- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz stickermajom #16398 üzenetére
PW-t másfél éve nem gyártanak: kizárt, h azt adjon el pont az Amazon!
Szándékosan nem specifikálnak memóriát, mert még forgalomban lehetnek 2 GB változatok is, az "ezer könyv" pedig azokra is bőven teljesül, mert nagy átlagban messze nincs még 1 MB sem egy.Mindössze egy hozzászólást kellett volna visszaolvass ahhoz, h külföldi MM-ból származó példány garoztatásáról találj tapasztalatot...
-
moonguru
őstag
válasz stickermajom #16400 üzenetére
Szia!
Ott van az, igaz jól elrejtették!
"1. Aktuelles
* Firmware 5.6.1 veröffentlicht: Familienbibliothek und Word Wise-Funktion wurden freigeschaltet.
* Speicher verdoppelt: NDer Paperwhite wird seit einigen Wochen mit 4 GB statt 2 GB geliefert. Effektiv frei sind gut 3 GB."
Ui:
A nevéből nem egyértelmű hogy hány gigás?
"KINDLE B00JG8GBDM PAPERWHITE 6IN WIFI 4GB"
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
fota
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma reggel mondom bedobom a táskába a Kindle-m de észrevettem hogy van rajta 2 "hangya" Elsőre mondom piszok, de nem, mindig ott volt. Ez lehet azért mert utóbbi hetekben nem használtam? Vagy az egyszeri leesés után? Akkor semmi baja nem volt de most aggaszt. Tavaly decemberben vettem a készüléket, így a gari még él. A kérdés csak az hogy hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
Mimike94
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban,hogy hogyan lehet a betűméretet állítani a Kindle 6-on? Itt pontosabban arra a pdf-re gondolok amit(B)(/B) én teszek rá,mert azokat csak nagyítani tudom azzal a mozdulattal amivel az eredetileg rajta levő pdf-nél megjelenik a betűméret választás.
Előre is köszönöm a segítséget. -
hpeti2
aktív tag
válasz Mimike94 #16408 üzenetére
Biztosan pdf-ben tudtál betűméretet állítani? Én még ilyet nem láttam, hogy kindle-ön gyári felületen pdf fájlban lehessen betűméretet állítani. Csak nagyítani lehet én úgy tudom. Valószínűleg a másik fájlod ebook formátumban van.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
csakb
őstag
válasz lord.lakli #16412 üzenetére
Semeddig sem tart pl. azw3-ba konvertálni, és azt megeszi.
-
Nem.
Ezeket tudja: AZW, AZW3, TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Degeczi
nagyúr
Semmi értelme nem lenne az Amazon részéről. De mint írták, lényegtelen kérdés, a Calibre teljesen jól konvertál bármilyen beavatkozás nélkül, magától is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz lord.lakli #16418 üzenetére
Ja, persze, az előzmény tényleg érthetővé teszi!
-
BaLee
addikt
válasz lord.lakli #16418 üzenetére
Jah sorry, rosszul emlékeztem a mobit kevertem az epubbal.
-
j0k3r!
senior tag
Helló!
Kindle vásárláson gondolkodom, viszont nem teljesen értem, hogy mit takar ez a reklámos/reklámmentes változat. Mennyire irritáló az előbbi? Illetve lenne még olyan kérdésem, hogy tudtok-e megbízható magyar "boltot", ahonnan lehetne rendelni Paperwhite 2-t. Ezt találtam, viszont itt épp nincs raktáron a reklámmentes, ha úgy döntenék, hogy azt veszek.
Segítségetek előre is köszönöm.
üdv.: j0k3r!
some men just wanna watch the world burn...
-
lord.lakli
őstag
válasz j0k3r! #16421 üzenetére
Ausztria MM nem játszik? Ott csak 99 euró. Reklám nem zavaró. Olvasás közben nincs reklám. Egyedüli hátránynak azt hozzák fel, hogy ha mágneses tokot használsz, akkor felnyitáskor nem egyből a könyv jelenik meg, hanem még egyet kattintanod kell. Amazon chaten többen kikapcsoltatták a reklámokat.
-
csakb
őstag
válasz j0k3r! #16421 üzenetére
Én ezen keresztül rendelnék a német Amazonról, a 12-13 e HUF különbözetet meg el tudnám költeni másra is.
A reklámok alvó módban kerülnek a képernyőre, olvasás közben nincsenek. Az Amazon supporttal optimális esetben ki is lehet kapcsoltatni. Ha rákeresel a topikban a reklám szóra, végtelen sok találat lesz ennek kapcsán.
-
csyo
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Paperwhite 2-t, uj vagyok az e-book readerek teren.
Kerdesem:
Mi a legoptimalisabb olvasgato formatum a PW-on?
Van egy csomo PDF-em, hogyan alakithatom at azokra?
Legyen szép a napod!
-
csakb
őstag
"Mi a legoptimalisabb olvasgato formatum a PW-on?"
Ha csak dróton másolod fel, akkor talán az azw3. Az tud minden jót. Epubból és egyéb formátumokból a Calibre gond nélkül konvertál azw3-at.
"Van egy csomo PDF-em, hogyan alakithatom at azokra?"
Apakezdődik. :]
A legjobb, ha megpróbálod megszerezni valami értelmes formátumban (epub, mobi, akármi).
Ha ez nem megy, akkor:1. Ha egyszerű szövegek, akkor megpróbálhatod Calibre-vel konvertálni, de valszeg nem lesz benne sok köszönet, ám bármikor lehet szerencséd a pdf lottón. Ami nekem jobban bevált (értsd: kevésbé gusztustalan output) egyszerű pdf-ekhez, az a Mobipocket Creator.
2. Ha szkennelt sz.rról, vagy bonyolult felépítésű anyagról van szó, akkor a k2pdfopt több-kevesebb kísérletezéssel viszonylag használható pdf-et gyárt a pdf-ből, ami már egész jól olvasható Kindle-ön.
[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
koszi, kiprobalom amiket irtal!
Neten ezt talaltam segitesegkeppen,
nem tudom probaltatok-e mar ezeket a lehetosegeket[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
hpeti2
aktív tag
Én már olvastam A4-es PDF-et is kindle-ön. Egész jó a betűméret ha fektetve használod a kijelzőt. Igaz, hogy a görgetés ettől nem lesz ergonomikusabb, de megúszol egy csomó konvertálós mizériát és a speckó (képletek, tábláztatok stb.) is megmaradnak eredeti kinézetükben.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
j0k3r!
senior tag
Helló!
Én vagyok a béna most? Ezt írja a német amazon a checkout-nál:
"Kindle Paperwhite, 15 cm (6 inches) high resolution display (212 ppi) with integrated lighting, wireless unfortunately can not be shipped to the selected address. To purchase a Kindle, please visit the Kindle product detail page on Amazon.com (intl.)" - Egy budapesti címet adtam meg ezekkel a kosaramban: 1, 2some men just wanna watch the world burn...
-
stickermajom
addikt
válasz j0k3r! #16430 üzenetére
csakb kolléga feljebb írt mailboxde-ről. Ha oda rendeled, akkor onnan UPS-szel 19,5 euro lenne a továbbítás Magyarországra. Én pl. telefont így rendeltem (és még többen a OnePlus topicban), teljesen megbízható szolgáltatás.
Összefoglalót is lehetne esetleg módosítani és felvenni hozzá a mailboxde-t.
[ Szerkesztve ]
-
Ubul02
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Mi lehet az oka, hogy az amazon.com-on (elolvastam a topic indító leírást) is az alábbi hibajelzést kapom a magyarországi cím megadása után:
"Sorry, this item can't be shipped to your selected address. Learn more. You may either change the shipping address or delete the item from your order." Iletve ha megnézem a jelzett helyen az információt, még ennyit tudok meg:
"This may be because:"The following types of items can’t be shipped to buyers outside the U.S.: video games, toy and baby items, electronics, cameras and photo items, tools and hardware, kitchenware and housewares, sporting goods and outdoor equipment, software, and computers.
Amazon may be restricted from shipping to your country or location due to manufacturer restrictions or warranty issues.
There may be item-specific shipping restrictions, for example hazardous-materials restrictions. See the product detail page for information.
You may have chosen an offer from a seller who doesn’t offer international shipping. Try looking for another seller."Köszönöm előre is!
-
-
Ubul02
tag
Csak egy tokot akartam venni. Ami nagyjából 4.500 forint lenne, átszámítva. Ehhez kicsit ráadásul sok lenne az ennél is magasabb UPS költség.
-
Ubul02
tag
Hát, akkor marad az Ebay, valóban. A hosszú szállítási idő miatt akartam volna elkerülni, ha lehetséges.
Mindenesetre köszönöm! -
szkinni
tag
Sziasztok! Egy kis help, vettem egy kindleit felraktam a könyvet (pdf) de nagyon kicsik a betűk, hogyan tudnám autómatikusan úgy felrakni, hogy ne keljen nagyítani hanem csak olvasni? Köszi
-
szkinni
tag
válasz hampidampi #16444 üzenetére
Vissza olvastam csak teljesen tök vagyok hozzá, és a kérdésemre nem találtam meg a választ
-
szkinni
tag
válasz hampidampi #16444 üzenetére
megoldottam köszönöm, kicsit többet kellet vissza olvasnom, na de még két kérdést felteszek.
A kábeljét rádugom hálózati töltőre akkor 220-ról is tőlthetem?
Mért nincs magyar nyelv benne? -
Ubul02
tag
Köszönöm, megnézem azt is, hátha találok kedvemre valót. (Kicsit nem bízom a - szemre legalábbis - a bepattintós, "kagylóhéj" vagy nem is tudom, hogy hívják pontosan kivitelű tokokban.)
Nem olvastam végig az egész topicot, nem tudom, hogy ezzel a kapcsolatos tapasztalatok leírásával találkozhatom-e itt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Csere-Beszámítás! Aktiválatlan, kép erejéig bontott! Apple Ipad 10TH Generation 64GB Wi-Fi
- Apple Pencil 1st Generation iPadhez
- Samsung tab s9 (256GB / 12GB ram) // Samsung Care+ (2026.szept.) // extra billentyűzet
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest