- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
aktív tag
válasz paolinho #26100 üzenetére
A borító "bug" nem hiba, ezért nem is várható hogy javítva lesz.
Mi is történik pontosan?
Feltöltesz külső helyről egy könyvet. Amikor lehúzod az usbről, a kindle csinál egy könyvtár ellenőrzést és új fájlokat talál.
Elkezdi feldolgozni az új fájlokat, és beállítja a borítót amit talál a fájlban (vagy az első képet). A borítók külön könyvtárban vannak tárolva, kiszedi őket a könyvekből.
Egy flagben eltárolja, hogy ez új könyv.
Ameddig nincs internet kapcsolat addig minden működik rendben, de ha van akkor ezeket az új könyveket leellenőrzi a saját rendszerében is. Ha nem talál hozzá egyezést (arin szám, vagy valós vásárlás, vagy ki tudja mi alapján), akkor törli a borítót és egy default jelenik meg, és ellenőrzöttnek állítja be a flaget.
A calibre trükkje az, hogy amikor feltöltöd a könyveket, csinál egy calibrecovers vagy valami hasonló nevű könyvtárat a kindle-n a borítókkal. Amikor újra rádugod, akkor ennek az ideiglenes könyvtárnak a tartalmát átmásolja a rendes borítós könyvtárba felülírva a kindle által beállítottat, és mivel már feldolgozottnak jelölte a kindle, többet nem törlődik ha nethez jut a masina.Én is kerülöm vele a netet, frissíteni nem szándékozom, mert előbb-utóbb lesz hozzá jailbreak amivel pl. lehet saját képernyőkímélő, vagy támogatja az epub-ot is konvertálgatás nélkül, stb.
Mivel downgradelni nem lehet, várni kell, ki tudja mennyit. Ameddig nincs vele működésbeli probléma addig belefér. -
paolinho
őstag
válasz cSuwwi #26102 üzenetére
Köszi, ez így részletes, és érthető volt. Viszont az én emlékezetemben az van, hogy régebben ez nem így volt. Korábban nem kellett ezt a le-felcsatlakoztatást elvégezni ahhoz, hogy megmaradjon a borító. Lehet tesztelnem kellene egy korábbi Calibre-vel, hogy ez kiderüljön.
Mindenesetre egyelőre ez van. -
Degeczi
nagyúr
válasz mord025 #25954 üzenetére
Nos, valaki végre kipróbálta, megfelelő célszerszámmal gyorsan szétszedhető az Oasis 3 is...
-
paolinho
őstag
Megválok a PW4-emtől ma délután. Azon agyalgok, hogy ha a vevőnek fent szeretném hagyni a könyveimet (lehet, nem fogja érdekelni, de hátha), akkor elég, ha a Settings alatt a Your Account-nál Deregister Device-t választok? Vagy ez nem elég arra, hogy leválasszam magam a eszközről? Ez csak azért lenne praktikus, mert láthatná "munka közben" is a readert.
Vagy elkerülhetetlen a Device Options alatt a Reset ahhoz, hogy végképp kiszálljak belőle? Nyilván ez esetben repül minden az olvasóról.[ Szerkesztve ]
-
-
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Most vásároltam egy Oasis 3-at (nem akarom regisztrálni), 5.13.1 van rajta de a display cover menü nincs benne (nem használok tokot).Hogyan lehet frissíteni ha wifivel sem ajánlja fel az Update Your Kindle funkció halvány szürke (nem kattintható)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zozo0525 #26118 üzenetére
Plusz az is szempont, h dátumot nem lehet állítani ezeken, azt a szervertől kérdezik le. Így ha sosem történik Amazonhoz belépés, a dátum a gyári alapértelmezéstől indul el, évekkel lemaradva a ténylegestől. Normál esetben persze nincs jelentősége, max időpontot néz az ember az olvasón, ha azonban egyszer resetelni kell a cuccot, akkor ismét visszaugrik a dátum erre az alapértelmezett értékre, amitől a könyvek utolsó megnyitási dátuma a "jövőbe" kerül - így pedig használhatatlanná válik az amúgy talán leghasznosabb olvasási sorrend nézet a könyvlistában.
-
-igu-
addikt
válasz Degeczi #26120 üzenetére
az óra viszont késik rendesen
nem sűrűn nézem, de szerintem 2 havonta 10 perc megvan az előző verziós Oasis esetében
nekem kb. ennyi előnyöm lenne abból, ha hagynán netre menni az eszközt[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Kellene nekem egy 2020-as basic kindle (a 10. generációs?). Néztem két olvasót, az egyik kindle 2019-es, a másik 2020-as, de én semmi eltérést nem látok a kettő között, az árán kívül.. Megtenné valaki, hogy elmondja nekem, hogy melyik a újabb kiadás? Néztem a generaciókat, de elvesztem...
Köszönöm a segítséget!
2019: [link]
2020: [link] -
Bubsy
aktív tag
Újra akció, német címre:
Basic 89,99 helyett 64,99
PW5 129,99 helyett 89,99
PW5 Signature 189,99 helyett 149,99
Oasis 8GB 229,99 helyett 179,99
Oasis 32GB 259,99 helyett 209,99[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok,
Biztosan én vagyok a béna,de egyszerűen nem tudok kilépni egy könyvből. Mindegy hogy közben, vagy a legvégén, de egyszerűen kínszenvedés kilépni a főmenübe. Odáig megvan, hogy a legvégén szavazzak csillaggal, hogy milyen volt a könyv, de onnan tovább semmit. Hogyan tudok kilépni a főmenübe? A hardver egy Kindle 2020.
Köszönöm a segítséget. -
avl
senior tag
ha Calibre-vel könyvet konvertalok (pl. letöltött mobi-t azw3-ra), elérhetö, hogy az eredeti formatumot a konvertalas vegen automatikusan törölje ?
ha igen: hol, hogyan ? -
-
-
Kérdés azok felé, akiknek van PW5-ös készüléke, azon „gyárilag” milyen firmware verzió volt?
5.14.0
-
paolinho
őstag
válasz Oldman2 #26143 üzenetére
Az a helyzet, hogy amikor kézhez kaptam a készüléket, nem pontosan tudom, hogy mi volt rajta, de lévén reklámmentesítés volt az első, amit kiviteleztem, és ehhez sajnos WiFi igénye volt az eszköznek, ami egy újra indítás igényelt, ezután az 5.14.1.1 szoftver számon állt fel a rendszer.
-
-
janisjoplin1
tag
Sziasztok..
Sajnos elhegytam a buszon a Kindle PaperWhite 3 olvasómat.Le lehet tiltani ?,érdemes ?
Nem használtam csak olvasásra.Ftp keresztül ráraktam a könyvet és kész.
Köszi..
Janis Joplin.. -
hampidampi
senior tag
válasz janisjoplin1 #26146 üzenetére
-
janisjoplin1
tag
válasz hampidampi #26147 üzenetére
Köszi szépen
Janis Joplin -
zsoltzsolt
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsoltzsolt #26149 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest