevesebb erőforrással is meglehet csinálni, de ezek szerint nem lehet.
Engem nem zavar, hogy poszter nézetben a lista végén van egy üres mappa képe, ellenben az igen, hogy lista nézetben bal oldalt van olvasható méretben a film címe, IMDb értékelés, jobb oldalt meg a borító képe. Ezért poszter nézetben sokkal gyorsabban döntök, hogy megnézem-e az adott filmet vagy inkább tovább görgetek.
Szóval ezt a kiegészítőben nem lehetne egyénileg beállíthatóvá tenni? -
-szabi-
őstag
válasz zsiga68 #43804 üzenetére
Az átvitel eszközre az nem másolás.
Windows funkció ami a hálózaton lévő média lejátszónak küldd át lejátszani videót.
Szerintem media renderer vagy szerver féle megoldás lehet csak mr. windows átvitel eszközre nevet adott neki.
Csináltam egy képernyőképet:
Látszik a TV is mint média lejátszó de CE-Kodi nincs ott. -
lacoka55
aktív tag
válasz brazos #43768 üzenetére
Szia
megint ez a csodás MXQPRO 4K 5G készülék
megoldódótt a kodi probléma kevés volt a memo benne csináltam egy rendszer visszaállítást takarítottam benne most már felment a kodi akadás mentesen mennek a filmek amik elindulnak
feltettem rá egy AIDA64 teszt programot ez szerint ram 1GB ebből szabad 510MB
belső háttértár teljes 7629MB
gyártó Rokchip RK3128 32bit ARMv7
kijelző felbontásra azt írja 1280x720 5GHz nem támogatott pedig rajta van
További kérdésem kérésem lenne hátha van valakinek valami ötlete rá feltettem még rá a barátom kérésére a Disney+ kiegészítőt com.disney.disneyplus_2.22.1-rc1_2308040.apk
ezzel a filmek elindulnak de nincs kép csak hang viszont a film címe és a feliratok látszanak a kijelzőn a képen
ez csak akkor van ha elindítom a filmet van valakinek valami ötlete rá vagy felejtsem el ezt a készüléket
A saját gépem egy X96Mini AMLogic S905W nem egy izmos gép de ezzel akadás nélkül mennek a Disney+ filmek kép és hang -
zsiga68
őstag
-
brazos
senior tag
válasz lacoka55 #43809 üzenetére
...de nincs kép csak hang viszont a film címe és a feliratok látszanak a kijelzőn a képen...
Persze, mert hot gyenge cucc, 1GB RAM-al ne is csodálozz, ha valaminek a kikódolása nem megy online, vagy csak nagyon akadozva. Amúgy mg lehet, annak a cuccnak nincs s google-s jogosultsága, így eleve már alapból widevine nincs is hozzá, -ezért sem lehet rajta kép- és főleg, mivel 32 bites cuccról beszélünk, arra eleve már semmilyen rendszerben sincs widevine támogatás. Így, ha olyat igénylő filmet néznél, a Disney is használ widevine-t, akkor képed nemigen lesz. Dobd ki, vagy ajándékozd el azt a cuccot, és vegyetek egy normális, 64 bites cuccot.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
válasz brazos #43807 üzenetére
Ki mondta, hogy csak a posztert nézem? Azt írtam, hogy a filmről a két információ (magyar cím, borító) a képernyő két szélén helyezkedik el ami zavaró.
Egyébként poszter -> imdb -> magyar cím -> ismertető.
De ha már kérdezd, a borító is sokat elárul egy filmről: általában egy pillanat alatt meg lehet állapítani róla a film műfaját, hangulatát vagy hogy játszik-e benne kedvenc színész, de még az lmbtq filmeket is jó eséllyel ki lehet szűrni vele anélkül, hogy elolvasnád az ismertetőt. Sok borítón meg ott virít a Netflix logó is, ami már egy intőjel is lehet, hogy ne nézd meg.
De a már látott vagy ismert filmeket is - aminek ismered a borítóját is - könnyebb kiszűrni poszter nézetben, nem kell elolvasni még a címét sem.
De miért is kell megindokolnom, hogy miért poszter nézetben szeretem használni a Kodit? Tudod, abban a nézetetben amiben a legtöbb ember használja az offline médiatárát is...[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz maestro87 #43813 üzenetére
... jó eséllyel ki lehet szűrni vele anélkül, hogy elolvasnád az ismertetőt. ...
Akkor te egy látnok vagy!
Láttam én már olyan rosszul sikerült posztert is, nem is egyet, többet, amiről te nyilván azt szűrnéd le, hogy nincs értelme vele foglalkozni, közben pedig tök jó filmeket, sorozatokat takart, csak a poszter megálmodója volt hm....másnapos.
Ami a Netflix logót érinti, mint mindenhol, ott is vannak vegyes és még vegyesebb (érted - finoman fogalmazva) cuccok, bár akad jópár igencsak jól sikerült dolog. -
plehoczky
tag
Hogyan lehet rávenni a Kodi-t, hogy a sorozatokat foldernév alapján felismerje?
Korábban ez többé kevésbé jól működött, az XBMC-ben biztosan, de a Kodi korábbi verzióiban is.
Az újabb verziók viszont nem tudnak már mit kezdeni a tipikus sorozatnév.s00.stb... formátummal, csak akkor ismeri fel a kodi/tvdb, ha kézzel csonkolom a nevet felismerés közben csak a sorozat nevére.
Értem én, hogy az ajánlás a sorozatnév / évad / epizód formátum lenne, de mi van akkor, nem szeretném a mappákat átnevezni? -
cris78
őstag
A netmozi addon másnál sem jó?
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Jakuu
őstag
Továbbra is várom, hogy hátha valakinek van arra ötlete, hogy miként tudnám a indavideo-s watched statust egy másik Kodiba átvinni. A myvideos119.db -ben ott vannak a megnézett videók, de hiába másolom át a db-t a másik Kodiba, az indavideo pluginban ezek nem jelennek meg már lejátszottként.
-
Mr Dini
addikt
válasz xcsabo #43833 üzenetére
Szia!
Direkt megnéztem a kedvedért, nálam flottul indul minden azonnal. Visszanézőben és élőben is. Kiegészítő beállításokban Google DNS-t választva (vagy a DoH-ot letiltva) működik? Pontosan mi a jelenség, amit tapasztalsz? Hol akad el? Kodi logot tudsz küldeni privátban?
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz xcsabo #43836 üzenetére
Platformtól függően itt megtalálod: [link] Mivel azonban ez tartalmazhat kényes adatokat, mindenképp azt javaslom, hogy privátban oszd meg velem.
De amit leírtál, abból DRM problémára tudok következtetni, amire sajnos nem tudok garanciát vállalni. A tapasztalat eddig az, hogy Widevine L1 tanusítvány szükséges, vagy PlayReady SL3000 (ez csak Android TV-n támogatott Kodiban), illetve Widevine L3-mal működik Windowson is, ha csak HDCP képes monitor van a gépre kötve, illetve ARM alapú linuxos eszközökön is, ha ez a widevine verzió van telepítve és nem a frissebb: [link]
Egyéb esetben a lejátszás látszólag elindul, de vagy fekete képet kapsz, vagy a Kodi UI jellemzően beakad, jelzi, hogy van lejátszás, de a háttérben indul el és a lejátszót fókuszba téve az alsó lejátszó sáv ugrál, illetve nincs kép és hang, mivel ezeket nem tudta visszafejteni kulcs hiányában. De ez a logban is látszik.
-
icsok
csendes újonc
Vodkatv-ben nálam (mind Win10 és android verzió) nem működik a Timeshift. "Szünet " után a "Lejátszás " hamarosan megszakad, ezen rövid idó alatt az előre hátra mozgás sem lehetséges. Ugyanakkor online stream-ben a timeshift rendesen működik.
-
Mr Dini
addikt
válasz xcsabo #43842 üzenetére
No, itt válaszolok, mert közérdekű. vargalex még a délelőtt megpróbálta és már neki sem ment ugyanígy linux alapú ARM boxon a dolog, mint ami neked van. Most megnéztem én is a Raspberry Pi2-mön, amin LibreElec fut és már azon sem megy a lejátszás. 400-at válaszol a szerver, tehát megtagadja a lejátszáshoz szükséges kulcsok kiadását. Kipróbáltam a frissebb CDM-et is, az sem ment. Azaz a szolgáltató tudatosan tiltotta le a lejátszást ARM-on.
Három opciót látok, amiből egyet máris kizárok. Ez az, hogy a szolgáltató szimplán letiltotta a régi verziójú widevine CDM-eket és váltott frissre. Ezt azért zárom ki, mert korábban a lassan 4 éves CDM is működött, ami már sehol máshol nem megy. Érdekes módon a nagrát eddig nem zavarta. Most hirtelen viszont az összes tiltva lett... Marad tehát 2 opció. Vagy a kedves V olvassa aktívan ezt a fórumot, amit enyhén kétlek, vagy a nagra monitorozza a licenc kéréseket és mivel a kiegészítőt sokan használták linuxos ARM-ról, ami amúgy nem lenne hivatalosan lehetséges, gondolom feltűnt nekik és valamiért nehezményezték, aztán tiltva lett.
Ez elég szomorú, mivel így az összes L3-at használó linuxos eszköz/tv okosító kiesik a számításból. Egyelőre az Android, Android TV (L1 & PlayReady SL3000), illetve a Windows L3 működik.
Sajnos ezzel nem nagyon tudunk mit kezdeni.
-
Mr Dini
addikt
válasz Avayasoft #43840 üzenetére
Ez DNS probléma lesz. A kiegészítő beállításokban válts a Google DNS-re, vagy kapcsold ki a DOH-t és nézd meg, hogy úgy jobb-e. Mostanában a V + Cloudflare DNS nem éppen barátok, ezért működik a feloldás időnként csak.
#43841 icsok
Bocsáss meg, de ezt most nem teljesen értem. EPG-nél, illetve felvételeknél mennie kell az előre-hátra tekerésnek. Élő adásnál viszont a visszatekerés nem éppen lehetséges. Ez azért van, mert a szolgáltató kb 1 percnyi buffert küld folyamatosan a kliensnek live tv esetében. Abban az 1 perces környezetben lehet előre-hátra ugrálni, de az sem igen javasolt, mert ha beéri az 1 perc végét a Kodi, akkor kilép a streamből. Megállításnál pedig szintén ha kifut az 1 percből, akkor bukta az egész. Bevallom férfiasan, hogy bár lenne a V-n bizonyos adásoknál lehetőség a visszanézésre, nem jöttem rá, hogy az IPTV Simple kiegészítőnek hogyan tudok összetettebb timeshifting funkciót adni. Perpill alternatívaként azt tudom javasolni, hogy élő műsornál se az élő adást indítsd, hanem EPG-ből a műsor indítása opciót válaszd. Ilyenkor az adott műsort az elejétől engedi megnézni, akkor is, ha az még nem is fejeződött be, illetve alul a műsor teljes futásideje látszik és ahogy telik a műsoridő lehet szabadon pörgetni. Hátránya, hogy ha az adott műsort megnézted, akkor nem tudod a következőt folytatni automatikusan, hanem át kell lépni élőre, vagy a következő EPG entryre. De ez ilyen lesz, hacsak valaki nálam okosabb rá nem jön a timeshiftingre. Én rengeteget próbálkoztam vele, de nem sikerült megérteni. Valami olyasmit tudnék elképzelni végső esetben, hogy a kiegészítő szolgálná ki az élő műsorokat, nem a szolgáltató afféle átjátszóként. És akkor mehetne rendesen a timeshifting kvázi natívan. De ez megint egy olyan dolog, ami izgalmas kihívás, viszont a VTV hamarosan megszűnik. Hacsak nem lesz népszerű kérés, nem szívesen találnám fel újra a kereket ismét egy szolgáltatói korlátozás miatt. Már így is komplexebb a kiegészítő a kelleténél (lassan 5000 sor kód ) a sok furcsaságuk miatt.
-
icsok
csendes újonc
-
blakey
titán
válasz Mr Dini #43843 üzenetére
Sajnos már CoreELEC alatt sem működik, legalábbis nálam, Android TV alatt jó.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
addikt
Érdekes dolog történt ma, se a tv2 se az rtl+ addon kodi alatt nem működik rendesen, pufferel. Böngészőkben megy. Digi optikai net..
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Asus H170 Pro Gaming MBO, I5-6400 CPU, 8GB RAM, Kingston 120GB SSD
- Új Bontatlan! iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium 27%Áfás számla! + Beszámítás
- Gamer asztal
- Intel Core i3-2120 / 2 MAG 4 SZÁLON 3,3 GHZ + HD Graphics 2000 és I3 2100-AS -ProciK-10DB 5000 FT !
- iPhone 12 mini - 64GB ( Hátsó kamera hibás!)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest