- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz fatalista22 #43350 üzenetére
Ha böngészőből ment és filemoon volt a forrás, akkor inkább csak nem frissült a legújabb verzióra a dmdamedia és a resolveURL.
Alex
-
tom19q
csendes tag
Az új Vodafone router központilag le van butítva, a használandó csatornát automatikusan választja ki. Xiaomi Mi Stick-et használok, ami az 5G tartománynak csak egy részét tudja kezelni. Ezért a 2,4G tartományt próbálom használni, de az meg túlzsúfolt, állandóan lefagy a kütyü. A Strong Leap-S3-t tudom kábelen is csatlakoztatni az internethez és eddig az 5G-vel sincs problémám, használni tudja.
Van valami tapasztalatod a Strong Leap-S3-mal? -
tomp
félisten
téves
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
...hol találtad....
Pl. itt is árulják.
A termék weboldala.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz brazos #43356 üzenetére
Itt egy magyar feliratozott youtube videó a termékről.
A legnagyobb hátránya a fix 16GB flash memória, ami nem! bővíthető, mert az S3-nál már lemaradt a smart kártyafoglalat! Gyakorlatilag ez egy, a GoogleTV-re épülő mediabox, annak minden előnyével és hátrányával.[ Szerkesztve ]
-
tom19q
csendes tag
A MédiaMarktban vettem. Tegnap beüzemeltem, kábelen és 5G-n is jól működik az internet, ezen már nincs Wifi probléma sem. A többi dologban is számomra bőven megfelelő. A Xiaomi stick-hez képest az internet kapcsolat jobb, van usb csatlakozója, egyebekben kb. ugyanaz, Kodit használok rajta.
-
Adam.d666
kezdő
Sziasztok!
Ismét felmerült bennem néhány kérdés. RPI4 8Gb-on fut a kodi, jelenleg matrix 19.5. Tulajdonképpen szinte csak MovieShark-os addonok futtatására használom.
1.) Több filmnél észrevettem (addontól függetlenül), hogy miután kap egy pause-t az aktuálisan futó film néhány percre, következő indulás után elkezd ugrálni. Mintha kivágnának néhány másodpercet a jelenetekből, ami sok esetben csak a szövegen tűnik fel. A kép mintha csak másik kameraállásra ugrana (néha megjelenik egy pillanatra egy zöld sáv a képernyő valamelyik szélén). Ilyenkor a megoldás teljesen kilépni a filmből és újraindítani, de néha már másik forrást kell keresni, mert következő indulásra is megy a "jelenetkivágás" (amit persze egy kodi restart megold az első forrás esetében is).
Ez mitől lehet és mi lehet rá a megoldás? Feltételezem nem csak nálam jelentkezik ilyen probléma, több SD kártyán is megfigyeltem, több Kodi installáció alatt.
2.) Bufferelés ... Nem túl gyors a netem (30 MB körül szokott mocorogni), de alapvetően szépen viszi a filmeket, ha nincs gond a forrással. Viszont néha ingadozik is és ilyenkor ugye megjelenik a betöltő karika a képernyő közepén. Open Wizard már telepítve/beállítva a leírások alapján (javított a helyzeten), de talán jobb lenne, ha a filmekből több időt töltene előre a rendszer. Van esetleg valami viszonylag könnyű megoldás, amivel ezt a betöltést fel lehet tornázni 1-2 percre néhány másodperc helyett?
3.) Felállítok egy rendszert egy SD kártyára az egyik RPI-n, win32 Disk Imager -el klónozom, futtatom a másik, ugyan olyan teljesítményű RPI-n és olykor egy idő után elkezd villogni a képernyő. Azaz pillanatokra teljesen elfeketedik minden, majd visszatér a kép. Olykor csak néha villan, máskor szinte lehetetlen a KODI menüjében bármit is alkotni az örökös villogástól, megint máskor semmi probléma. Érdekes módon az eredeti, illetve a klónozott kártyánál is megfigyeltem ugyan ezt (Sandisk-es kártyák, de kingstone és "noname"-nál is tapasztaltam). Van, hogy a bekapcsolás első percétől jelentkezik, van, hogy csak néhány perc múlva. Sőt, múltkor az addonfrissitések/restart után is villant párszor, de napok óta nem jelentkezett a probléma. Ilyesmit tapasztalt valaki, esetleg van rá bármi ötlet?
Elnézést, hogy kicsit hosszabbra sikerült, igyekeztem érthetően, részletesen összefoglalni a problémákat. -
zsiga68
őstag
válasz Adam.d666 #43361 üzenetére
1. Ezt ajánlott beírni a config.txt-be:
Force_turbo=1
core_freq_min=500
Közvetlen forrásból jó a lejátszás?2. Használj kábeles kapcsolatot és ajánlott az advancedsettings.xml fájlba ezt beírni:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>104857600</memorysize>
<readfactor>15</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Bár ezt lehet hogy megttted már.. Ugye nem fut más valahol a háttérben? Torrent stb..3.Cserélj HDMI kábelt. Vagy legalább tisztítsd meg a csatlakozókat.
A tápegység megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
Adam.d666
kezdő
válasz zsiga68 #43362 üzenetére
1.) Mátrix alatt is ez kell, nem csak a Nexus-hoz? Illetve nem okoz gondot a a szerkentyűben? Flirc 2 tokban van aktív hűtés nélkül.
Illetve miért csak pause után teszi ezt? Közvetlen forrás alatt mit kell érteni?
2.) Open wizard azt hiszem épp ezt oldotta meg (readfactor 15 rémlik, többit meg nem jegyeztem ), mikor a leírások alapján bütyköltem. Bufferelésre kerestem megoldást, mikor rábukkantam.
Kábeles kapcsolatom van természetesen (maga a szolgáltatás ingadozik olykor, antennás net, bekavarhatnak külső tényezők). Speedtest bent van, innen tudom a sebességet (minden mérés más és más, egy átlagot írtam). Háttérben pedig semmi más. Gyakorlatilag egy friss rendszer van jelenleg az említett repo-val, és néhány addon, amit nem is nagyon használok (youtube, HBO, Disney+) + ugye open wizard és egy Cyber Ghost VPN (VPN nélkül is tapasztaltam ilyet másik rendszerrel).
3.) Az első pillanattól tapasztaltam ezt zsír új kábelekkel (3 is volt tesztelve, ebből kettő 4k-s kábel). Illetve természetesen minden tiszta. A jelenség megjelenése pedig kiszámíthatatlannak tűnik (én legalábbis nem találtam még benne rendszert). Volt TV-ről is tápozva USB-vel, de van gyári RPI táp is mindkettőhöz, utóbbi hónapokban csak erről megy.
És erről most eszembe jutott még egy kérdés. Ugye RPI tápról megy, szintén gyári kapcsolót is vettem hozzá (ebbe megy a táp, majd a kapcsoló a PI-be). Ha KODI-n belül rámegyek a kikapcsolásra, a gép kikapcsol, de kap áramot míg a gombot ki nem nyomom (pirosan világít a PI). Ebben az állapotban van valami csoda szerkentyű, amivel újra életre lehet kelteni a PI-t gombnyomás nélkül? USB-vel TV-ről néha kényelmes volt, mert akkor kapcsolt ki-be, mikor a TV, de a tápot preferálnám inkább. Telefonba letöltöttem a "Kore" app-ot, de az sem adott erre megoldást (minden másra egész jó ). -
zsiga68
őstag
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Félve kérdezem, hogy van-e itt olyan, aki tervezi használni a VTV (VodkaTV) kiegészítőt és rendelkezik Cinemax, vagy Filmbox előfizetésekkel és tudna tesztelni a közeljövőben? Ha igen, egy privátot megköszönnék, sokat segítene!
Ha minden igaz, most lenne egy kis időm dolgozni rajta és az egyik első dolog, ami megoldásra vár, hogy csak azokat a csatornákat exportálja, amire a user ténylegesen elő van fizetve. Ezt viszont nem egyértelmű leimplementálni a sok legacy UPC-s csomag miatt, jó lenne tesztelni. Normál csomagot, illetve HBO-t tudok tesztelni, csak Cinemaxot és Filmboxot nem. Illetve a digital active-t se, de gondolom az eleve nem része a VTV-nek.
Illetve van-e igény QR kódos belépésre?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Speedcop14
csendes tag
Sziasztok...vettem egy V58-as Androidos H96Max tvbox-t (Samsung 4K TV mellett), Kodit feltelepítettem, és meglepő volt, hogy a video beállításokban FHD a legmagasabb (és egyetlen) elérhető felbontás...UHD lejátszásakor az O betű megnyomásakor látom, hogy UHD a felbontés és a kép nagyon szép (4k -nak látom) de akkor miért csak FHD a beállítható max felbontás? köszönöm szépen
-
Mr Dini
addikt
válasz Speedcop14 #43375 üzenetére
Szia!
Úgy tudom a Kodi UI jelenleg nem tud nagyobb felbontásban futni, mint 1080p. A skineket és a GUI asseteket kéne hozzá korrigálni először, de eleve nincs támogatva. Média lejátszásakor viszont valóban vált a rendes elérhető méretre.
-
gyűrű
addikt
válasz Speedcop14 #43375 üzenetére
Ez op rendszer bug. Firesticken Atv9 alatt lehet 4k a GUI is. Atv11 alatt csak a shielden. Atv12 alatt a homaticson is lehet 4k a kodi GUI. Coreelec alatt pedig szintén lehet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz elistvan #43379 üzenetére
Mi nem jön be? A Movieshark repo 2.7.2 telepítve van? Nem érdemes külön az addont zip-ből telepíteni, mert akkor a függőségeket nem tudja a repo-ból húzni.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz nfsu17 #43382 üzenetére
Hacsak nem módosította a kolléga a beállításokat, akkor alapból naponta 1-szer keres frissítéseket a kodi (és telepíti őket), ami azóta régen eltelt.
Közben gujal kiadta a ResolveURL 5.1.105-ös verzióját, ami többek között az én pull request-jeimet is tartalmazza már. (De ugye ez is automatikusan települ, ha az MS repo fel van téve.)
Közben a streamwish források is működnek (streamwish oldalán volt hiba).
[ Szerkesztve ]
Alex
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy a neten található onlinestreamtv-t szeretném nézni. Ehhez keresek megoldást. Régebben a tv-n néztem neten, de utóbbi időben nem engedi, olyan mintha blokkolva lenne. Tudtok e benne segíteni?
-
Mr Dini
addikt
válasz NeverHood1 #43390 üzenetére
Ezt jó tudni, köszi! Lehet kezdek egy wiki-t, mert rengeteg hasznos feedbacket kaptam a vodkatv és notyet kiegészítővel kapcsolatban.
Pl páran írták, hogy a vodka kiegészítőbe átemelt eszköz listázás és eszköz törlése működik simán, szóval konkrét eszközöket is ki lehet dobni bármikor, nem csak Voda box-szal/az összeset egybe. Nyilván ezt senkinek nem ajánlom, mivel a hivatalos app erre nem ad lehetőséget, de ezekszerint lehetséges.
-
Mr Dini
addikt
válasz oroszlan12 #43393 üzenetére
Köszi a visszajelzést! Melyik chromecast? Playready is megy? Kiegészítő beállításokban tudsz váltani.
EPG hamarosan lesz.
-
elistvan
őstag
válasz vargalex #43383 üzenetére
Tegnap sikerült ránézni. Pont így volt, ahogy írtad, a beállításoknak van egy rádiógomb, hogy a külföldi kiegeket ne mutassa. Hármat mutatott alapból. Miután a gombot átkattintottam minden megjelent. Köszönöm.
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
elistvan
őstag
válasz tom19q #43353 üzenetére
Én is ilyet terveztem venni a húgomnak, az S1-es drágább de ennek nagyobb a tárhelye erősebb a processzora. Az s1-es csak 8 gigás régebbi procival mégis az a drágább.
Gyűrű: Az "ismertebb" boxok mivel tudnak többet ennyiért? A Strong jó pár éve beltériket gyárt.
[ Szerkesztve ]
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
w.miki
veterán
Valamit nem jól csinálok gondoilom, mert hiába adom hozzá ZIP fileként a repository.movieshark-2.7.2.zip-et, a kiegészítők között nem jelenik meg a MS video add-on. Mit ronthatok el?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #43399 üzenetére
Talán sikerült, nálam máshogy néz ki, mint a leírásban van, ezért nem lehetett jó.
Film nézéshez a MovieShark már nem működik, melyiket érdemes használni, a FilmPapát?Illetve Androidon, ahol csak ZIPként tettem fel, ott hogyan tudom törölni, és újra kezdeni az egészet?
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest