- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ripla
addikt
hmm, köszönöm a válaszokat, sikítok ha nem megy.
-
csakb
őstag
A PDF egy külön állatfaj. Ha szkennelt oldalakból áll, vagy más okból a Calbre kimenete nem az igazi, akkor érdemesebb a k2pdfopttal próbálkozni. Egész elképesztő dolgokat tud, pl. (egyszerűbb) szkennelt szövegben is megtalálja a szavakat, és képes valamelyest "újratördelni". Hihetetlen, de nekem működött már szkennelt anyagra.
Nem azt mondom, hogy szép kimenetet készít, de e-inken nagyságrendekkel könnyebben olvashatót. -
gombi1967
csendes tag
Sziasztok..
Szeretnék venni egy Paperwhite 2-őt.Most kindle 5-öm van.Nagyon jó csak a háttérvilágítás jó lenne.és ezért szeretnék váltani.Duokant használok.és szeretnék az új olvasón is..5.4.4-ig firmware-ig lehet duokant felrakni..
Sajnos a mostani olvasók már 6....firmware-al vannak.Van valami mód.hogy a mostani Paperwhit-ra duokant rakjak?Annyira hozzászoktam a duokan-hoz.hogy nélküle inkább nem veszem meg.. -
-
ranger69
tag
válasz Degeczi #16048 üzenetére
Átkonvertáltam az azw3-t mobi-ba (both verzió) és ez ugyanúgy jelenik meg pontosan a touch-on, mint a azw3, tehát szépen elválasztva, és ezt valóban elküldhetem a send to kindle-vel. Köszi.
Tehát a kindle csak azt tudja elválasztani a mobi-k közül, amik eleve így készültek, igazából ez volt az eredeti kérdésem. -
Degeczi
nagyúr
válasz ranger69 #16064 üzenetére
Természetesen: hiszen ahhoz, h egy e-book olvasó helyesen tudjon ilyet magától végezni, magyar elválasztási szótárnak kellene benne lenni - márpedig a magyar nyelv eleve nincs közvetlenül támogatva a Kindle-ben (bár asszem világnyelveket sem tud magától elválasztani)
Ezért kell még a számítógépen elválasztani a könyveket, aztán a Kindle-nek már csak annyi a feladata, h fölhasználja ezeket a szövegben készen kapott, feltételes (nem kötelező) elválasztási jeleket, ha épp úgy jön ki egy sorvég
De a régi MOBI formátum nem tud ilyet, AZW-t pedig nem lehet az Amazonos felhőbe küldeni, ezért érdemes újfajta MOBI-val játszadozni
-
Tomszy1
tag
Sziasztok, most néztem meg, hogy amazon-on 49 euroért érintős Kindle vehető, 99 euroért Kindle PW. Barátnőmnek szánnám szülinapra, aki sokat olvas könyvet. Kb 1 napja olvasgatok a témában, eddig nem volt semmilyen tapasztalatom e-book olvasóval. Amiben titeket kérdeznélek, hogy megéri-e a 2-szeres árat a PW? Azon kívül, hogy háttérvilágítás van, ad-e más pluszt is? Több tesztet is olvastam e témában és eltérőek a vélemények. Van aki a régi nem világítósra esküszik és a PWt rossznak tartja. Arra is gondoltam, hogy megveszem neki az olcsóbbat és meglátjuk, ha tetszik neki akkor esetleg később rászánunk többet egy világítós verzióra.
Köszi az útba igazítást!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tomszy1 #16070 üzenetére
Azzal számolj, h e-inkes olvasóhoz vmivel több fényre van szükség, mint papírkönyvhöz. Így ha nincs megfelelően (lehetőleg nem mennyezeti, hanem vmi közelebbi lámpával) megvilágított olvasósarok, akkor okvetlenül nagyon jól jön a beépített világítás, annak nem csak (sőt, nem elsősorban) teljes sötétben használat a célja.
-
kovisoft
őstag
Én gyakran olvasok buszmegállóban, amíg várok a buszra (meg persze a járművön is). Télen gyakorlatilag mindig sötétben megyek haza, háttérvilágítás nélkül nem is tudnám használni. De nem csak teljes sötétben hasznos, hanem félhomályban is. Ha mindig jól megvilágított helyen olvas, akkor nem számít, egyébként viszont nagyon hasznos a beépített háttérvilágítás.
-
csakb
őstag
Használtam már én is mindenféle e-inkes olvasót, csíptetős lámpával is, de pár hónap PW után nem szívesen térnék vissza nem világítósra. Jobb, egyszerűbb, kényelmesebb stb.
"Van aki a régi nem világítósra esküszik és a PWt rossznak tartja."
Nem hinném, hogy létezik olyan műszaki cikk, amire fórumban valaki ne mondaná, hogy rossz.
L. még: régen minden jobb volt! -
-
Tomszy1
tag
válasz lord.lakli #16078 üzenetére
Igen, a német amazon-ra gondoltam. Jelenleg kint dolgozok, úgyhogy ez az előnyöm megvan, hogy saját címemre tudok rendelni... Viszont jót nevettem, hogy az otthoni árak néhol kétszeresek... ha tudtam volna hozzászólni, írtam volna hogy Amazon-ról fele ennyiért megveheted a terméket barátom, mint az XX honlapján akciósan kétszer annyiért
-
Libretom
aktív tag
-
csakb
őstag
válasz Libretom #16081 üzenetére
Ezen az oldalon keresztül lehet rendelni itthonra is a .de-ről. Itt, a topikban is vannak talán páran, akiknek működött ez az út. Nyilván van némi felár (2 EUR kezelés + 8,45 EUR posta), de még így is nagyon megéri a hazai csodawebshopok árképzéséhez képest, ami tényleg LOL.
-
A napokban felmerült ismét a PW2 downgrade kérdése, a Duokan rendszer kapcsán.
Nekiálltam ismét, most is sikerült 5.4.5.1 -ról 5.4.3.2 -re downgradelni.
Az előzőleg feltelepített JB és a Fonthack megmaradt, így most egy univerzális PW2 -esem van.
Az utóbbi időben megnövekedett céges PDF-ek mennyisége miatt (ha sikerül) sajnos megválnék a kicsikétől.
-
-
-
Tomszy1
tag
válasz Styleair #16093 üzenetére
No. Sikerült megnéznem élőben mind a két típust. A két telefont összehasonlítottam. Működésre, sebességre stb.. teljesen ugyanaz. Talán mintha a világítás nélkülin élesebb lenne a kép. Pont ez az ami zavart benne, mármint a PW-n. Nem éreztem a betűket élesnek. Tapasztalt valaki hasonlót? Azt vettem észre továbbá, hogy ha az ujjammal elkezdek kijelölni egy területet és nyomva tartom a kijelzőt, akkor amíg ott az ujjam és aktív a szövegkijelölés mintha minden sokkal élesebb lenne (nem a kijelölt szövegre gondolok). Amint az ujjamat elveszem a képernyőről, visszahomályosodik. Meg tudná valaki nézni, hogy ez másnál is ilyen? Két helyen is néztem a gépet (Saturn, MM), mindkét helyen kissé homályosnak láttam a betűket, illetve nem tűélesnek a szélét, mint mondjuk a papíron... Ez engem eléggé zavart és emiatt nem is hoztam el az olvasót. Vagy van valami beállítás erre? Én nem találtam... A menüje az egyszerű mint a faék
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- Csere-Beszámítás! Aktiválatlan, kép erejéig bontott! Apple Ipad 10TH Generation 64GB Wi-Fi
- iPad Pro 12,9" WiFi + Cellular / 256GB / Space Grey (130)
- Oukitel OT8 Tablet 6/256GB 12hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest